Το Φεστιβάλ Πιάνου στην Αθήνα: Piano City Athens

Το Φεστιβάλ Πιάνου στην Αθήνα: Piano City Athens

Εφέτος έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα το γνωστό Φεστιβάλ Πιάνου στην Ευρώπη (Βερολίνο, Μαδρίτη, Μιλάνο, Λονδίνο, κλπ.) και Νέα Υόρκη, το PIANO CITY FESTIVAL.

Με τίτλο PIANO CITY ATHENS η Αθήνα μας στις 12-13-14 ΜΑΪΟΥ 2023 θα μεταμορφωθεί σε μια τεράστια συναυλιακή αίθουσα πιάνου.

Το Piano City ξεκίνησε από τον Andreas Kern, έναν καλλιτέχνη και οραματιστή από το Βερολίνο της Γερμανίας. Η ιδέα του, φέρνει κοντά ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο – μέσω της μουσικής. Με πόλη εκκίνησης το Βερολίνο, η ιδέα του μας δείχνει ότι η κάθε πόλη είναι ένας τόπος όπου η μουσική και ο πολιτισμός εκτιμώνται, υποστηρίζονται και απολαμβάνονται: όχι μόνο σε επίπεδο διεθνούς φήμης, αλλά και σε ευρύ ιδιωτικό επίπεδο.

Όλη η Αθήνα μια τεράστια συναυλιακή αίθουσα πιάνου!

Έχοντας εμπνεύσει χιλιάδες ανθρώπους στο Βερολίνο, τη Μαδρίτη, την Νέα Υόρκη,το Μιλάνο, και άλλες μητροπόλεις, το Piano City® φτάνει τώρα και στην Αθήνα.

12, 13, 14 Μαΐου 2023 σε όλη την Αθήνα!

Το Piano City Athens είναι το πρώτο φεστιβάλ που συμβαίνει κυριολεκτικά σε όλη την πόλη. Έχοντας εμπνεύσει χιλιάδες ανθρώπους στο Βερολίνο, τη Νέα Υόρκη, το Μιλάνο και άλλες μητροπόλεις, το Piano City® φτάνει τώρα και στην Αθήνα!

Ένα φεστιβάλ για την Αθήνα, το οποίο εξαρχής διοργανώνεται “από” και “με” την πόλη μέσα από μια καινοτόμα διαδικασία η οποία συμπεριλαμβάνει φορείς, καλλιτέχνες, συλλόγους, δίκτυα και συνεργάτες.

Στο Piano City Athens η μουσική δεν περιμένει το κοινό, αλλά απλώνεται στις πλατείες, στα σπίτια των ανθρώπων και σε αντισυμβατικούς χώρους. Οι ήχοι του πιάνου διαχέονται και μεταβάλλουν ολόκληρο το αστικό τοπίο.

Piano City, Μιλάνο, 2016.

Το Piano City Athens μέσω του πιάνου φέρνει κοντά ανθρώπους όλων των ηλικιών και ενδιαφερόντων, μέσω της μουσικής σε πολύ προσωπικό επίπεδο.

Kατά τη διάρκεια του τριήμερου φεστιβάλ οι κάτοικοι της Αθήνας θα απολαύσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα με:

        - House concerts - Βιρτουόζοι του πιάνου και ερασιτέχνες, επιλεγμένοι από την καλλιτεχνική επιτροπή, θα ανοίξουν τα σπίτια και τις καρδιές τους στο ευρύ κοινό. Θα επιδείξουν τη δεξιοτεχνία και το ταλέντο τους δίνοντας μικρές συναυλίες πιάνου στα σπίτια τους με ένα ρεπερτόριο που κυμαίνεται από το κλασικό έως το σύγχρονο ρεπερτόριο. Οι λάτρεις, καθώς και το ευρύτερο κοινό, θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν αυτές τις μελωδικές εμπειρίες.

        - Κοντσέρτα πιάνου σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους - Εκτός από τα house concerts, κοντσέρτα πιάνου θα διοργανωθούν, κυριολεκτικά, σε όλη την Αθήνα.

Σε μια αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου, στο μετρό, μέσα σ’ ένα πάρκο, σε ένα πολυκατάστημα ή ένα γραφείο.

Σε ένα ξενοδοχείο, ένα θέατρο, ένα μουσείο, ένα ωδείο.

Ή απλά στη μέση του δρόμου.

Το πρόγραμμα ΕΔΩ.

Ένα τριήμερο φεστιβάλ γεμάτο έμπνευση.

Η Αθήνα πλημμυρίζει με μουσική…

Διεύθυνση παραγωγής : Robin4arts

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Υπό την αιγίδα

του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού,

του Δήμου Αθηναίων,

της Περιφέρειας Αττικής

και του Υπουργείου Τουρισμού.

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 20.3.2023.

Ελλαδα Φεστιβαλ Πιανου Ευρωπη Βερολινο, Μαδριτη, Μιλανο, Λονδινο Νεα Υορκη, PIANO CITY FESTIVAL CITY ATHENS Αθηνα συναυλιακη αιθουσα πιανο κερν Andreas Kern, καλλιτεχνης οραματιστης Γερμανια μουσικη πολη πολιτισμος
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ