Γυναίκες στις Κυκλάδες Δημιουργία-Καινοτομία-Εξωστρέφεια - 15ο Παγκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών

Γυναίκες στις Κυκλάδες
Δημιουργία-Καινοτομία-Εξωστρέφεια
15ο Παγκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών

Το 15ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων ετοιμάζεται για Αμοργό.

 Με ανοιξιάτικη διάθεση θα διεξαχθεί στο νησί της Αμοργού στις 5-7 Απριλίου 2024 και θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Αμοργού, με θέμα:

"Γυναίκες στις Κυκλάδες

Δημιουργία-Καινοτομία-Εξωστρέφεια"

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών «Οι Κόρες των Κυκλάδων» με έδρα την Νάουσα Πάρου, αριθμεί πλέον 16 Συλλόγους Γυναικών από 13 νησιά : Αμοργός, Άνδρος, Αντίπαρος, Κέα, Κύθνος, Μήλος, Μύκονος, Πάρος, Σέριφος, Σίφνος, Σύρος, Τήνος, Φολέγανδρος με σκοπό τον συντονισμό της δραστηριότητας των Συλλόγων Γυναικών των Κυκλάδων και την κοινή εκπροσώπησή τους.

Τα Συνέδρια Συλλόγων Γυναικών των Κυκλάδων υλοποιούνται αδιάλειπτα τα τελευταία 15 χρόνια και αποτελούν ένα θεσμό για την Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων, με πολυδιάστατες δράσεις, καθώς πέρα από ζητήματα που αφορούν στο γυναικείο φύλο και την καθημερινότητα των γυναικών στις Κυκλάδες, καλύπτουν θέματα ευρύτερου κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Το θέμα με το οποίο θα ασχοληθεί η φετινή διοργάνωση έχει ως σκοπό να αναδείξει την νέα γυναίκα που ζει, δημιουργεί και καινοτομεί στις Κυκλάδες σε πολλούς τομείς της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής όπως ο αγροδιατροφικός τομέας, ο τουρισμός, η προσωπική δημιουργία καθώς και η πολιτιστική κληρονομιά. Σε αυτά τα πλαίσια, στο πρόγραμμα του Συνεδρίου θα συμπεριληφθεί παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+, ECHOING, για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της «ανοιχτής» καινοτομίας, στο οποίο συμμετέχει από το 2022 ως εταίρος η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν ακαδημαϊκοί και ειδικοί που θα προσεγγίσουν τη θεματολογία επιστημονικά, εκπρόσωποι φορέων, καθώς και νέες γυναίκες επαγγελματίες ή εθελοντές από όλες τις Κυκλάδες, οι οποίες θα παρουσιάσουν τη δράση τους και τη διαδρομή τους. Προσδοκούμε η θεματολογία να αποτελέσει ένα βιωματικό εργαστήρι που θα κάνει πιο διαδραστική και ενεργή τη συμμετοχή των Συνέδρων σε αυτό. Κατά παράδοση προβλέπεται και ξενάγηση-περιήγηση των συνέδρων στο όμορφο νησί της Αμοργού, για την οποία, με το μεγάλο πλήθος επισκεπτών και την αντίστοιχη προβολή του Συνεδρίου στον Τύπο, το όφελος στην σχετικά «νεκρή» περίοδο του Απριλίου θα είναι μεγάλο.

Ο συνδιοργανωτής μας, Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Αμοργού είναι πολύ ενεργός τα τελευταία χρόνια με ποικίλες δράσεις και δραστηριότητες φιλανθρωπικές, αναβίωσης ηθών και εθίμων, κοινωνικές, ψυχαγωγικές, τουριστικές, ταξιδιωτικές κ.α. Με πολλές εκδηλώσεις στο βιογραφικό τους και με την στήριξη από τον Δήμο Αμοργού έχουν αποκτήσει την τεχνογνωσία και την εμπειρία για ένα βήμα παραπάνω προσθέτοντας στο πλούσιο ενεργητικό τους ένα Παγκυκλαδικό Συνέδριο το 2024.

Αναμένεται επίσης το συνέδριο να στηριχθεί όπως κάθε χρόνο από Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και απο τους φορείς:

                       Γενική Γραμματεία Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

                       Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

                       Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

                       Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου

                       Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού ΕΟΤ

                       Δήμος Αμοργού

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 29.3.2024.

Γυναικες Κυκλαδες Δημιουργια Καινοτομια Εξωστρεφεια 15ο Παγκυκλαδικο Συνεδριο Συλλογων Γυναικων γυναικα
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ