Απεκαλύφθη εντυπωσιακό αρχαίο οχυρωματικό έργο στην Πέλιννα Τρικκάλων, κατά το λέσβιο σύστημα δόμησης!

Απεκαλύφθη εντυπωσιακό
αρχαίο οχυρωματικό έργο
στην Πέλιννα Τρικκάλων,
κατά το λέσβιο
σύστημα δόμησης!

Ένα εντυπωσιακό οχυρωματικό έργο της αρχαιότητας φέρνει στο φως η Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικκάλων.

 Κατά τους τελευταίους μήνες αποκαλύφθηκε σε όλη του την έκταση το ΒΔ. άκρο της οχύρωσης της αρχαίας Πέλιννας, το οποίο ήταν καλυμμένο από μεγάλο όγκο επιχώσεων και πυκνή βλάστηση.

Η οχύρωση, η οποία αποτελείται από δύο πύργους, το μεσοπύργιο τείχος, μία πυλίδα και προτείχισμα, ακολουθεί το λέσβιο σύστημα δόμησης και διασώζεται σε μεγάλο ύψος. Η ποιότητα της κατασκευής της οχύρωσης αντανακλά την ισχύ της αρχαίας πόλης, η ανάδειξη της οποίας είναι σε εξέλιξη.

Αναδεικνύουν τον πολιτισμικό πλούτο της περιοχής και με δωρική υπομονή αγωνίζονται καθημερινά.

Ο λόγος για την προϊσταμένη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Κρυσταλλία Μαντζανά, τους ακούραστους εργάτες των μνημείων αρχαιολόγους Κωνσταντίνο Κουτσαδέλη, Ευθυμία Ρούκα, την πολιτικό μηχανικό Ίριδα Κολτσίδα και όλους τους εργαζόμενους.

Μοιράζονται την αγάπη τους για την αρχαία Πέλιννα.

ΠΗΓΗ: Trikki Press, 5.1.2023. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 17.1.2023.

εντυπωσιακο αρχαιο οχυρωματικο εργο Πελιννα Τρικκαλων, λεσβιο συστημα δομησης οχυρο αρχαιοτητα Εφορεια Αρχαιοτητων Τρικαλων οχυρωση αρχαια Πελινα πυργος, μεσοπυργιο τειχος, πυλιδα προτειχισμα, λεσβος δομηση ποιοτητα κατασκευη ισχυς αρχαια πολη πολιτισμικος πλουτος Αρχαιολογικη Υπηρεσια Μαντζανα μνημειο αρχαιολογος Κουτσαδελης, Ρουκα, Κολτσιδα Τρικαλα Τρικκαλα νομος
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ