Την αποφράδα ημέρα της ΣΦΑΓΗΣ του ΔΙΣΤΟΜΟΥ από τους Γερμανούς, επισκέπτεται την χώρα μας ο καγκελάριος της Γερμανίας

Την αποφράδα ημέρα
της ΣΦΑΓΗΣ του ΔΙΣΤΟΜΟΥ
από τους Γερμανούς,
επισκέπτεται την χώρα μας
ο καγκελάριος της Γερμανίας

Δίστομο 10 Ιουνίου 1944.

Η βαρβαρότητα του ναζισμού και η αγριότητα των Γερμανών κατακτητών στην πιο ακραία δολοφονική της μορφή. Δεν δίστασαν να δολοφονήσουν, να κάψουν, να λεηλατήσουν ανυπεράσπιστους και ανήμπορους αμάχους γυναίκες εγκύους και μικρά παιδιά. Ακόμα και τα οικόσιτα ζώα. Ένα έγκλημα πολέμου που ακόμα ζητάει δικαίωση.

Αυτή τη σημαδιακή αποφράδα ημέρα, επισκέπτεται τη χώρα μας ο Καγκελάριος της Γερμανίας κύριος Όλαφ Σόλτς και θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, την πόλη που οι Ναζί ξερίζωσαν μέχρι εξαφανίσεως την ακμάζουσα εβραϊκή της κοινότητα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΚΑΤΟΧΗ στα βιβλία του Γ. Λεκάκη. ΕΔΩ.

Επιβάλλεται ο Έλληνας Πρωθυπουργός στη συνάντησή τους να θέσει το ζήτημα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και τον Ελληνικό Λαό, όπως άλλωστε έχει την υποχρέωση μετά την ομόφωνη απόφαση της Ελληνικής Βουλής τον Απρίλιο του 2019, και να τονίσει στον Γερμανό Καγκελάριο ότι για μας τους Έλληνες αυτή η εκκρεμότητα θα κλείσει μόνο με την καταβολή των αποζημιώσεων και οφειλών από μέρους της Γερμανίας. Το οφείλει σαν ελάχιστο φόρο τιμής στα αθώα θύματα του Διστόμου και σε όλα τα θύματα του ναζισμού στην Ελλάδα.

Έτσι θα βρουν και οι ψυχές όλων των αθώων θυμάτων δικαίωση. Γιατί έτσι αποδεικνύουμε στην πράξη ότι σεβόμαστε το Διεθνές Δίκαιο και καταδικάζουμε τον αναθεωρητισμό κάθε αυταρχικού ηγέτη (Ερντογάν, Πούτιν) και τον πόλεμο στην Ουκρανία, βροντοφωνάζοντας

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ

Να σταματήσει τώρα η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Τα εγκλήματα πολέμου δεν παραγράφονται στο διηνεκές και πρέπει να τιμωρούνται για να μην επαναλαμβάνονται.

Για την Πανελλήνια Οργάνωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης Π.Ο.Α.Ε.Α.

Ο Πρόεδρος Χρήστος Οικονόμου

Ο Γεν. Γραμματέας Αντρέας Κουστούκης

ΠΗΓΗ: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, Π.Ο.Α.Ε.Α, ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 8.6.2022.

Καγκελαριος Γερμανια Σολτς Θεσσαλονικη, Ναζι εβραιοι ΣΦΑΓΗ του ΔΙΣΤΟΜΟΥ Γερμανοι διστομο βοιωτιας 10 Ιουνιου 1944
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ