Αστρονομικός χάρτης 100.000 χρόνων ανακαλύφθηκε στην Βοσνία!

Αστρονομικός χάρτης
100.000 χρόνων
ανακαλύφθηκε στην Βοσνία!

Ο δρ. Semir Osmanagich, λέει: «Σχεδόν όλα όσα μας διδάσκουν για την αρχαία ιστορία είναι λάθος: Η προέλευση των ανθρώπων, οι πολιτισμοί και οι πυραμίδες… Η ιστορία πρέπει να ξαναγραφτεί. - ΔΙΑΒΑΣΤΕ και ΕΔΩ.

Μετά από δύο χρόνια ερευνών, μπορώ να πω ότι τα μυστηριώδη σύμβολα, τα σκαλισμένα στην αινιγματική πέτρα, που βρέθηκε κοντά στις σήραγγες Ravne, στο Visoko[1] Βοσνίας, αντιπροσωπεύουν έναν πιθανό αστρονομικό χάρτη!


Οι ειδικοί πιστεύουν ότι τα σύμβολα είναι ο πυρήνας ενός αρχαίου συστήματος γραφής, που σκαλίστηκε από έναν άγνωστο πολιτισμό, που ζούσε στην κοιλάδα του Βισόκο. Η πέτρα ήταν ένα αίνιγμα για πολλά χρόνια. Αλλά τώρα βρήκα το κλειδί για να αποκρυπτογραφήσω τα μυστηριώδη σύμβολα: Τα ειδικά σημάδια που είναι σκαλισμένα στην πέτρα δεν είναι αρχαία γραπτά ή πρωτο-ρουνικά, όπως υπέθεσαν ορισμένοι ερευνητές, αλλά σαφείς αποδείξεις μιας αστρονομικής διαμόρφωσης του ουρανού, επάνω από το Βισόκο, σε μια πολύ αρχαία εποχή.

Για να αποδείξω την υπόθεσή μου, μελέτησα τα σύμβολα χρησιμοποιώντας μια μεθοδολογία βασισμένη στην περιγραφή κάθε ζωδίου, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την σωστή σημασία και προτείνοντας την ακριβή συσχέτιση με τους αστερισμούς. Η πέτρα έχει ένα πολύ ενδιαφέρον σχήμα μισής σφαίρας και δεν είναι τυχαίο. Η επιλογή έγινε λαμβάνοντας υπ’ όψιν το μήνυμα που ήθελαν να περάσουν οι δημιουργοί τους.

Στόχος τους ήταν να αναπαράγουν τον ουρανό επάνω από το Βισόκο, σε μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή, καθορίζοντας την θέση των αστερισμών σε σχέση με το γεωγραφικό τους πλάτος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η πέτρα έχει ημισφαιρικό σχήμα επειδή είναι μια απεικόνιση του ουρανού.

Τώρα ρίξτε μια ματιά στις λεπτομέρειες:

Η πέτρα χωρίζεται σε 4 τεταρτημόρια με δύο τεμνόμενες γραμμές. Τονίζω την σημασία των δύο γραμμών. Το σημείο προέλευσης ευρίσκεται στο κάτω μέρος της πέτρας, καθώς ήθελαν να αναπαράγουν την ουράνια σφαίρα ως εξής: Η κάθετη γραμμή είναι ο Ουράνιος Μεσημβρινός, ενώ η οριζόντια ο Ουράνιος Ορίζων.

Η ανάλυση των συμβόλων δίνει την ευκαιρία να σημειωθεί η ύπαρξη γραμμών των οποίων οι λειτουργίες είναι πολύ σημαντικές. Στην παρακάτω εικόνα, οι γραμμές είναι αστρονομικές «συσκευές μέτρησης». Στο αριστερό τεταρτημόριο, για παράδειγμα, η κόκκινη γραμμή – που ξεκινά από την οριζόντια γραμμή (ουράνιος ορίζοντας) – μπορεί να έχει δύο έννοιες:

Για να υποδείξει την αυγή της ισημερίας ή του ηλιοστασίου:

Για να υποδείξει τον Εκλειπτικό Μεσημβρινό. Σε αυτήν την τελευταία περίπτωση, η κόκκινη γραμμή είναι το πιο σημαντικό σύμβολο που χαράσσεται στον χάρτη. Δίνει την δυνατότητα να διαπιστωθεί πότε, κατά την διάρκεια του έτους, παρατηρήθηκε ο ουρανός. Στην πραγματικότητα, ο Εκλειπτικός Μεσημβρινός σχηματίζει μια αστρονομική νοητή γωνία περίπου 45° μόνο στην αυγή της Φθινοπωρινής Ισημερίας και η κλίση του καθορίζει τον ακριβή χρόνο της αστρονομικής διαμόρφωσης.

Στο δεξί τεταρτημόριο, η κίτρινη γραμμή είναι επίσης ενδιαφέρουσα επειδή είναι ένα είδος εξάντα, που δείχνει την απόκλιση του Αστερισμού του Ωρίωνα.

Συγκεκριμένα, δύο σημεία (Α και Β) είναι τα όρια της απόκλισής του κατά τον κύκλο μετάπτωσης. Αυτή είναι μια πολύ σημαντική «συσκευή», γιατί είναι δυνατόν να καθοριστεί η σωστή μέτρηση των μοιρών, λαμβάνοντας την σωστή θέση του Ωρίωνος κατά μήκος της κλίσης του και την ώρα που χαράχθηκε η πέτρα.

Τώρα, ρίξτε μια ματιά στα σύμβολα που αναπαράγουν τους ουράνιους αστερισμούς. Σημείωσα με ένα ειδικό χρώμα κάθε σύμβολο που αναπαράγει έναν αστερισμό: κόκκινο, λευκό, κίτρινο, βιολετί, μαύρο και μπλε:

Στην αριστερή πλευρά, υπάρχει ο αστερισμός του Μεγάλου Κυνός (κόκκινο) και οι λευκές γραμμές είναι η αναπαράσταση του αστερισμού του Μονόκερου σε συνδυασμό.

Στον Ουράνιο Μεσημβρινό υπάρχει ο Αστερισμός του Ωρίωνα και ακριβώς στα δεξιά του (με κίτρινο) η Αψίδα του Ωρίωνα.

Στην παρακάτω εικόνα, στη δεξιά γωνία, τονίζω μια ιδιαίτερη αναπαράσταση της περιγραφής της Αψίδας του Ωρίωνα από έναν αστρονομικό χάρτη.

Στα δεξιά της Αψίδας του Ωρίωνα, σημείωσα ένα πολύ ξεπερασμένο σύμβολο που έχω σημαδέψει με μαύρη γραμμή (βλ. παραπάνω).

Δούλεψα πολύ σκληρά για να αναπαραστήσω σωστά αυτό το σύμβολο. Χρησιμοποιώντας την αστρονομική διαμόρφωση, σημείωσα ότι αυτό το σύμβολο αντιπροσωπεύει τον Αστερισμό του Ταύρου, μια πολύ σημαντική συμβολική έννοια στον αρχαίο πολιτισμό, στενά συνδεδεμένη με τη μυθολογία του Ωρίωνα και με τον αρχαίο πολιτισμό της Μεγάλης Μητέρας.

Ο αστερισμός του Κήτους (μπλε γραμμή) αντιπροσωπεύεται επίσης, μόνο το επάνω μέρος. Το Κήτος είναι ένας πολύ μεγάλος αστερισμός και μεγάλο μέρος του βρίσκεται κάτω από τον Ουράνιο Ορίζοντα. Τέλος, στα αριστερά, βρίσκεται ο Αστερισμός των Ιχθύων (κόκκινο).

Στην πέτρα παριστάνεται το κάτω μέρος της (ορατό από το Βισόκο, ως σημείο παρατήρησης). Το κάτω μέρος του μοιάζει με τρίγωνο όπως αναπαριστάται στην πέτρα και στην αστρονομική αναπαραγωγή (εικόνα στη δεξιά γωνία).

Το αριστερό τεταρτημόριο περιέχει μια πολύ ενδιαφέρουσα αρχέτυπη γλώσσα. Στους πιο αρχαίους πολιτισμούς, το «Ε» συμβολίζει την έννοια της Ζωής. Άρα, ο συσχετισμός Ήλιος-Ζωής είναι πολύ διακριτικός.

Έχουμε τρία Ε σε διαφορετικές θέσεις. Φαίνεται να είναι μια αναπαράσταση του Ήλιου που διασχίζει την εκλειπτική… Είναι πιθανόν το τρίτο E να υποδεικνύει την ακριβή στιγμή της ευθυγράμμισης, σταθερή περίπου στις 60° στην εκλειπτική. Οι δύο κύκλοι στο γκρι αναφέρονται στα αστέρια, τους πλανήτες ή τη Σελήνη… Στην τελευταία περίπτωση, σημειώσαμε ότι ο «κύκλος-Σελήνη» ανατέλλει με τον Ήλιο, υποθέτοντας μια πιθανή Ηλιακή Έκλειψη.

Μια ηλιακή έκλειψη έχει περίοδο περίπου 180' και οι τρεις Ήλιοι μπορεί να υποδεικνύουν τις φάσεις της Έκλειψης (60' x 3).

Το ερώτημα είναι: Πότε χαράχτηκε αυτή η πέτρα; Και με ποια εποχή συνδέεται; Χρησιμοποιώντας το λογισμικό Starry Night Pro, παρατήρησα ότι η χαραγμένη αστρονομική διαμόρφωση δεν εμφανίστηκε ποτέ στον ουρανό του Visoko τα τελευταία 100.000 χρόνια!

Αυτό σημαίνει ότι:

- Η χάραξη του αστρονομικού χάρτη είναι πολύ αρχαιότερη από 100.000 χρόνια.

- Ο Επίγειος Άξονας είχε άλλη κλίση, άρα οι συντεταγμένες είναι εκτός λειτουργίας, ή

- Το Visoko δεν ήταν το σωστό σημείο παρατήρησης.

- Η εικόνα είναι μια αστρονομική διαμόρφωση που ανήκει στο 82.250 π.Χ., όταν οι αστερισμοί που αναπαριστώνται στην πέτρα ήταν στερεωμένοι στον ουρανό επάνω από το Βισόκο.

Όμως, η συσχέτιση δεν είναι ακριβής. Πιστεύω ότι ο ακριβής συσχετισμός είναι αρχαιότερος από 100.000 χρόνια».

ΠΗΓΗ“The Visoko Stone: a 100000 Years-Old Star Map”, Piramida, 21.3.2016. «Visoko: An astronomical map of over 100.000 years. The Visoko Stone: a 100,000 Years-Old Star Map», Academia Edu, 30.4.2016. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 25.3.2016.

ΣΗΜΕΙΣΩΣΙΣ:

[1] Το Βισσόκο έχει όντως αποδειχθεί ότι έχει ιστορία από την παλαιολιθική εποχή – βλ. J. Boardman, I. E. S. Edwards, N. G. L. Hammond, E. Sollberger, E. “The Cambridge Ancient History”, Cambridge University Press, σελ. 79, 1924.


Canis Major Monoceros Αστρονομικος χαρτης 100.000 χρονια πριν, Βοσνια δρ. Semir Osmanagich, Οσμαναγκιτς αρχαια ιστορια λαθος προελευση ανθρωπος, πολιτισμοι πυραμιδες πολιτισμος πυραμιδα μυστηριο συμβολα, σκαλισμα αινιγμα πετρα, σηραγγες Ravne, visoko αστρονομα συμβολο συστημα γραφη, αγνωστος αποκρυπτογραφηση σημαδι αρχαια γραπτο ρουνικα, ουρανος, ζωδιο αστερισμος σχημα μιση σφαιρα ημισφαιριο αστερισμοι γεωγραφικο πλατος ημισφαιρικο 4 τεταρτημοριο τεμνομενες γραμμες γραμμη ουρανια καθετη Ουρανιος Μεσημβρινος, Οριζων οριζοντας μετρηση ισημερια ηλιοστασιο Εκλειπτικος Ελειψη αστρονομικη γωνια 45° Φθινοπωρινη κλιση εξαντας, αποκλιση Ωριωνας μεταπτωση μοιρες Ωριων χαραξη μεγας κυων Μονοκερος μονικερως Αψιδα του Ωριωνα Ωριωνος Ταυρος συμβολικη Μεγαλη Μητερα Κητος Ιχθεις ιχθυες Ε εψιλον Ζωη ηλιος 60° ελλειπτικη σεληνη Ηλιακη εκλειψη 180' ηλιοι φαση 60' λογισμικο Starry Night Pro, επιγειος αξονας 82.250 90.000 παλαιολιθικη εποχη
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ