Μίμης Πλέσσας: 70 χρόνια δημιουργίας – της Λ. Καρρέρ-Πλέσσα

Μίμης Πλέσσας:
70 χρόνια δημιουργίας

Της Λουκίλας Καρρέρ-Πλέσσα

Κυκλοφόρησε η βιογραφία του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη, Μίμη Πλέσσα, γραμμένη από την σύζυγό του, Λουκίλα Καρρέρ-Πλέσσα.

«Η σύζυγος του Μίμη Πλέσσα παραθέτει κομμάτια της ζωής του παγκοσμίου φήμης συνθέτη, έτσι όπως εκείνος της τα αφηγήθηκε, ξετυλίγοντας μνήμες και συναισθήματα. Ένα βιβλίο που θα συγκινήσει και θα συζητηθεί για τις άγνωστες ιστορίες του, από τα παιδικά χρόνια στην οδό Ηρακλείου, μέχρι το μεγάλο σχολείο της Φίνος, τον Ζυγό, τα “Πλεσσόπουλα”.

Μίμης Πλέσσας. Ο Δημιουργός που ένωσε όλους τους Έλληνες και δεν τους χώρισε ποτέ. Το έργο του αγαπήθηκε από πέντε γενιές. Προίκα μεγάλη για μένα το να μπορώ να διηγηθώ τα όσα ζήσαμε μαζί, αλλά και ευλογία να τον ακούω να μου διηγείται όσα βίωσε στα παιδικά του χρόνια, στην εφηβεία, στα φοιτητικά του χρόνια στην Ελλάδα και στην Αμερική.

ΑΚΟΥΣΤΕ ραδιοφωνική συνέντευξη του Γ. Λεκάκη με τον Μ. Πλέσσα, ΕΔΩ.

 Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν “δύο βιβλία σε ένα”, με τις αφηγήσεις του συνθέτη να παντρεύονται με τα κοινά μας βιώματα. Ένας σύντροφος-φωτεινός φάρος, ο οποίος επί τρισήμισι ολόκληρες δεκαετίες που είμαι στο πλευρό του σκορπίζει απλόχερα το λαμπερό του φως σε όλο τον κόσμο, μα και τη σκιά του σε όποιον στέκεται δίπλα του.

 Η δική μου επιλογή ήταν και είναι να βρίσκομαι στο σκιερό του μέρος, μα να παίρνω γνώσεις και δύναμη από το φως του. Ανάσα δροσιάς στη σκιά του και ενέργεια από τη φωτεινή του πλευρά. Και δεν υπάρχει ομορφότερο από αυτή την εναλλαγή. Αν του αφιέρωνα ένα από τα δικά του σπουδαία τραγούδια για να τον περιγράψω, θα δανειζόμουν τους στίχους του αγαπημένου μας Λευτέρη Παπαδόπουλου:

Όλα δικά σου, μάτια μου,

κι ο πόνος σου δικός μου,

είδαν πολλά τα μάτια μου

στις γειτονιές του κόσμου…»

ΕΚΔΟΣΕΙΣ «Μίνωας», Κορίνθου 34 & Δαβάκη, Μεταμόρφωση, ΤΚ 144 51, Αττική, τηλ.: 210-27.11.222, τηλ/πο: 210-27.11.056, ISBN: 978-618-02-1191-7, σελ.: 200, διαστάσεις: 17 x 24 εκατ. Σεπτέμβριος 2020. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 29.12.2023.

Πλεσσας δημιουργια Καρρερ Πλεσσα βιογραφια Ελληνας συνθετης οδος Ηρακλειου, Φινος, μπουατ Ζυγος, Πλεσσοπουλα
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ