Και τα Ιστορικά Καφέ του Τορίνο στον Δρόμο Ιστορικών Καφέ

Και τα Ιστορικά Καφέ
του Τορίνο
στον Δρόμο Ιστορικών Καφέ

Η Ένωση Ιστορικών Καφέ του Τορίνο («Associazione Caffè Storici e Salotti Sabaudi») με 10 εμβληματικά Ιστορικά Καφέ, είναι το νέο μέλος του Δρόμου Ιστορικών Καφέ.

Από αριστερά: Edoardo Cavagrino, Αντιπρόεδρος του «Associazione Caffè Storici e Salotti Sabaudi», ιδιοκτήτης του Café Gelateria Pepino, Raffaella Caria, επίσημη εκπρόσωπος του Δρόμου Ιστορικών Καφέ στην Ιταλία, Fulvio Griffa, ιδιοκτήτης του Caffé Elena.

 Ο Αντιπρόεδρος της «Associazione Caffè Storici e Salotti Sabaudi», Edoardo Cavagrino μετά από επαφές που είχε με την επίσημη εκπρόσωπο του Πολιτιστικού Οργανισμού Δρόμος Ιστορικών Καφέ στην Ιταλία, Raffaella Caria, υπέγραψε με τον Δρόμο Ιστορικών Καφέ, προσθέτοντας στην λίστα του «Δρόμου» 10 από τα πλέον σημαντικά Ιστορικά Καφέ της περιοχής. Συγκεκριμένα στον Δρόμο Ιστορικών Καφέ εντάσσονται τα:

 CAFFÈ AL BICERIN (est. 1763) Piazza della Consolata, 5

 BARATTI & MILANO (est. 1858) Piazza Castello, 29

 CAFFÈ ELENA (est. 1889) Piazza Vittorio Veneto, 5b

 CAFFÈ FIORIO (est. 1780) Via Po, 8

 MULASSANO (est. 1907) Piazza Castello, 15

 GELATERIA PEPINO (est. 1884) Piazza Carignano, 8

• PLATTI (est. 1875) Corso Vittorio Emanuele II, 72

• CAFFÈ SAN CARLO (est. 1822) Piazza San Carlo, 156

 STRATTA (est.1836) Piazza San Carlo, 191

 CAFFÈ TORINO (est. 1903) Piazza San Carlo, 204

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για ΚΑΦΕ, ΕΔΩ.

Ο Πρόεδρος του Δρόμου Ιστορικών Καφέ, Βασίλης Σταθάκης, καλωσόρισε τα νέα μέλη, ενώ ήδη προγραμματίζει επίσημο ταξίδι στο Τορίνο, όπου θα πραγματοποιηθεί ειδική τελετή ένταξης των 10 Ιστορικών Καφέ στον «Δρόμο». «Η ένταξη της Ενωσης Ιστορικών Καφέ του Τορίνο σηματοδοτεί ακόμα μια επιτυχία του Δρόμου Ιστορικών Καφέ. Ευχαριστώ από καρδιάς την πολύτιμη εκπρόσωπό μας στην Ιταλία Raffaella Caria για τις άοκνες προσπάθειές της να επικοινωνήσει τις δράσεις και τη σπουδαιότητα του Δρόμου στη γείτονα. Οι στενές σχέσεις και συνεργασίες του Δρόμου με το εξωτερικό ενισχύονται, τα μέλη πολλαπλασιάζονται και ο Δρομος μεγαλώνει. Αυτό είναι και το ζητούμενο κάθε πολιτιστικής Διαδρομής του Συμβουλίου της Ευρώπης. Είμαι σίγουρος ότι με τον Edoardo Cavagrino μας περιμένουν σημαντικές δράσεις που θα προωθήσουν έμπρακτα την εξέλιξη του Δρόμου Ιστορικών Καφέ και ανυπομονώ να ταξιδέψω στο Τορίνο για να καλωσορίσω και από κοντά τα εμβληματικά Ιστορικά Καφέ που μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους».

Η ένταξη του Associazione Caffè Storici e Salotti Sabaudi» στο Δρόμο Ιστορικών Καφέ είναι ιδιαιτέρως σημαντική, καθώς στις 5 Μαΐου, ο Δρόμος Ιστορικών Καφέ θα παρουσιαστεί στο Λουξεμβούργο προκειμένου να υποστηρίξει το φάκελο πιστοποίησής του από το Συμβούλιο της Ευρώπης.

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 20.4.2022.

Ιστορικα Καφε Τορινο ιταλιας ιταλια Δρομος Ιστορικων Καφε ιστορικο Καφενειο CAFFÈ AL BICERIN μπικεριν 1763, μπαραττι μιλανο μπαρατι BARATTI & MILANO 1858 ελενα ELENA 1889 CAFFE FIORIO φιοριο 1780 μουλασσανο μουλασανο MULASSANO 1907 παγωτο τζελατερια GELATERIA PEPINO πεπινο 1884 πλαττι πλατι PLATTI 1875 σαν καρλο SAN CARLO 1822 στραττα στρατα STRATTA 1836 TORINO 1903 Σταθακης

Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ