ΥΒΡΙΔΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ της ΤΟΥΡΚΙΑΣ με «ΕΙΣΒΟΛΗ» ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ - Διπλή περίφραξη στο μεταναστευτικό κέντρο «Πουρνάρα» για να μη δραπετεύουν και μολυσματικοί ασθενείς

ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ
Η ΥΒΡΙΔΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
ΜΕ «ΕΙΣΒΟΛΗ» ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Διπλή περίφραξη
στο μεταναστευτικό κέντρο
«Πουρνάρα»
για να μη δραπετεύουν
και μολυσματικοί ασθενείς 

Ανακοίνωση σχετικά με το θέμα που απασχόλησε την Κοινοβουλευτική Επιτροπή για το Δημογραφικό και τα όσα ακούστηκαν για την ύπαρξη μεταδιδόμενων ασθενειών μεταξύ των μεταναστών στο Κέντρου Πρώτης Υποδοχής (ΚΕΠΥ) «Πουρνάρα», εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως διευκρινίζει, η Υπηρεσία Ασύλου με την είσοδο τους στο Κέντρο προβαίνει, για όλους ανεξαίρετα τους μετανάστες, στις αναγκαίες και επιβαλλόμενες βάσει των πρωτοκόλλων διαγνωστικές εξετάσεις, αλλά και θεραπείες εκεί και όπου κριθεί αναγκαίο, πριν τους επιτραπεί η έξοδος από το Κέντρο.

Μάλιστα, προσθέτει η ανακοίνωση, «μόλις πρόσφατα η Υπηρεσία Ασύλου σε συνεργασία με τις Ιατρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, προχώρησε στην αναβάθμιση του ιατρικού κέντρου στο ΚΕΠΥ Πουρνάρα και στη στελέχωση του με 3 ιατρούς και 6 νοσηλευτές καθώς επίσης και με τον αναγκαίο εξοπλισμό προκειμένου να υπάρξει βελτιστοποίηση της διαχείρισης των διαφόρων περιστατικών».

Πρόσθετα για να περιοριστεί το φαινόμενο της παράνομης και ανεξέλεγκτης εξόδου από το Κέντρο, το Υπουργείο Εσωτερικών προχωρεί στην τοποθέτηση διπλής εξωτερικής περίφραξης, ενώ έχει ενισχυθεί και η φρούρηση τόσο με αστυνομική παρουσία όσο και με ιδιωτική εταιρεία φύλαξης, αναφέρει η ανακοίνωση.

«Δεν θέλουμε και ούτε μπορούμε να ωραιοποιήσουμε την κατάσταση. Αντίθετα επαναλαμβάνουμε ότι εάν δεν γίνει κατορθωτός ο άμεσος και δραστικός περιορισμός των ροών από την πράσινη γραμμή τα προβλήματα θα αυξηθούν. Ούτε η δημιουργία νέων χώρων αποτελεί λύση ούτε πολύ περισσότερο η παθητική ανοχή. Επιβάλλεται να μειώσουμε τις ροές ιδιαίτερα από την υποσαχάρια Αφρική αλλά και να αυξηθούν στον μέγιστο δυνατό βαθμό οι επιστροφές. Και προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται όλα τα μέτρα που λαμβάνονται».

Το Υπουργείο σημειώνει πως στην προσπάθεια αυτή ζητά τη στήριξη των πολιτών.

«Πρέπει να γίνει συνείδηση ότι η συνεχιζόμενη υβριδική απειλή της Τουρκίας με την καθημερινή προώθηση εκατοντάδων παράτυπων μεταναστών από την πράσινη γραμμή είναι εθνική υπόθεση και απαιτεί συλλογικότητα για την αντιμετώπιση της», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: εφημ. Ελευθερία Λονδίνου, 30.6.2022. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 1.7.2022.


ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΒΡΙΔΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ περιφραξη μεταναστευτικο κεντρο Πουρναρα δραπετης μολυσματικοι ασθενεις Δημογραφικο μεταδιδομενες μολυσματικες ασθενειες μεταναστης Κεντρο Πρωτης Υποδοχης ΚΕΠΥ Πουρναρας Υπουργειο Εσωτερικων κυπρου, ασυλο εισοδος διαγνωστικες εξετασεις, θεραπεια εξοδος Υγειας, περιστατικα παρανομια φρουρηση αστυνομια περιορισμος ροη πρασινη γραμμη ροες υποσαχαρια Αφρικη επιστροφη πολιτης προωθηση παρατυπος

Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ