Εβδομάδα κινητοποιήσεων ενάντια στο νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης των Αρχαιολογικών Μουσείων

Εβδομάδα κινητοποιήσεων
ενάντια στο νομοσχέδιο
ιδιωτικοποίησης
των Αρχαιολογικών Μουσείων

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, στο πλαίσιο της κοινής δράσης με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία (Ενιαίος Σύλλογος Αττικής, Στερεάς και Νήσων, ΠΕΣΑ, ΠΑΣΥΠΑΤΕ) ενάντια στο σχέδιο νόμου για τη μετατροπή των 5 μεγάλων κρατικών Μουσείων σε ΝΠΔΔ, με διορισμένα από τον εκάστοτε Υπουργό Διοικητικά Συμβούλια, προκηρύσσει επαναλαμβανόμενες πανελλαδικές στάσεις εργασίας εβδομάδα από τις 12 μ. ως τη λήξη βάρδιας από τη Δευτέρα 6/2 ως την Πέμπτη 9/2 (ως την έκτακτη Γενική Συνέλευση).

Το αρχικό πρόγραμμα κινητοποιήσεων είναι το κάτωθι:

            - Στην Αττική:

Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, στάση εργασίας 12 μ ως λήξη βάρδιας με συγκέντρωση στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο στις 12.30 (και συνέντευξη τύπου)

Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, στάση εργασίας 12 μ ως λήξη βάρδιας με συγκέντρωση στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στις 12.30

Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, στάση εργασίας 12 μ ως λήξη βάρδιας με συγκέντρωση στο ΥΠΠΟΑ (κτίριο οδού Μπουμπουλίνας) στις 12.30

Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, στάση εργασίας 12 μ ως λήξη βάρδιας με συγκέντρωση στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης στις 12.30.

            - Στην Κρήτη: οι κινητοποιήσεις θα ανακοινωθούν από την επιτροπή αγώνα Μουσείου Ηρακλείου - ΔΕΙΤΕ το σχετικό βιντεορεπορτάζ του Γ. Λεκάκη, ΕΔΩ.

            - Στην Μακεδονία: οι κινητοποιήσεις θα ανακοινωθούν από το Τοπικό Παράρτημα Β. Ελλάδος.

Την Κυριακή 5.2.2023, μέρα δωρεάν εισόδου για το κοινό, τα μέλη του ΣΕΑ μαζί με άλλους εργαζόμενους των Μουσείων θα ενημερώνουν το κοινό για τις επιπτώσεις του σχεδίου νόμου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Για τις ανάγκες απεύθυνσης στους πολίτες, στους τοπικούς βουλευτές, σχετική ανακοίνωση, θα μοιράζεται στο πλαίσιο των στάσεων εργασίας σε όλες τις Εφορείες Αρχαιοτήτων και τα Μουσεία της χώρας.

Στόχος είναι την Τετάρτη 8/2 να πραγματοποιηθούν δράσεις σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας, που θα συναποφασιστούν με τα Τοπικά Παραρτήματα.

ΠΗΓΗ: ΣΕΑ, ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 3.2.2023.

κινητοποιηση νομοσχεδιο ιδιωτικοποιηση Αρχαιολογικο Μουσειο Αρχαιολογικα Μουσεια Αρχαιολογια Αρχαιολογοι
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ