ΕΠΕΣΕ τμήμα ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΤΕΙΧΩΝ στο Topkapi

ΕΠΕΣΕ τμήμα ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

στο Topkapi 

Η εφημερίδα Sozcü δημοσίευσε (3.5.2020) ότι κατέρρευσε τμήμα των βυζαντινών τειχών στην περιοχή Topkapı τις μεσημβρινές ώρες. Στον τόπο έφτασαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις.

Από τον Δήμο Φατίχ έγινε γνωστό ότι στην περιοχή Topkapı κατέρρευσε αιφνιδίως εσωτερικό τμήμα των ιστορικών βυζαντινών τειχών. Οι πέτρες που ξεκόλλησαν από τα τείχη έπεσαν στον δρόμο και ήταν τυχεροί οι οδηγοί των οχημάτων που περνούσαν, αφού δεν προκλήθηκε ατύχημα. Στα ιστορικά τείχη έγινε αυτοψία, μετά από την κατάρρευση, από αέρος με drone.

Η κατάρρευση έγινε στην εσωτερική πλευρά των τειχών στο Φατίχ στη 1 μ.μ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι πέτρες ξεκόλλησαν από τα τείχη κάνοντας μεγάλο θόρυβο και έπεσαν επί της λεωφόρου, που συνδέεται με τη γνωστή λεωφόρο Vatan. Εκείνη την ώρα υπήρχε απαγόρευση κυκλοφορίας και έτσι αποφεύχθηκε ατύχημα ή τραυματισμός.

Για να διευκολυνθεί η διέλευση των αυτοκινήτων από το σημείο, μαζεύτηκαν στην άκρη οι πέτρες που έπεσαν. Στο σημείο έφτασαν αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ από έρευνες της πυροσβεστικής υπηρεσίας βεβαιώθηκε ότι δεν υπήρχε εγκλωβισμένο άτομο. Ο δρόμος, μετά την πτώση των ιστορικών τειχών, έκλεισε για τα τροχοφόρα. Υπάλληλοι του Μητροπολιτικού Δήμου Κωνσταντινούπολης έφτασαν άμεσα και διενεργούσαν έλεγχο στην περιοχή, την ίδια ώρα που άλλοι υπάλληλοι καθάρισαν το οδόστρωμα.

ΠΗΓΗ: εφημερίδα Πολίτης, Ιούλ. 2020. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 10.8.2020.

ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΤΕΙΧΗ Topkapi, βυζαντιο Τοπκαπι Δημος Φατιχ Top kapı καταρρευση λεωφορος βαταν Vatan Μητροπολιτικος Δημος Κωνσταντινουπολης τοπ καπι, Κωνσταντινουπολη
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ