Η Πολωνία ζητάει από την Γερμανία 1,32 τρισεκ. ευρώ πολεμικές αποζημιώσεις! - του Γ. Λεκάκη

Η Πολωνία ζητεί από την Γερμανία
1,32 τρισεκ. ευρώ
πολεμικές αποζημιώσεις…

Του Γιώργου Λεκάκη

Το αποτέλεσμα της εργασίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για την Εκτίμηση του Ποσού της Αποζημίωσης, που οφείλεται στην Πολωνία, από την Γερμανία, για ζημιές που προκλήθηκαν κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο,

Μια ομάδα 33 εξαιρετικών ερευνητών, από τα καλύτερα πολωνικά πανεπιστήμια, ειδικοί σε διάφορους τομείς, της γνώσης και της επιστήμης, εργάστηκαν για αυτήν την έκθεση. Στους ειδικούς περιλαμβάνονται ιστορικοί, οικονομολόγοι, ιστορικοί, αρχειονόμοι, εκτιμητές και νομικοί. Η έκθεση υποβλήθηκε σε 10 αναθεωρήσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΚΑΤΟΧΗ στα βιβλία του Γ. Λεκάκη, ΕΔΩ.

Σε σχέση με τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων και τον εθνικό πλούτο, η Πολωνία υπέστη τις μεγαλύτερες προσωπικές και υλικές απώλειες από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Αυτές οι απώλειες προέκυψαν όχι μόνον από στρατιωτικές επιχειρήσεις, αλλά κυρίως από την γερμανική κατοχική πολιτική, ιδίως από την εσκεμμένη και οργανωμένη εξόντωση του πληθυσμού στα κατεχόμενα εδάφη του πολωνικού κράτους, καθώς και από την εντατική εκμετάλλευση της πολωνικής κοινωνίας (συμπεριλαμβανομένης της καταναγκαστικής εργασίας) και την σκόπιμη καταστροφή της περιουσίας, την κατεδάφιση της πρωτεύουσας του κράτους, της Βαρσοβίας, και χιλιάδων πολωνικών πόλεων και χωριών. Οι αρνητικές επιπτώσεις του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στην σφαίρα της δημογραφίας, της οικονομίας, των υποδομών, της ανάπτυξης, της επιστήμης, της εκπαίδευσης και του πολιτισμού γίνονται αισθητές από την Πολωνία και τους Πολωνούς μέχρι σήμερα….

Η Πολωνία επισημοποίησε το αίτημά της για γερμανικές αποζημιώσεις με Ρηματική διακοίνωση, σχετικά με τις αποζημιώσεις του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Η Πολωνία με αυτή ζητεί από την Γερμανία 1,32 τρισεκ. ευρώ πολεμικές αποζημιώσεις.

Η ΕΚΘΕΣΗ ΕΔΩ.

ΠΗΓΗ: INSTYTUT STRAT WOJENNYCH IM. JANA KARSKIEGO, 1.10.2022. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 2.10.2022.

Πολωνια Γερμανια πολεμικες αποζημιωσεις Λεκακης
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ