ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΚΥΜΑΤΑ ΕΚΠΕΜΠΟΜΕΝΑ από τον ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟ - του Γ. Μ. Χουτζαίου

ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΚΥΜΑΤΑ
ΕΚΠΕΜΠΟΜΕΝΑ
από τον ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟ


Του φυσικού-μαθηματικού Γεωργίου Μ. Χουτζαίου


Ο ανθρώπινος “εγκέφαλος”, όπως προκύπτει από τα εγκεφαλογραφήματα, εκπέμπει ηλεκτρομαγνητικά κύματα με τις εξής περιοχές συχνοτήτων:


    1.    κύματα (ρυθμός) δέλτα: 0,3-3,5 Hz

    2.    κύματα (ρυθμός) θήτα: 4-7 Hz

    3.    κύματα (ρυθμός) άλφα: 8-13 Ηz

    4.    κύματα (ρυθμός) βήτα: 14-30 Hz

        ........................................       

         ΣΧΟΛΙΟ Γ. Λεκάκη:

ΑΑρκεί να σκεφτεί κανείς πως η συχνότητα των 963 Hz θεωρείται «η νότα του Θεού» και συνδέεται με την θεϊκή αρμονία. Ακούστε τον 13χρονο Malakai Bayoh να τραγουδά σε αυτήν την συχνότητα ΕΔΩ

   Ενώ ως «συχνότητα του Απόλλωνος» θεωρούνται τα 5,4 MHz.

Οι συχνότητες κάτω από 8 Hz (δέλτα και θήτα κύματα) έχουν το (σχεδόν) κοινό όνομα: θήτα κύματα. Ενώ αυτά φαίνονται να είναι μερικές από τις ελάχιστες αντιληπτές συχνότητες, όμως φαίνεται να συνδέονται με τη δημιουργική, γνωστική σκέψη. Έτσι, όταν ένας καλλιτέχνης ή επιστήμονας έχει την εμπειρία της “ικανοποίησης”, τότε είναι μια καλή ευκαιρία ότι οι συχνότητες του εγκεφάλου βρίσκονται στη θήτα περιοχή.

Οι άλφα συχνότητες είναι στην περιοχή 8-13 Hz και συνδέονται συνήθως με χαλαρωτικές, στοχαστικές καταστάσεις. Πολλοί άνθρωποι είναι στην άλφα κατάσταση κατά τη διάρκεια λίγου χρόνου, πριν αυτοί πάνε για ύπνο. Τα κύματα άλφα είναι ισχυρότατα κατά τη διάρκεια του λυκόφωτος και του λυκαυγούς, όποτε είμαστε μισοκοιμισμένοι και μισοξυπνημένοι. 

Οι βήτα συχνότητες (πάνω από 14 Hz) συμπίπτουν με την πλέον “ξυπνητή” αναλυτική σκεπτικιστική κατάσταση. Εάν λύσουμε ένα μαθηματικό πρόβλημα, ο εγκέφαλός μας εργάζεται σε βήτα συχνότητες. Οι περισσότερες από τις ξυπνητές μας ώρες ως ενήλικες διανύονται σε βήτα κατάσταση.

Μια σπουδαία απορία είναι η εξής: “Εάν μπορούμε ηλεκτρονικά να μετακινήσουμε τις συχνότητες των κυμάτων του εγκεφάλου στην περιοχή άλφα ή θήτα, τότε θα είναι δυνατό τα μοντέλα (πρότυπα) διαθέσεων ή σκέψης να μετατραπούν σε εκείνα που συνήθως συνδέονται με αυτές τις συχνότητες; Δηλαδή, εάν μπορέσουμε ηλεκτρονικά να μετατρέψουμε τα εγκεφαλικά κύματα ενός ατόμου σε άλφα συχνότητας, θα είναι πιο χαλαρωτικά, όπως συμβαίνει με τα άλφα κύματα; Θα αλλάξει η συναισθηματική (συνειδησιακή) τους κατάσταση έτσι, ώστε να συμπέσει με αυτή, που δημιουργούν τα κύματα του εγκεφάλου, ακόμα και στην περίπτωση που αυτά τα εγκεφαλικά κύματα προκλήθηκαν (δημιουργήθηκαν) ηλεκτρονικά; Αυτά είναι σπουδαία ερωτηματικά με υπαινιγμούς που φθάνουν πολύ μακριά. Γιατί ακόμα, εάν ένας πωλητής κρατά ένα πομπό ELF κυμάτων, είναι δυνατόν οι άνθρωποι να επηρεαστούν και να αγοράσουν κάτι, γιατί είναι πιο χαλαρωτικοί ως προς αυτόν τον πωλητή; Είναι δυνατόν ολόκληροι πληθυσμοί να επηρεαστούν, ώστε να είναι σύμφωνοι με ιδέες που κανονικά απορρίπτουν; Όπως βλέπει κανείς, υπεισέρχεται στις σχετικές επιστημονικές έρευνες και ο ηθικός παράγοντας.

Τα σχετικά πειράματα, που έγιναν, δείχνουν ότι τα εξωτερικά μαγνητικά πεδία επηρεάζουν αρκετά τα εγκεφαλικά κύματα στην περιοχή 6-10 Hz, ενώ η ένταση του εξωτερικού πεδίου ήταν κάτω από 0,5 mWatt και ενώ η χρονική διάρκεια της έκθεσης ήταν 10s. Εκτεταμένη έκθεση σε ELF πεδία αλλάζει την διάθεση, αλλά η επίδραση είναι εκλεπτυσμένη. Οι συχνότητες κάτω από 8 Hz φαίνεται ότι προκάλεσαν μια γενική διέγερση ή ανησυχία, ενώ οι συχνότητες 8,6-10 Hz δημιούργησαν μια γενική αίσθηση χαλάρωσης και όχι καταστάσεις σαν αυτές, που δημιουργούν τα ναρκωτικά. Ο εθελοντής δεν ένοιωσε αλλαγές στην συναίσθηση ή την διάθεση. Κατά την άποψή του τίποτε δεν άλλαξε. Μόνο ένας εξωτερικός παρατηρητής θα μπορούσε να διαπιστώσει μικρές μεταβολές, όπως π.χ. μια κίνηση σώματος, όπως παρατηρήθηκε με τον έλεγχο της δραστηριότητας των μυών.

Σε ειδικά κέντρα ερευνών γίνεται προσπάθεια (πολύ προχωρημένη) ανάπτυξης συστήματος έξωθεν επιβολής και εγγραφής στα εγκεφαλικά κύτταρα επιθυμητών μηνυμάτων, με ρύθμιση του ύψους, της διάρκειας και της συχνότητας επανάληψης παλμών μικροκυμάτων. Τα μηνύματα, των οποίων η επιβολή επιχειρείται με την μέθοδο αυτή, είναι ανάλογη με τα μηνύματα που μεταφέρθηκαν με τις αισθήσεις στον εγκέφαλο. Τα πειράματα αυτά έχουν ως στόχο τον έλεγχο της σκέψης και των αντιδράσεων ή την δημιουργία παραισθήσεων (μικροκυματικά όπλα του άμεσου μέλλοντος).

Τις αλλαγές στον εγκέφαλο που προκαλεί η αλληλεπίδραση μεταξύ δύο ανθρώπων, θα μπορούν πλέον να μελετήσουν οι επιστήμονες χάρις στην εφεύρεση ενός ειδικού στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον, ο οποίος σχεδίασε τον πρώτο διπλό λειτουργικό μαγνητικό τομογράφο.

ΠΗΓΗ: Γ. Μ. Χουτζαίος «Η ραβδοσκοπία και η επιστημονική της εξήγηση», εκδ. Περιφέρεια Β. Αιγαίου, Μυτιλήνη, 2011. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 3.4.2012.

ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΚΥΜΑΤΑ ΕΚΠΕΜΠΟΜΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ Χουτζαιος ανθρωπος εγκεφαλογραφημα ηλεκτρομαγνητικα κυματα συχνοτητες κυματα ρυθμος δ θ α β δελτα θητα αλφα βητα συχνοτητα οκτω οχτω χερτζ αντιληπτη δημιουργικη, γνωστικη σκεψη καλλιτεχνης επιστημονας εμπειρια ικανοποιηση χαλαρωση στοχασμος ανθρωποι υπνος λυκοφως λυκαυγες, μισοκοιμισμενος μισοξυπνημενος ξυπνητη αναλυτικη σκεπτικιστικη κατασταση αναλυση σκεπτικισμος μαθηματικο προβλημα, μαθηματικα ξυπνητος ωρες ενηλικας ξυπνιος ηλεκτρονικα μετακινηση συχνοτητων μοντελα προτυπα προτυπο διαθεση σκεψις μετατροπη ηλεκτρονικη εγκεφαλικα ατομο χαλαρωτικες, συναισθηματικη συνειδησιακη συνειδηση εγκεφαλικο πωλητης πομπος ελφ ELF κυματων, εανθρωποι επιρροη αγορα χαλαρωτικο πληθυσμοι ιδεα κανονικοτητα απορριψη επιστημονικες ερευνες ηθικη παραγοντας επιστημονικη ερευνα ηθικος πειραματα, πειραμα εξωτερικα μαγνητικα πεδια μαγνητικο πεδιο μαγνητισμος περιοχη ενταση εξωτερικο πεδιον βαττ mWatt χρονικη διαρκεια εκθεση δευτερολεπτα εκτεταμενη πεδια διαθεση, επιδραση εκλεπτυσμενη γενικη διεγερση ανησυχια, πυκνοτητες πυκνοτητα αισθηση χαλαρωσης καταστασεις ναρκωτικα ναρκωτικο εθελοντης αλλαγη συναισθηση διαθεση μεταβολες, κινηση σωματος, ελεγχος δραστηριοτητας μυς μυες μεταβολη σωμα ειδικα κεντρα ερευνων προχωρημενη αναπτυξη συστημα εξωθεν επιβολης εγγραφη εγκεφαλικα κυτταρα επιθυμητο μηνυμα ρυθμιση υψους, υψος διαρκεια επαναληψη παλμος μικροκυματων μικροκυμα μικροκυματα μηνυματα, επιβολη μεθοδος αισθησεις ελεγχος σκεψης αντιδρασεις δημιουργια παραισθησεων μικροκυματικα οπλα παραισθηση μικροκυματικο οπλο αλλαγες αλληλεπιδραση εφευρεση Πανεπιστημιο Πρινστον, πρωτος διπλος λειτουργικος μαγνητικος τομογραφος Χουτζαιος ραβδοσκοπια fuoggow νoτα του Θεου θεικη αρμονια τραγουδι Απολλωνος, απολλωνα θεος απολλων απολλωνας
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ