83 αρχαία τεχνουργήματα επαναπατρίστηκαν στο Μεξικό από Ιταλία, Γερμανία και Γαλλία! - του Γ. Λεκάκη

83 αρχαία τεχνουργήματα
επαναπατρίστηκαν στο Μεξικό
από Ιταλία, Γερμανία
και Γαλλία!

Του Γιώργου Λεκάκη

H υπουργός Πολιτισμού του Μεξικού, Alejandra Frausto, εταξίδεψε στην Ρώμη για να επαναπατρίσει περισσότερα από 40 αρχαία προ ισπανικής κατάκτησης, αντικείμενα, που ανακάλυψε η ομάδα για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς των Καραμπινιέρων της Ιταλίας.

Τα αρχαιότερα εξ αυτών των αντικειμένων είναι περίπου 1.700 χρόνων.

Μερικά από αυτά υπήρχαν σε ιδιωτικές συλλογές.

«Όχι μόνον ανακοινώνουμε τον επαναπατρισμό της κληρονομιάς μας, αλλά και την ανάκτηση της αξιοπρέπειας σε αυτήν την χώρα», είπε η κ. Frausto.

Η Γερμανία έχει επιστρέψει άλλα 40 αντικείμενα, ενώ η Γαλλία έχει επιστρέψει τρία.

Το αρχαιότερο από αυτά τα τεχνουργήματα χρονολογείται στο 400 π.Χ.

Η κ. Frausto και η ομάδα της αναζητούν τώρα τον επαναπατρισμό περισσότερων από 80 αντικειμένων των Ολμέκων, που έχουν προγραμματιστεί να δημοπρατηθούν στην Γαλλία. Και ενθάρρυνε όσους «συλλέγουν» αρχαία αντικείμενα να εξερευνήσουν την σύγχρονη τέχνη του Μεξικού.

ΠΗΓΗ: «83 ancient Mexican artifacts returned from Italy, Germany, France Mexico», Mexico Daily News, 29.3.2023. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 30.3.2023.

αρχαια τεχνουργηματα επαναπατρισμος αρχαιων αρχαιοτητων Μεξικο Ιταλια, Γερμανια Γαλλια υπουργος Πολιτισμου Ρωμη αρχαιο αντικειμενο Προστασια της Πολιτιστικης Κληρονομιας Καραμπινιεροι Ιταλιας 1.700 χρονια πριν πουλι πτηνο ιδιωτικη συλλογη πολιτιστικη κληρονομια αξιοπρεπεια προστασια 400 πΧ αντικειμενα Ολμεκοι, Olmec, δημοπρασια συλλεκτης τεχνη

Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ