30 χρόνια χωρίς τον ποιητή Νίκο Γκάτσο: «Κι αν θα διψάσεις για νερό, θα στύψουμε ένα σύννεφο»

30 χρόνια
χωρίς τον ποιητή Νίκο Γκάτσο:
«Κι αν θα διψάσεις για νερό,
θα στύψουμε ένα σύννεφο»

Το 2022 κλείνουν 30 χρόνια από την απώλεια του ποιητή Νίκου Γκάτσου.

Η Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών -Μουσείο Σολωμού Κερκύρας σας προσκαλεί στο Επιστημονικό Συνέδριο για τον Νίκο Γκάτσο με υπότιτλο

 «Κι αν θα διψάσεις για νερό, θα στύψουμε ένα σύννεφο»

το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11, το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022, στην Ιόνιο Ακαδημία, με την ευτυχή συνδιοργάνωση του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Τιμητικά προσκεκλημένη είναι η σύντροφος του ποιητή: η Αγαθή Δημητρούκα.

Πλην των σχετικών ανακοινώσεων του συνεδρίου, θα πραγματοποιηθεί και μία στρογγυλή τράπεζα, με θέμα

«Η πνευματική παρουσία του Νίκου Γκάτσου»,

με τη συμμετοχή των

Φραγκίσκης Αμπατζοπούλου (ομότιμης καθηγήτριας Νεοελληνικής Φιλολογίας του ΑΠΘ), Κώστα Γουλιάμου (τ.πρύτανη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου της Κύπρου) και Δημήτρη Δασκαλόπουλου (Συγγραφέα, κριτικού).

Παράλληλες Εκδηλώσεις Συνεδρίου

1) Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας, μουσική διεύθυνση: Άλκης Μπαλτάς, τραγούδι Βασίλης Γισδάκης.

2) Συναυλία Μουσικού Σχήματος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

3) Ρεσιτάλ σόλο βιολί της Μαρίας-Μποζένας Σουέρεφ, με ανάγνωση ποίησης του Νίκου Γκάτσου, στα ενδιάμεσα, από τον Σπύρο Βέργη.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης επίσκεψη και ξενάγηση συνέδρων και κοινού στο Μουσείο Σολωμού.

Η είσοδος στο συνέδριο και τις συναυλίες είναι ελεύθερη.

Ευχαριστίες

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε :

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών, Σχολή Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου για τη συνδιοργάνωση αυτού του συνεδρίου και την ένταξή του στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 30 χρόνια από την ίδρυσή του. Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε την πρόεδρο του τμήματος κυρία Αναστασία Σιώψη για όλη τη μέριμνα, τον κύριο Μηνά Εμμανουήλ και τους φοιτητές του για την τεχνική υποστήριξη αλλά και όλους τους διδάσκοντες και φοιτητές που εργάστηκαν και εργαζονται για την υλοποίηση του συνεδρίου.

Για την καλλιτεχνική πλαισίωση του συνεδρίου ιδιαιτέρως ευχαριστούμε:

Την Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας, τον πρόεδρο της κύριο Σπύρο Παδοβά, το μαέστρο κύριο Άλκη Μπαλτά καθώς και όλες και όλους, τις/ τους μουσικούς που θα λάβουν μέρος στην παράλληλη συναυλία.

Τον κερκυραίο καλλιτέχνη Βασίλη Γισδάκη που με μεγάλη προθυμία αποδέχτηκε την πρόσκληση της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών και θα συμπράξει με τη Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας.

Τον καθηγητή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών, του Ιονίου Πανεπιστημίου, κύριο Σπύρο Γκικόντη καθώς και τους φοιτητές του Τμήματος που θα συμμετάσχουν στις παράλληλες εκδηλώσεις.

Την κυρία Μποζένα Σουέρεφ που υποστηρίζει κάθε χρόνο ανελλιπώς τα συνέδρια της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών με τα ρεσιτάλ της.

Τον αφηγητή κύριο Σπύρο Βέργη για τη σύμπραξή του.

Τέλος ευχαριστούμε θερμά τις κυρίες Ειρήνη Βήτα, Αλεξάνδρα Μαργαρίτη, Μαρκέλλα Παντελή, Στέλλα-Μαρίνα Παπακωνσταντίνου, Πωλίνα Ρώσση, Παντελίνα Ταραζά, Μαρία Τζίμα για τη στελέχωση της γραμματείας και της υποδοχής του συνεδρίου.

ΠΗΓΗ: Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών -Μουσείο Σολωμού Κερκύρας. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 3.11.2022.

ποιητης Γκατσος διψα νερο, συννεφο, στιχος στιχουργος
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ