Το μάτι του Απόλλωνα, του Κύκλωπα, η Αφροδίτη, η Σελήνη, το Τρίτο Μάτι, το ματάκι και η επίφυσις - Το μεγαλύτερο μυστικό της ανθρώπινης βιολογίας… - του Γ. Λεκάκη

Το μάτι του Απόλλωνα, του Κύκλωπα,
η Αφροδίτη, η Σελήνη,
το Τρίτο Μάτι, το ματάκι
και η επίφυσις
Το μεγαλύτερο μυστικό
της ανθρώπινης βιολογίας…

Του Γιώργου Λεκάκη

Το «μάτι του Απόλλωνα-Ώρου», αντιπροσωπεύει την ευημερία, την θεραπεία και την προστασία.

Προέρχεται από την μυθολογία: Σε μια σύγκρουση μεταξύ του θεού Ωραπόλλωνα με αντίπαλό τον Τυφώνα[1], ο Τυφών έσκισε ή κατέστρεψε το ένα ή και τα δύο μάτια του Ωραπόλλωνα. [Παραλλαγή του μύθου της μάχης του Διός με τον Τυφώνα]. Ο Τυφών / Τυφάων / Τυφωεύς ήταν κι αυτός γιγάντιος τερατώδης[2], γέννα της Γαίας (μαζί με τον Ουρανό) ακριβώς μετά την εξόντωση των Γιγάντων. [Τέρατα συνεχίζουν να υπάρχουν και γεννιούνται ακόμη και μετά που νομίζεις ότι τα εξόντωσες].[3] Στον φυσικό κόσμο εξέφραζε την διαταραχή της ατμόσφαιρας. Ακόμη και σήμερα, ένα φαινόμενο φέρει το όνομά του.

Αλλά το (ένα τουλάχιστον) μάτι του Ωραπόλλωνος εν συνεχεία θεραπεύθηκε ή επέστρεψε στον Ωραπόλλωνα, με την βοήθεια του θεού Ερμή του Τρισμεγίστου[4]. Ο Ωραπόλλων προσέφερε το μάτι αυτό στον αποθανόντα πατέρα του, Διόνυσο-Άδη[5] και η αναζωογονητική του δύναμη, εστήριξε τον Διονυσάδη στην μετά θάνατον ζωή του…

Κάποτε ο Τυφών ανέβηκε στον Όλυμπο για να εκδικηθεί τους θεούς για τον αποδεκατισμό των αδελφών του Γιγάντων. Εκσφενδόνιζε βράχους εναντίον τους, μαινόταν, είχε αφάνταστη οργή, έβγαζε εκκωφαντικές βοές και οι ολύμπιοι θεοί για να γλυτώσουν, κατέφυγαν στην Αίγυπτο, μεταμορφωμένοι σε ζώα…[6] Κι από εκεί αρχίζει η… «αιγυπτιακή μυθολογία»

Με τον καιρόν, ξεχάστηκε ή αποκρύφτηκε η γνώση πως οι αρχαίοι Έλληνες ταξείδεψαν κι έδωσαν την μυθολογία τους σε όλον τον κόσμο – και στην Αίγυπτο – τα αρχαία ελληνικά ονόματα παραφράσθηκαν, όπως και οι μύθοι, και έμειναν μόνο τα αιγυπτιακά… Έτσι το «Μάτι του Απόλλωνος», έμεινε γνωστό ως «Μάτι του Ώρου»…

Το «Μάτι του Ωραπόλλωνος» ταυτίστηκε με τις ταφικές προσφορές, καθώς και με όλες τις προσφορές που δίνονταν σε θεότητες, στα τελετουργικά των ναών, ιδίως του Απόλλωνος και σε περιοχές όπου κύρια λατρευομένη θεότης ήταν ο Απόλλων

Κατ’ άλλους αντιπροσωπεύει την Σελήνη, της οποίας οι φάσεις αλληγορούνται στον τραυματισμό και την αποκατάσταση του ματιού του Ώρου… Κατά τον Rolf Krauss, το Μάτι του Ώρου αρχικώς αντιπροσώπευε την Αφροδίτη, ως το πρωινό και το βραδινό αστέρι (αφροδισιακό ημερολόγιο) και αργότερα εξομοιώθηκε με την σελήνη (σεληνιακό ημερολόγιο).

Η επίφυση λέγεται και Τρίτο Μάτι, ή Μάτι του Ωραπόλλωνα, ή Μάτι του Κύκλωπα[7], μάτι του αετούγερακιού (ιερών πουλιών του Διός και του Απόλλωνος αντιστοίχως) / του φαραώ, ή εσωτερικό μάτιwedjat ή udjat), είναι μια μικρή προεξοχή στην βάση του εγκεφάλου του ανθρώπου, που έχει την ικανότητα να μας δίνει εξαιρετικές εξωαισθητηριακές ικανότητες, όπως η διαίσθηση και η διαστατική ή πνευματική σύνδεση με το Όλον / Όλυμπο. Η επιστήμη δεν έχει ακόμη μια πολύ σαφή θέση, σχετικά με αυτόν τον μυστηριώδη αδένα. Αλλά είναι γνωστό από την αρχαιότητα, ότι ο αδήν αυτός, έχει στενή σχέση με το σώμα, την ψυχή και το πνεύμα μαζί.

Η επίφυση είναι το μεγαλύτερο μυστικό της ανθρώπινης βιολογίας. ΔΙΑΒΑΣΤΕ επίσης «Η δολοφονία της υγείας με την αναστολή λειτουργίας της επίφυσης από τις λάμπες "οικονομίας"»(*) και ΕΔΩ - Υπεύθυνη για την πνευματική αφύπνιση και την καλλιέργεια υπερφυσικών ικανοτήτων.

Η ενεργοποίηση αυτού του «ματιού» πιστεύεται από τον λαό, ότι συνοδεύεται από ένα αίσθημα καθολικής κοινωνίας. Το άτομο αισθάνεται πως είναι μέρος του Όλου / Ολύμπου, όπως και είναι. Αισθάνεται ευτυχία, θετικότητα, χαρά και ευημερία. Πιστεύεται ότι κρατά τις ελεύθερες ρίζες μακριά, ώστε να αποδιώχνονται οι ασθένειες. Με αυτήν την ενεργοποίηση συχνάκις αναφέρονται περιπτώσεις επούλωσης σοβαρών ασθενειών (όπως οι ψυχογενείς καρκίνοι). Το άτομο νιώθει πιο ισορροπημένο με τον εαυτό του, ζει το τώρα, εστιάζει στο θετικό, αποδίδει ευγνωμοσύνη, παραβλέπει την έλλειψη. Με αυτήν την ενεργοποίηση συνδέονται τα δύο ημισφαίρια του εγκεφαλου του. Το αίσθημα του στρες μειώνεται πολύ. Το άτομο έχει κβαντική αντίληψη του Κόσμου. Επιτυγχάνεται η ανάπτυξη της αντίληψης και των εξωαισθητηριακών ικανοτήτων. Οπότε μπορούμε να πούμε, αυτό που λέει ο λαός: Οτι βλέπουμε πλέον τον κόσμο και τα πράγματα «με άλλο μάτι ή με άλλα μάτια»!!!

Το αρχαίο «Μάτι του Ωραπόλλωνα», έγινε σύμβολο των Illuminati, των χριστιανών («δίκης οφθαλμός»), κλπ. ενώ ως σύμβολο υπάρχει πριν τουλάχιστον από 5.000 χρόνια.

Σύμβολο ήδη στον αρχαίο αιγυπτιακό πολιτισμό, πολλοί λένε απομεινάρι ενός προηγμένου πολιτισμού, που προϋπήρξε, και βοήθησε να αναπτυχθεί υψηλή τεχνολογία και τεχνικές, που χρησιμοποιούμε ακόμη και σήμερα.

Το σύμβολο του «ματιού», με διακριτικά σημάδια, πιστεύεται ότι έχει προστατευτική μαγική δύναμη και εμφανίζεται συχνά στην αρχαία αιγυπτιακή – και όχι μόνο - τέχνη. Ήταν ένα από τα πιο κοινά μοτίβα για φυλαχτά, σε χρήση ήδη από την 3η χιλιετία π.Χ. έως και την ρωμαϊκή περίοδο. Ζεύγη (ζεύγος < Ζευς) ματιών του Ώρου ζωγραφίζονταν σε φέρετρα, λαξευμένες πέτρινες στήλες, πλώρες πλοίων, από την Αίγυπτο, και τη Συρία (μνήμη της μάχης Διός-Τυφώνος στο Κάσιον όρος στην σημερινή Συρία), έως και ιδιαίτερα στη Νουβία!

Το σύμβολο του ματιού αποδόθηκε επίσης ως ιερογλυφικό, ή/και ως κλάσμα στα αρχαία αιγυπτιακά μαθηματικά

Και εν τέλει έμεινε σε εμάς ως προφυλακτικό ή αποτροπαϊκό «μάτι», «ματάκι» ή ξεμάτιασμα (βασκανία, γητειά, κλπ.).

ΠΗΓΗ: Γ. Λεκάκης "Το λεξικόν των παραδόσεων". Γ. Λεκάκης "Σύγχρονης Ελλάδος Περιήγησις". ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 1.5.2022.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

[1] Σε Λιβύη και Αίγυπτο ελέγετο, Σετ, Σεθ, Σηθ, Σουτέκ. Ήταν ο «κακός αδελφός» του Όσιρι.

[2] Ήταν μεγαλύτερος από όλα τα βουνά! Το κεφάλι του έφθανε στα αστέρια! Αν άνοιγε τα χέρια του, έφτανε από την Ανατολή έως την Δύση! Στους ώμους του είχε 100 κεφάλια δράκων! Είχε 100 σώματα, που καλύπτονταν με πτερά, από την μέση και πάνω έμοιαζε με ανθρώπου, αλλά απ' την μέση και κάτω είχε σώματα κουλουριασμένων φιδιών! Από τα μάτια του έβγαιναν φωτιές! Από τα 100 λαρύγγια του έβγαιναν κραυγές και συριγμοί.

[3] Με την επικράτηση του Δωδεκάθεου, ο Τυφών λογίστηκε υιός της Ήρας / Αέρος, ο οποίος εγεννήθη σε κάποια κακιά στιγμή του ουράνιου ζεύγους (Ζευς - Ήρας). Είναι γνωστό ότι η ψυχική υγεία ενός παιδιού σχετίζεται με τα αισθήματα που τρέφουν οι γονείς του, κατά την πράξη σύλληψής του και ευρύτερα κατά την περίοδο σύλληψή του – όλοι γνωρίζουν τα «παιδιά του έρωτα», ότι είναι «καρπός έρωτα».

[4] Ο Ερμής και ο Παν κλέβουν τους κομμένους από τον Τυφώνα, τένοντες του Διός, και τους ξαναδίνουν στον Δία. Στην Αίγυπτο ο Ερμής λέγεται Θωθ, Θωτ, Τωθ.

[5] Στην Αίγυπτο, Όσιρις.

[6] Η συνέχεια της μάχης των θεών είναι συγκλονιστική: Η θεά Αθηνά αντιστέκεται στην φυγή και κατηγορεί τον Δία (που είχε μεταμορφωθεί σε κριό) ότι είναι δειλός. Ο Δίας εμπρός στην προσβολή, επιτίθεται στον Τυφώνα, με κεραυνούς. Ο Τυφών ετράπη σε φυγή. Η καταδίωξη συνεχίστηκε στο Κάσιον όρος Συρίας όπου ο Τυφών τον ακινητοποίησε, τον έδεσε, του αφαίρεσε τους κεραυνούς και με την γνωστή μακρυά οδοντωτή άρπη του (το δρεπάνι με το οποίο είχε ακρωτηριάσει ο Τιτάν Κρόνος τον Ουρανό), έκοψε όλους τους τένοντες του Διός! Ο αδελφός του Τυφώνος, Πύθων, ανέλαβε να φυλάει τον πολύτιμο – πλην ανήμπορο - αιχμάλωτο στο Κωρύκειον Άντρον Δελφών. Αλλά εισβάλουν κρυφίως ο Ερμής και ο Παν, κλέβουν τους κομμένους τένοντες και απελευθερώνουν τον Δία, ο οποίος εφοδιάζεται με νέα όπλα (κεραυνούς) από τον Όλυμπο. Στην Νύσσα (Νάουσα), δέχεται την συμβουλή των τριών Μοιρών, να αλλάξει την διατροφή του. Του αλλάζουν τον μεταβολισμό του, με το να διατρέφεται μόνο με κοινά φρούτα, αυτά που έτρωγαν και οι άνθρωποι, από τον φρουτόκαμπο της Μακεδονίας. Έτσι ανέκαμψε. Έτσι δυνατός, πάει σε όρος της Θράκης όπου αρχίζει νέα μάχη. Ο Τυφών βραχοβολεί τον Δία με τεράστιους όγκους βουνών, αλλά ο Ζευς τον κατακεραύνωσε. Το αίμα του Τυφώνος ονοματίζει το όρος Αίμος. Αλλά ο Τυφών καταφέρνει να καταφύγει στην Σικελία. Και εκεί ο Ζευς τον βρίσκει, τον κεραυνοβολεί και του πετά το όρος Αίτνα, και τον καταπλακώνει! Κάτω από αυτό, ακόμη και σήμερα, ο Τυφών, κατά Πίνδαρο, από την οργή του, συνεχίζει να εκβάλλει κραυγές και πύρινες γλώσσες (ηφαίστεια)…. Κατά δε τον Όμηρο, ο Τυφών ευρίσκεται αλυσοδεμένος στην χώρα των Αρίμων (Κιλικία – Φρυγία)… Απίστευτοι γεώμυθοι εν σειρά…

[7] Είναι χαρακτηριστικό ότι μια από τις πιο γνωστές μεθόδους ενεργοποίησης του «Ματιού» αυτού, είναι η μέθοδος «Cyclopea» της Μεξικανής Fresia Castro, η οποία βασίζεται μια συγκρότηση γνώσης όλων των προγονικών πολιτισμών / μυθολογιών…

(*) Οι καταναλωτές αγνοούν ότι το φως των «οικονομικών» εξαπατά κατά τη νύχτα την επίφυση.

Η εντολή που δίνει με το ξεκίνημά τής νύχτας είναι: «Προσοχή! Εκεί έξω είναι ημέρα! Λειτούργησε αναλόγως!»

Αυτό ακριβώς συμβαίνει με κάθε λάμπα φθορισμού όπως και με τις λάμπες «εξοικονόμησης» και με τα LED κι εδώ βλέπουμε να αναδύεται ένα είδος επικίνδυνης άγνοιας αγκαλιά με πολιτική και κυβερνητική παραφροσύνη. Παρά το αναμφισβήτητο γεγονός ότι οι λαμπτήρες «οικονομί­ας» καταστέλλουν σημαντικά τη λειτουργία τής επίφυσης όταν τη διατάζουν να σταματήσει ή να επιβραδύνει επικίνδυνα τη λειτουργία της με το ξεκίνημα τής νύχτας, βλέπουμε τις κυβερνήσεις των κρατών να τους προωθούν σε βάρος τής υγείας των Ευρωπαίων πολιτών, με δρακόντειους νόμους και «πράσινες» διακηρύξεις, ενώ ταυτόχρονα παρατηρούμε αυτή την τακτική να υπο­στηρίζεται από ισχυρά και υπόγεια λόμπι, πανίσχυρες πολυεθνικές, οργανισμούς κρατών, κορυ­φαίες περιβαλλοντικές οργανώσεις, και πολιτικά κόμματα!

Στους λαμπτήρες πυράκτωσης το φάσμα τού μπλε φωτός είναι ελάχιστο, σε τέτοιο σημείο, που ειδικοί επί τού θέματος θεωρούν ότι η έλλειψή του αποτελεί πρόβλημα και γι’ αυτό το λόγο συ­νιστούν τη χρήση λαμπτήρων πυρακτώσεως με μπλε διαφανές γυάλινο περίβλημα για να ενδυναμωθεί! Ωστόσο ακόμα και αυτό το εξαιρετικά φτωχό φάσμα τού μπλε έχει την ισχύ να ανα­στέλλει τη λειτουργία τής επίφυσης!

Ορισμένα άτομα, αραγμένα στις πλασματικές κορυφές τους και τα υπαρκτά πόστα εξουσίας τους παριστάνουν ή πραγματικά δεν αντιλαμβάνονται τα ολοφάνερα γεγονότα, ενώ η συντρι­πτική πλειοψηφία των καταναλωτών πλήττονται βαριά από τα σύγχρονα τεχνητά φώτα τα οποία τους αρρωσταίνουν ή σκοτώνουν, όπως υποστηρίζει πρώην επικεφαλής φυσικός τής General Electric στον τομέα φωτισμού.

Από την άλλη μεριά τα συμφέροντα τεράστια, πάμπολλα και αμετακίνητα, καθώς τα οικονομι­κά μεγέθη στην παραγωγή και στις πωλήσεις προϊόντων και υποπροϊόντων τεχνητού φωτός ξε­περνούν τη φαντασία μας.

Η διαταραχή στη λειτουργία τής επίφυσης που συμβαίνει με τον τεχνητό φωτισμό κατά τη νύ­χτα αναστέλλει την έκκριση τής μελατονίνης, (προσέξτε όχι μελανοψίνης) η οποία δεν είναι απλή ορμόνη. Οι πολύπλοκες, και πολυεπίπεδες λειτουργίες της σε οποιοδήποτε έμβιο ον, η εμφάνισή της που συνδέθηκε ταυτόχρονα με τις αρχέγονες μορφές ζωής και η παρουσία της εκτός

από το ζωικό και στο φυτικό βασίλειο,(ΐ)(2) αυτά και πολλά άλλα ωθούν ορισμένους επιστήμονες να ισχυρίζονται ότι η μελατονίνη συντονίζει όλες τις ορμόνες καθώς βρίσκεται επικεφαλής στην ορχήστρα διατήρησης τής ζωής!

Σήμερα είναι αποδεκτό γεγονός από την επιστημονική κοινότητα ότι η πολλαπλή χρησιμότη­τα τής μελατονίνης όπως και η πολυεπίπεδη δράση της υπερβαίνουν κατά πολύ τις προσδοκίες των επιστημόνων καθώς η μελατονίνη έχει την ικανότητα να επηρεάζει κάθε κύτταρο που έρχε­ται σε επαφή!

Η μελατονίνη έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί και ως πανίσχυρη ασπίδα απέναντι στη ραδι­ενεργή ακτινοβολία! Η ραγισμένη σαρκοφάγος τού Τσερνόμπιλ, έτοιμη να εκραγεί ξανά, το πυ­ρηνικό νέφος από την Ιαπωνία που τυλίγει σιγά σιγά τον πλανήτη, τα συνεχή και άγνωστα παρά λίγο πυρηνικά ατυχήματα και αυτά που πρόκειται να συμβούν στο μέλλον, θα πλήξουν πολύ περισσότερο τους καταναλωτές που χρησιμοποιούν φώτα με ισχυρό φάσμα στο μπλε, επειδή ακριβώς αυτό καταστέλλει περισσότερο τη μελατονίνη τη μόνη ασπίδα τού οργανισμού απένα­ντι στη ραδιενέργεια!

Στη συνέχεια θα δούμε βασιζόμενοι σε 250 περίπου επιστημονικές εργασίες τις αρνητικές επιδράσεις που συμβαίνουν με τις γνωστές σωληνωτές λάμπες φθορισμού, τις νεότερες που ονομάζονται «οικονομίας», «εξοικονόμησης», συμπαγείς λαμπτήρες φθορισμού (ΣΛΦ, ή όπως αλλιώς), όταν τις ανάβουμε με το ξεκίνημα τής νύχτας, καθώς καταστέλλουν την έκκριση μελατονίνης, η οποία όταν ανεμπόδιστα εκκρίνεται:…

Βοηθά στην καλή λειτουργία τής καρδιάς, των νεφρών, τού ήπατος, τού εγκεφάλου, των αρτη­ριών, των γεννητικών οργάνων, των τριχών τής κεφαλής, των οστών, τού αίματος και τού ανο­σολογικού συστήματος. Το συγκλονιστικό που συμβαίνει είναι ότι επίφυση και μελατονίνη βοη­θούν την πλήρη έκφραση 600 γονιδίων και στη μερική έκφραση περισσότερων από 2.000!

Η ύπαρξη τής μελατονίνης μειώνει δραστικά τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου, αλληλεπι­δρά με τη διπλή έλικα του DNA και τη σταθεροποιεί, μειώνει τις παρενέργειες τής χημειοθερα­πείας σε καρκινοπαθείς, μειώνει τις καταστροφικές επιδράσεις τής ιονισμένης ακτινοβολίας, αυ­ξάνει τις επιδιορθωτικές δυνάμεις τού οργανισμού απέναντι στη φυματίωση, ρυθμίζει την ώρα τού τοκετού και βελτιώνει την ομαλή εξέλιξη του. Μπορεί να προλάβει την εμφάνιση τής προεκλαμψίας, (σοβαρότατη παρενέργεια στον τοκετό), ρυθμίζει το ρολόι τού οργανισμού, θεραπεύ­ει το jet lag, λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό χωρίς τις παρενέργειες των άλλων αντιοξειδωτικών

Στοπ! Μην λειτουργείς! «Λέει» επιτακτικά κατά τη νύχτα στην επί- φυση το φάσμα τού μπλε φωτός.

Όταν τεχνητό μπλε φάσμα διεγείρει την επίφυση κατά τη διάρκεια της ημέρας μάλ­λον δεν δημιουργείται πρόβλημα. Το ζήτημα μετατρέπεται σε κρίσιμο όταν οι λάμπες φθο­ρισμού, τα παιδιά τους οι λάμπες «οικονομί­ας» και τα LED, που παράγουν έντονο φάσμα στο μπλε, ανάβουν και δίνουν εντολές στην επίφυση κατά τη νύχτα. Τότε το ρολόι τού ορ­γανισμού (κιρκάδιοι ρυθμοί) «τρελαίνεται», επειδή είναι νύχτα και το φως τούς αναγκάζει να λειτουργούν σαν να είναι ημέρα, κατα­στέλλοντας το γονιδιακό προγραμματισμό τους, ενώ ταυτόχρονα η επίφυση σταματά την έκκριση μελατονίνης, η οποία – στην κυ­ριολεξία – είναι ο σωτήρας τής υγείας. Συνιστά απίστευτο γεγονός ένας αδένας, η επίφυση, να επηρεάζεται άμεσα και δυσμε­νώς από τις λάμπες «οικονομίας», αλλά και κάθε φωτεινή πηγή που εμπεριέχει ισχυρό το φάσμα τού μπλε, με αποτέλεσμα να δια­ταράσσονται: Η φυσιολογική έκκριση μελα­τονίνης, το βιολογικό ανθρώπινο ρολόι και η ντελικάτη ισορροπία των ορμονών και τής φυσιολογίας μας. Ταυτόχρονα ουδείς από τους επαΐοντες δείχνει ότι έχει αντιληφθεί την κρίσιμη βλάβη στην ανθρώπινη υγεία. (Στο σχεδιάγραμμα με κόκκινο οι αδένες τού σώματος) επειδή ποτέ δεν αυτοοξειδώνεται, καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και βελτιώνει την αϋπνία.

Η μελατονίνη προσφέρει ανοσία στο έμβρυο και το νεογέννητο μέσω τής μεταφοράς τής μη­τρικής μελατονίνης, βοηθά τους ηλικιωμένους να αυξήσουν τη ζωτικότητά τους, καταπολεμά τις λοιμώξεις, βοηθά στην καταπολέμηση τού AIDS, αναστέλλει την αύξηση των οιστρογόνων (συνδέονται κυρίως με τον καρκίνο τού στήθους), αυξάνει τα κύτταρα τού μυελού των οστών τα οποία με τη σειρά τους καταπολεμούν σοβαρές λοιμώξεις, μειώνει την πίεση τού αίματος, ρυθμί­ζει καλύτερα τη σχέση γλυκόζης ινσουλίνης, άρα βοηθά στην αγωγή τού σακχαρώδους διαβήτη ή στην πρόληψή του, μειώνει την αθηρωματογένεση, μειώνει την αυξημένη πίεση τού αίματος, μειώνει το χρόνο απορρόφησης τής τροφής, βοηθά το γαστρεντερικό σύστημα, επιδρά θετικά στη διατήρηση τού βάρους, σηματοδοτεί τη φυσιολογική και όχι πρόωρη έναρξη τής εφηβείας και τέλος αυξάνει το προσδόκιμο τής ζωής! Μειωμένη μελατονίνη έχει παρατηρηθεί σε κάθε πάθηση. Σε καρκινοπαθείς, σε άτομα με φυματίωση, με αμνησία, σε αυτοκτονήσαντες, σε εκείνους που έχουν αυτοκτονικές τάσεις, σε άτο­μα με κατάθλιψη, σε όσους πάσχουν από το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, σε άτομα με κεφαλαλ­γίες, με γλαύκωμα, σε βουλιμικούς και υπέρβαρους, ενώ πιθανώς συνδέεται με την εμφάνιση σκολίωσης και το αναμενόμενο… βρίσκεται μειωμένη στους καπνιστές.

Η μελατονίνη εμφανίστηκε στη Γη ταυτόχρονα με τη ζωή

Η ζωή ξεκίνησε στη Γη πριν περίπου 4 δισεκατομμύρια χρόνια.(1) (2) (3) Η μελατονίνη ξεκίνησε μαζί με τη ζωή και η επιστήμη αγνοεί παντελώς το πώς και το γιατί η μελατονίνη, που ονομάζε­ται και «ρολόι» τής ζωής, συνδέθηκε τόσο πρώιμα με τους αρχαϊκούς ζωικούς και φυτικούς μο­νοκύτταρους οργανισμούς.

Το κοινό σημείο αναφοράς των οργανισμών που αναδύονταν πριν δισεκατομμύρια χρόνια με την έμβια μορφή τους μέσα από την ηλεκτροχημική σούπα που κολυμπούσαν, ήταν το λαμπερό φως τού Ήλιου, τού οποίου η ρυθμικότητα (ημέρα – νύχτα) τους ανάγκασε να προσαρμόσουν τη γονιδιακή τους εξέλιξη σε αυτό και να ορίσουν τη μελατονίνη ως τη μαέστρο που το συντονίζει και το εκφράζει.(4) (5) (6).

Ο συνδυασμός άλλων παραγόντων όπως το φως τής Σελήνης, των κεραυνών – αστραπών, αλλά ακόμα και τού έναστρου ουρανού έδωσε τα κατάλληλα μηνύματα και εντολές στη ζωή για επι­πλέον προσαρμογή και σε αυτά τα είδη φωτός.(7)

Με την ανάδυση τού ανθρώπινου είδους καμιά αλλαγή δεν υπήρξε στη διάρκεια των δύο εκα­τομμυρίων ετών εξέλιξής του. Η εναλλαγή ημέρας – νύχτας υπήρχε και υπάρχει με τον άνθρωπο να προσαρμόζεται γονιδιακά στην 24ωρη εναλλαγή, η οποία διατηρεί ως κύριο εκφραστή και ρυθμιστή αυτής τής αλληλουχίας τον αδένα τής επίφυσης, που βρίσκεται στο κέντρο τού εγκεφάλου μας και τη μελατονίνη ως τον ρυθμιστή αμέτρητων λειτουργιών, όταν εκκρίνεται κατά τη διάρκεια τής νύχτας.

Αυτή η εναλλαγή ημέρας – νύχτας στους ανθρώπινους κιρκάδιους ρυθμούς ωθήθηκε σε ση­μαντική δυσμενή αλλαγή με την ανακάλυψη τού τεχνητού φωτός πριν από ένα περίπου αιώνα.

Η μελατονίνη σε όλα τα είδη εμφανίζει κορύφωση έκκρισης κατά το βράδυ και σαφή μείωση την ημέρα. Όλα τα είδη ανεξάρτητα αν είναι ημερόβια ή νυκτόβια εκκρίνουν μελατονίνη κατά τη διάρκεια τής νύχτας, ενώ αναστολή της συμβαίνει μόνο με το φως τής ημέρας, όπου φυσιολογι­κά είναι έως και είκοσι φορές υψηλότερη συγκρινόμενη με τα ημερήσια επίπεδα.(1)

Κατά τη διάρκεια τής ημέρας τα επίπεδα μελατονίνης είναι ελάχιστα. Η αύξησή τους αρχίζει με το ξεκίνημα τής νύχτας για να κορυφωθούν μετά τα μεσάνυχτα μεταξύ 2 - 4 το πρωί, εκτός κι αν κάποιο τεχνητό φως παραπλανήσει την επίφυση «λέγοντάς» της ότι είναι ημέρα προκαλώντας στη συνέχεια χάος στην αλληλοδιαδοχή και αλληλεπίδραση των ορμονών.

Παραμένει γεγονός ότι οι καταναλωτές παραμένουν σε βαθύ σκοτάδι για τα κρίσιμα μειονε­κτήματα των λαμπτήρων «οικονομίας». Το βασικότερο εξ αυτών είναι, όπως προανέφερα, η απαράδεκτη δυνατότητά τους να λειτουργούν ως ηλεκτρονικές συσκευές που καταστέλλουν τη λειτουργία τής επίφυσης και συνακόλουθα την έκκριση μελατονίνης. Υφίσταται ένα αναμφι­σβήτητο γεγονός. Όταν η επίφυση διεγείρεται με κάποιο είδος τεχνητού φωτός που εμπεριέχει το φάσμα τού μπλε κατά τη διάρκεια τής νύχτας ή λίγο πριν από αυτήν, ειδικά με το βλαβερό γι’ αυτήν μπλε φως των λαμπτήρων φθορισμού («οικονομικών», LED και άλλων πηγών φωτισμού) τότε το μήνυμα που παίρνει είναι:

«Προσοχή! Εκεί έξω είναι ημέρα, μην εκκρίνεις μελατονίνη!»

Βεβαίως επειδή θεωρείται αδιανόητη η χρήση οποιασδήποτε συσκευής που θα είχε την ισχύ να καταστέλλει τη λειτουργία οποιουδήποτε οργάνου τού σώματός μας, γίνεται Ηλίου φαεινό­τερη η ακατανόητη, σκανδαλώδης – στα όρια τού επικίνδυνου – και μανιακή προώθηση των συ­μπαγών λαμπτήρων φθορισμού ή λαμπτήρων «εξοικονόμησης», από την Κομισιόν, κυβερνήσεις κρατών, πολιτικά κόμματα και περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Για παράδειγμα η Greenpeace υποστηρίζει ότι οι λάμπες πυράκτωσης είναι μουσειακό είδος, ότι πρέπει να αποσυρθούν από την αγορά και να αντικατασταθούν παντού με λάμπες «οικονομίας»!

Ωστόσο τα φώτα που έχουν έντονο μπλε φάσμα, όπως οι λάμπες «οικονομίας», όταν χρη­σιμοποιούνται στις ώρες πριν τον ύπνο, σκοτώνουν τους ανθρώπους! Αυτή την μόλις προη­γούμενη θλιβερή και τραγική για τις προεκτάσεις της άποψη υποστηρίζει ο πανεπιστημιακός καθηγητής Richard Hansler (2) ο οποίος εργαζόμενος ως επικεφαλής ερευνητής φυσικός για την General Electric επί τέσσερις δεκαετίες και έχοντας περισσότερες από 70 ευρεσιτεχνίες στο όνο- μά του, τις περισσότερες για τον τεχνητό φωτισμό, αποτελεί έναν από τους λίγους επιστήμονες στον πλανήτη, που γνωρίζει με πληρότητα τα μυστικά τού τεχνητού φωτισμού.

Οι στέρεες γνώσεις που ανέπτυξε κατά τις δεκαετίες των ερευνών και ανακαλύψεών του στην General Electric και η μετέπειτα ερευνητική του δουλειά σε αμερικανικό πανεπιστήμιο, τον «ανά­γκασαν» να αναγνωρίσει και να αποκαλύψει την επικινδυνότητα κάθε λαμπτήρα φωτισμού, που διαθέτει ισχυρό φάσμα στο μπλε, όπως συμβαίνει με τις λάμπες «οικονομίας» και τις LED, κάτι που συμβαίνει σε πολύ μικρότερο βαθμό με τις λάμπες πυράκτωσης.

Οι λάμπες «εξοικονόμησης» και το ισχυρό φάσμα τού μπλε καταστέλλουν την υγιή έκφραση 2.600 γονιδίων!

Οι ανωτέρω ανησυχητικοί ισχυρισμοί τού πανεπιστημιακού Hansler, αθροιζόμενοι με πληθώ­ρα άλλων επιστημονικών ευρημάτων καθιστούν απόλυτο παραλογισμό την προώθηση ενός προϊόντος, που επεμβαίνει στο ντελικάτο σύστημα αλληλεπίδρασης των ορμονών.

Είναι ενδιαφέρον και πολύ σημαντικό αν θυμόμαστε ότι τα επίπεδα μελατονίνης δεν μειώ­νονται με το πλήρες φως τής Σελήνης, των άστρων, αλλά και των αστραπών και κεραυνών, χαρακτηριστικό δείγμα προσαρμογής τής ζωής στα φυσικά φωτεινά φαινόμενα. Ωστόσο στα ίδια πειραματόζωα που δεν διαταράχθηκε η έκκριση μελατονίνης με το φως τού φεγγα­ριού, όταν εκτέθηκαν σε φως λαμπτήρων φθορισμού εμφανίστηκε σαφής μείωση των επιπέδων μελατονίνης.

Ορισμένοι δεν ήξεραν, αλλά αυτοί που γνώριζαν τι έκαναν;

Το βαρύ ατόπημα σε βάρος τής υγείας των καταναλωτών συνέβη επειδή οι ποικιλώνυμοι υπο­στηρικτές των συμπαγών λαμπτήρων φθορισμού, πιθανώς δεν γνώριζαν τις βλαβερές επιπτώ­σεις τού μπλε φάσματος. Ως καταναλωτής δεν έχω την αφελή απαίτηση να ήξεραν σε βάθος το ζήτημα, κορυφαία πρόσωπα τής τότε πολιτικής σκηνής που δρούσαν στον τομέα τού πε­ριβάλλοντος και τής υγείας, (αν και οι σύμβουλοί τους όφειλαν να τους έχουν πληροφορήσει), όπως για παράδειγμα ο επικεφαλής τού τομέα Περιβάλλοντος τής ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, η υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Τίνα Μπιρμπίλη, ο κ. Σπύρος Κουβέλλης, ως πρώην επικεφαλής τού τμήματος περιβαλλοντικών προγραμμάτων τής WWF, ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων Μιχάλης Τρεμόπουλος, ούτε οι δύο πολιτικοί των κομμάτων τής Αριστεράς που υπέ­βαλαν ερωτήσεις στο Ευρωκοινοβούλιο οι κ. Δημήτρης Παπαδημούλης και Θανάσης Παφίλης, ζητώντας διευκρινίσεις για την επικινδυνότητα των ΣΛΦ, ούτε βεβαίως, οι παντελώς άσχετοι με το θέμα υπουργοί Ενέργειας των 27 κρατών μελών, που έβαλαν τις υπογραφές τους το 2009 και νομιμοποίησαν την απόφαση τερατούργημα, όπως και οι υπουργοί Υγείας που ήταν ανύπαρ­κτοι κατά την προπαρασκευαστική φάση των συζητήσεων.

Βεβαίως δεν γνώριζαν το ζήτημα ο τότε υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, (όπως και οι διάδοχοί του) ο οποίος προτίμησε να διατηρήσει τη μακαριότητά του απέχοντας από την κρίσιμη προπαρασκευαστική φάση των συζητήσεων αφήνοντας τον Βρετανό ομόλογό του να εξετάσει (υποτίθεται) το ζήτημα «επιβολή νέων λαμπτήρων «οικονομίας» στους λαούς τής ΕΕ».(2)

Οπωσδήποτε, το θέμα τεχνητός φωτισμός, μπλε φάσμα και λάμπες «οικονομίας», το γνωρίζουν σε βάθος οι επιστήμονες που ασχολούνται με τη φωτοβιολογία, και εν μέρει άλλοι που ασχο­λούνται με συναφή θέματα, όπως και η αρμόδια επιστημονική επιτροπή τής Κομισιόν, η οποία με μια πρωτοφανή επίδειξη παρωπίδων ούτε καν έδειξε να το λαμβάνει υπόψη της, ανάβοντας το πράσινο φως στην Κομισιόν για να επιβάλλει τους ΣΛΦ στους καταναλωτές και την ευκαιρία στους παραγωγούς να διακηρύξουν – ψευδώς – ότι η χρήση τους δεν προκαλεί κανένα πρόβλη­μα υγείας!

Για να αντιληφθούμε το πλήρες εύρος τού επικίνδυνου παιχνιδιού και τής περιβαλλοντικής φαρσοκωμωδίας που παίχτηκε και παίζεται σε βάρος τής υγείας των καταναλωτών τής ΕΕ ας ξε­τυλίξουμε το κουβάρι των επιστημονικών γεγονότων από την αρχή.

ΠΗΓΗΑντ. Παπαδάκης, 28.2.2012.

[2] Αναφέρεται στο βιβλίο του Richard L. Hansler, Ph.D., με τίτλο: Great Sleep! Reduced Cancer!», σελίδα 79, έκδοση τού 2008. ISBN: 1-4196-9038-8 -ISBN-13: 9781419690389.

[7] καθώς η ημέρα αυξανόταν σταδιακά κάθε δεκαετία που περνούσε με όλο περισσότερο τεχνητό φως, με την κατάσταση σήμερα να φτάνει στο απροχώρητο καθώς η ημέρα δεν διαχωρίζεται πλέον από τη νύχτα στις περισσότερες μεγαλουπόλεις.

ματι του Απολλωνα, Κυκλωπα, Αφροδιτη, Σεληνη, Τριτο Ματι, ματακι επιφυση μυστικο ανθρωπινη βιολογια ματια Απολλωνος Ωρος ευημερια θεραπεια προστασια ελληνικη μυθολογια συγκρουση θεος Ωραπολλωνας αντιπαλος Τυφωνας Τυφων σκισιμο, καταστροφη Ωραπολλων Παραλλαγη μυθος μαχη Διας φυλαξη Κωρυκιον Αντρον Δελφοι Τυφαων / Τυφωευς γιγαντας τερας, γεννα Γαια Ουρανος εξοντωση Γιγαντες Τερατα φυσικος κοσμος διαταραχη ατμοσφαιρα, φαινομενο θεραπεια θεα θεος Ερμης Τρισμεγιστος πατερας Διονυσος Αδης αναζωογονητικη δυναμη, Διονυσαδης μετα θανατον ζωη Ολυμπος εκδικηση θεοι αποδεκατισμος αδελφια Γιγας Εκσφενδονιση βραχος οργη, βοη ολυμπιοι θεοι Αιγυπτος, μεταμορφωση ζωο αιγυπτιακη μυθολογια αποκρυψη γνωση αρχαιοι Ελληνες ταξειδι αρχαια ελληνικα ονοματα παραφραση μυθοι, αιγυπτιακα Απολλωνος ωρου ταφος ταφικη προσφορα, προσφορες θεοτητα, τελετουργια ναος λατρεια θεοτης αλληγορια τραυμα τραυματισμος αποκατασταση Κραους Rolf Krauss, πλανητης Αφροδιτη, πρωινο βραδινο αστερι αστρο αφροδισιακο ημερολογιο σεληνιακο ημερολογιο επιφυσις Κυκλωπας κυκλωψ, εσωτερικο ματι προεξοχη βαση εγκεφαλος ανθρωπος εξωαισθητηριακη ικανοτητα διαισθηση διαστατικη πνευματικη συνδεση αισθηση αισθησεις ολον ολο ολυμπος επιστημη μυστηριωδης αδενας αρχαιοτητα, αδην σωμα, ψυχη πνευμα μυστικο ανθρωπος πνευματικη αφυπνιση καλλιεργεια υπερφυσικη ικανοτητες ενεργοποιηση λαος, λαικη συνοδεια καθολικη κοινωνια ατομο μερος του ολου ευτυχια, θετικοτητα, χαρα ευημερια ελευθερες ριζες ελευθερη ριζα ασθενεια θεραπεια επουλωση ψυχογενης καρκινος ισορροπια εαυτος τωρα, θετικο ευγνωμοσυνη, ελλειψη ημισφαιρια ημισφαιριο στρες αγχος, κβαντικη αντιληψη κοσμος εξωαισθητηριακες ικανοτητες αλλο ματι αλλα ματια ιλουμινατι ιλλουμινατι Illuminati, χριστιανοι δικης οφθαλμος, δικη, χριστιανισμος, συμβολο 5.000 χρονια πριν, 3000 πΧ, οφθαλμοι, συμβολα αρχαιος αιγυπτιακος πολιτισμος απομειναρι προηγμενος υψηλη τεχνολογια τεχνικη διακριτικο σημαδι, προστατευτικη μαγικη δυναμη τεχνη μοτιβο φυλαχτο φυλακτο 3η χιλιετια ρωμαικη περιοδος Ζευγη ματιων ζευγος ζωγραφικη φερετρο, λαξευμενη πετρινη στηλη πλωρη πλοιο Κασιον ορος Νουβια ιερογλυφικα, κλασμα αιγυπτιακα μαθηματικα ιερογλυφικη γραφη ιερογλυφικο, προφυλακτικο αποτροπαικο ματακι ξεματιασμα βασκανια, γητεια Λιβυη Σετ, Σεθ, Σηθ, Σουτεκ κακος αδελφος οσιρις βουνα κεφαλι αστερια χερια Ανατολη Δυση ωμος εκατο 100 κεφαλια δρακος σωματα, φτερα πτερα, κουλουριασμενο φιδι φωτια φωτιες λαρυγγι κραυγη συριγμος, επικρατηση Δωδεκαθεο Ηρα κακια στιγμη ουρανιου ζευγος Ζευς ψυχικη υγεια παιδι αισθημα γονεις πραξη συλληψη παιδια του ερωτα, καρπος ερωτας ερως, Παν κλοπη κομμενος τενοντας Θωθ, Θωτ, Τωθ οσιρη Αθηνα φυγη κατηγορια κριος δειλος, δειλια, προσβολη, κεραυνοι καταδιωξη Κασιο κεραυνος μακρυα οδοντωτη αρπη δρεπανι ακρωτηριασμος Κρονος Ουρανος αδελφος Πυθων, πυθωνας αιχμαλωτος Κωρυκειο αντρο Δελφων οπλα οπλο Νυσσα Ναουσα συμβουλη τρεις Μοιρες διατροφη μεταβολισμος φρουτο, φρουτοκαμπος Μακεδονια ανακαμψη Θρακη ογκος κατακεραυνωση αιμα Αιμος Σικελια κεραυνοβοληση Αιτνα, καταπλακωση Πινδαρος, οργη κραυγες πυρινη γλωσσσ ηφαιστειο ομηρος, αλυσσοδεμενος αλυσοδεμενος αλυσσιδα αλυσιδα Αριμοι Κιλικια – Φρυγια γεωμυθοι γεωμυθος γεωμυθολογια μεθοδος ενεργοποιησης Ματιου Cyclopea Μεξικανη μεξικο Fresia Castro, γνωση προγονικος πολιτισμοι / μυθολογιες, γερακιου ιερο πουλι, φαραω γερακι, πτηνο αετος δολοφονια υγειας αναστολη λειτουργιας επιφυσης λαμπες οικονομιας υγεια λειτουργια επιφυση λαμπα οικονομικη οικονομικες οικονομια μελατονινη ασπιδα ραδι­ενεργη ακτινοβολια εξοικονομηση ενεργειας συμπαγης λαμπτηρας φθορισμου ΣΛΦ, γονιδια καρκινος διπλη ελικα DNA παρενεργειες παρενεργεια χημειοθερα­πεια καρκινοπαθεις, καταστροφη ιονισμενη ακτινοβολια επιδιορθωση οργανισμος φυματιωση, τοκετος προεκλαμψια ρολοι θεραπεια τζετ λαγκ jet lag, τζετλαγκ jetlag αντιοξειδωτικο παρενεργεια αντιοξειδωτικα νυχτα φασμα μπλε φως τεχνητο ημερα προβλημα φθο­ρισμος λεντ LED, εντονο κιρκαδιοι ρυθμοι κιρκαδιος ρυθμος γονιδιακος προγραμματισμος εκκριση μελατονινης, σωτηρας υγιεια αδενας, φωτεινη πηγη δια­ταραχη βιολογικο ανθρωπινο ισορροπια ορμονες βλαβη ανθρωπινη σωμα αυτοοξειδωση ελευθερες ριζες αυπνια ανοσια εμβρυο νεογεννητο μεταφορα μη­τρικη ηλικιωμενοι ζωτικοτητα λοιμωξη AIDS, αναστολη οιστρογονα καρκινος στηθους κυτταρα μυελο των οστων λοιμωξεις,πιεση αιματος, αιμα γλυκοζη ινσουλινη αγωγη σακχαρωδης διαβητης προληψη αθηρωματογενεση, απορροφηση τροφη γαστρεντερικο συστημα, βαρος, φυσιολογια προωρη εφηβεια προσδοκιμο τής ζωης παθηση καρκινοπαθης, αμνησια, αυτοκτονια αυτοκτονικη ταση καταθλιψη, συνδρομο χρονια κοπωση κεφαλαλ­για γλαυκωμα, βουλιμικος υπερβαρος, σκολιωση καπνιστης καπνος τσιγαρο αρχαικος ζωικος φυτικος μο­νοκυτταρος εμβιο ηλεκτροχημεια λαμπερο ηλιος ρυθμικοτητα ημερα – νυκτα προσαρμογη γονιδιο εξελιξη συντονισμος Σεληνη κεραυνος – αστραπη εναστρος ουρανος ειδη φωτος αδενας εγκε­φαλος Τσερνομπιλ, πυ­ρηνικο νεφος ατυχημα Ιαπωνια πυρηνικη ενεργεια ανο­σολογικο συστημα φωτοβιολογια βιολογια
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ