«Αχτίδες» της Εύας Αποστολάτου

«Αχτίδες»
της Εύας Αποστολάτου

Μια νέα σειρά έργων παρουσιάζει η ζωγράφος Εύα Αποστολάτου στην ατομική της έκθεση με τίτλο "Αχτίδες", στην Γκαλερί Αργώ στο Κολωνάκι από τις 24 Μαΐου έως τις 18 Ιουνίου 2022.

''Cyan-White'', Old Holland λάδι σε μουσαμά 40 x 50 εκατ.

Για την πλειοψηφία των έργων που αποτελούνται από ουρανό, σύννεφα, θάλασσα και αχτίδες, η ζωγράφος λέει:

«Κοιτώντας την φύση αποκτούμε αισιοδοξία. Τα σύννεφα στον ουρανό μας ταξιδεύουν. Και ό,τι και να γίνει, στο τέλος τα σύννεφα τα διαπερνούν οι αχτίδες. 

Η θάλασσα ταυτισμένη με την Ιστορία μας, είναι πότε γαλήνια και πότε φουρτουνιασμένη. Φως και μπλε, δεν είναι άλλο παρά η Ελλάδα».

Το φως μάς κάνει ορατό τον κόσμο. Στις αχτίδες ο ήλιος φωτίζει τον ίδιο τον εαυτό του και όπως λέει ο Ντοστογιέφσκυ: «Είναι απίστευτο τι μπορεί να κάνει μια ηλιαχτίδα στην ψυχή του ανθρώπου».


Ο πολιτισμός -όπως το φως- φωτίζει το σκοτάδι. Και λίγο φως είναι αρκετό για να φωτίσει μια τεράστια έκταση, όπως ελάχιστοι φωτισμένοι άνθρωποι: ήρωες, διανοούμενοι, επιστήμονες και καλλιτέχνες με το έργο τους, φώτισαν και έσωσαν ολόκληρες εποχές.

Όμως κοιτώντας ψηλά στον ουρανό, δεν βλέπουμε μόνο τα σύννεφα και τις αχτίδες. Σηκώνοντας έστω για λίγο μες στην ημέρα το κεφάλι -από το κινητό και την καθημερινότητα- αυτό αρκεί, για να θυμόμαστε ότι είμαστε μέρος της φύσης και του υψηλού προορισμού μας.

''Caribean blue'', Old Holland λάδι σε μουσαμά 100 x 70 εκατ.

Με δεδομένα τα κοινωνικά και γεωπολιτικά γεγονότα που συμβαίνουν στις μέρες μας, οι δικές μου αχτίδες μακάρι να μην έπονται της βροχής, αλλά να την σταματήσουν πριν έρθει καν’’.

Εγκαίνια: Τρίτη 24 Μαΐου 2022, στις 7μ.μ.

Διάρκεια έκθεσης: 24 Μαΐου με 18 Ιουνίου 2022.

ΠΗΓΗ: Γκαλερι Αργώ, ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 14.5.2022.


φυση αισιοδοξια, συννεφα ουρανος ταξειδι συννεφο αχτιδες, θαλασσα Ιστορια Φως μπλε, Ελλαδα ορατο κοσμος ακτιδες ηλιος Ντοστογιεφσκυ Ντοστογιεφσκι ηλιαχτιδα ψυχη ανθρωπος Αποστολατου
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ