Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αμοργού ξεκινά 5 Νοεμβρίου με 145 ταινίες μικρού μήκους και ντοκυμανταίρ από 50 χώρες! Το ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και πάλι χορηγός επικοινωνίας

Το Διεθνές Κινηματογραφικό
Φεστιβάλ Αμοργού
ξεκινά 5 Νοεμβρίου
με 145 ταινίες μικρού μήκους
και ντοκυμανταίρ από 50 χώρες!
Το ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
και πάλι χορηγός επικοινωνίας

Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αμοργού ξεκινάει στις 5 Νοεμβρίου στην Αμοργό. 145 ταινίες μικρού μήκους και ντοκυμανταίρ από 50 χώρες δίνουν ένα ενδιαφέρον οπτικό παρόν και διαγωνίζονται.


Το ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ είναι και πάλι ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ - ΔΕΙΤΕ το ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ως ΧΟΡΗΓΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΕΔΩ.


Διοργανωτής, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Αμοργού και συνδιοργανωτές, ο Δήμος Αμοργού, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Aegialis Hotel and Spa.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες για τον Πολιτισμό, τον Τουρισμό, την Γυναίκα, και το Περιβάλλον καθώς και Ακαδημία Κινηματογράφου με ενδιαφέροντα workshops από σημαντικούς ανθρώπους στον χώρο του κινηματογράφου. Συνεχείς προβολές των διαγωνιζομένων ταινιών, μαζί με τις καθιερωμένες εκδρομές στο νησί, προσφέροντας γεύσεις από το μοναδικό τοπίο, τα φαγητά, τους χορούς και την επαφή με τους ντόπιους.

Η Πορτογαλία έχει μεγάλη εκπροσώπηση και είναι τιμώμενη χώρα.

Δημοσιογράφοι, σκηνοθέτες, παραγωγοί και προσωπικότητες από όλο τον κόσμο θα παρευρεθούν, όπως ο best seller συγγραφέας Τζόνας Σάουλ, ο οποίος θα μιλήσει και θα παρουσιάσει work shop, η πριγκήπισσα Idony Punahele της Χαβάης, ο Πρέσβυς της Πορτογαλίας, καθώς και μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια, όπως το Nile Cinema Channel, και το Hellenic DNA από τη Νέα Υόρκη.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει η βράβευση του ιστορικού πλοίου Σκοπελίτης για την κοινωνική προσφορά του από το 1956, δεμένο άρρηκτα με το Αιγαίο και τις ιστορίες του. 

Το ιστορικό πλοίο "ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ".

Μια τέτοια ιστορία είναι και το Φεστιβάλ που θα ξεκινήσει στις 5 Νοεμβρίου, αφού η αρχή του με το Διεθνές Συνέδριο ΥΠΕΡΙΑ για τον Πολιτισμό, πάει 30 χρόνια πίσω. Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αμοργού, φιλοδοξεί να ενώνει κάθε χρόνο όλα τα νήματα και τις ιστορίες που συνδέονται σε αυτόν τον τόπο και αφορούν τον Πολιτισμό. Μετά την βράβευση, θα ακολουθήσει προβολή των ταινιών μέσα στο γκαράζ του πλοίου. Το γεγονός θα καλυφθεί με ζωντανή μετάδοση (Fade) καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας, ξεκινώντας από τις προετοιμασίες πάνω στο πλοίο , την μαντινάδα ειδικά φτιαγμένη για τον Σκοπελίτη από τον εξαιρετικό Αμοργιανού δεξιοτέχνη στο βιολί Γιακουμή Γαβρά, αρκετές εκπλήξεις, και τέλος το δείπνο στους χώρους του πλοίου.

Γιατί και τα κινηματογραφικά φεστιβάλ είναι αφορμή για γιορτή, για χαρά και για πολιτισμό σε κάθε μορφή. Και γιατί μας αρέσει να βραβεύουμε όχι μόνο τους «πρωταγωνιστές» των ταινιών, αλλά και τους «πρωταγωνιστές» αυτού του τόπου.

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 24.10.2022.


Διεθνες Κινηματογραφικο Φεστιβαλ Αμοργου, ταινια μικρου μηκους και ντοκυμανταιρ ντοκιμαντερ Τζονας Σαουλ, πριγκηπισσα Idony Punahele Χαβαη, Πορτογαλια βραβειο ιστορικο πλοιο Σκοπελιτης κοινωνικη προσφορα 1956, Αιγαιο Συνεδριο ΥΠΕΡΙΑ Πολιτισμος Κινηματογραφος προβολη ταινιες μαντιναδα Αμοργιανος δεξιοτεχνης βιολι Γαβρας,

Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ