Κυκλοφόρησε βιβλίο για το ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και αρχίζει την ιστορία της Κρήτης, από την… νεολιθική εποχή!

Κυκλοφόρησε βιβλίο
για το ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
και αρχίζει την ιστορία της Κρήτης,
από την…
νεολιθική εποχή! 

«Ανακαλύπτοντας την αρχαία Κρήτη»...

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, από τα μεγαλύτερα και δημοφιλέστερα μουσεία της Ελλάδας, στεγάζει και προβάλλει στην πλήρως ανακαινισμένη έκθεσή του τα εξέχοντα υλικά κατάλοιπα των αρχαίων πολιτισμών που αναπτύχθηκαν στην Κρήτη κατά την διάρκεια επτά χιλιετιών, από την νεολιθική εποχή έως την ύστερη ρωμαιοκρατία.

........................................................

ΣΧΟΛΙΟ Γ. Λεκάκη:

Δηλαδή ΔΕΝ αναφέρεται πως η Κρήτη έχει πολιτισμό από την παλαιολιθική εποχή (Γαύδος - ΑΚΟΥΣΤΕ το ΕΔΩ -, Πλακιάς, κ.ά), και βάσει ευρημάτων κατοίκηση από άνθρωπο που βάδιζε όρθια πριν από 5.700.000 χρόνια - ΔΕΙΤΕ το ΕΔΩ!!!

........................................................

Ο παρών αναλυτικός αρχαιολογικός – ιστορικός οδηγός με πλούσια εικονογράφηση, βασισμένος στα πορίσματα της σύγχρονης επιστημονικής έρευνας, στοχεύει να καθοδηγήσει μέσω των εκθεμάτων τον επισκέπτη του Μουσείου και γενικότερα τον φιλαναγνώστη, σαν άλλος μίτος της Αριάδνης, στον γοητευτικό λαβύρινθο της κρητικής αρχαιολογίας. Παρακολουθείται η εξέλιξη από τις νεολιθικές κοινότητες έως τον λαμπρό μινωικό πολιτισμό, τον πρώτο προηγμένο πολιτισμό της Ευρώπης, που τα διασημότερα δημιουργήματά του εκτίθενται στο Μουσείο και επισημαίνονται οι σύνθετες δομές, η πολιτισμική εμβέλεια και οι μυθικές απηχήσεις του. Περιγράφονται επίσης οι σημαντικές συλλογές ιστορικών χρόνων, που εκπροσωπούν την δημιουργική έκφραση της Κρήτης ως μέρους πια του ελληνικού και εν συνεχεία του ρωμαϊκού κόσμου. Στην παρουσίαση εντάσσονται και σύντομες αναφορές με εικόνες για τους κυριότερους αρχαιολογικούς χώρους απ' όπου προέρχονται ιδιαίτερα αξιόλογα εκθέματα.

ΠΗΓΗΓ. Ρεθεμιωτάκης, εκδόσεις Καπόν. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 25.6.2024.


Κρητη πολιτισμος παλαιολιθικη εποχη Γαυδος Πλακιας, ευρηματα αρχαιοτερη κατοικηση ανθρωπος βαδιση ορθια πριν 5.700.000 χρονια Κυκλοφόρησε βιβλιο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ιστορια Κρητικος, νεολιθικη περίοδος Ρεθεμιωτακης

Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ