Ηλιακές καταιγίδες

Ηλιακές καταιγίδες

Νεώτερες εξελίξεις όσον αφορά το θέμα των ηλιακών καταιγίδων: 

Στις 21 Απριλίου 2017 μια ισχυρή ηλιακή έκλαμψη προκάλεσε black out σε Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες και Σαν Φρανσίσκο:


Για... κάποιον λόγο... δεν δόθηκε έκταση στα ΜΜΕ!


H απόλυτη δικαίωση για την Ελληνική Ομάδα L.A.S.E.R

Ήρθε από το άρθρο της DailyMail:


Όπου περιγράφεται η λύση που προτείνουμε από το 2011 τουλάχιστον.  
Το κόστος σε παγκόσμιο επίπεδο, από μια ισχυρή ηλιακή καταιγίδα υπολογίζεται σε 20 τρισεκ. δολλάρια, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι πιθανές εκρήξεις πυρηνικών εργοστασίων. 
Το κόστος κατασκευής μιας πλανητικής μαγνητικής ασπίδας υπολογίζεται σε 100 δισεκ. δολλάρια!
Θα πρέπει να κινηθούμε γρήγορα σαν χώρα, να πάρουμε θέση σε αυτήν την παγκόσμια προσπάθεια, και συγκεκριμένα για οικονομικές μελέτες καθώς και έρευνα σε τεχνολογία που θα απαιτηθεί και φυσικές επιστήμες.
Θα πρέπει σαν κράτος, όλοι οι φορείς να διεκδικήσουμε, την δημιουργία κέντρων έρευνας σε πόλεις της Ελλάδας, έτσι ώστε οι Έλληνες επιστήμονες να θέλουν και να μπορούν να μείνουν εδώ.
Τα οικονομικά οφέλη για την χώρα μας είναι πολλαπλά!

Δρ. Θανάσης Στάβερης-Πολυκαλάς.


Στον σχηματικό παραπάνω, η θέση της ασπίδας.

Με μεγάλη μας χαρά, σας ανακοινώνουμε ότι στην προσπάθειά μας για την ενημέρωση του κοινού σε διεθνές επίπεδο, για την απόκρουση ισχυρών ηλιακών καταιγίδων, έχουμε πλέον την υποστήριξη της τ. καθηγήτριας Μαρίας Λευτάκη Εφαρμοσμένης Ανάλυσης στο Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών και του τ. καθηγητού Ευάγγελου Βαλάρη του ΤΕΙ Πάτρας.
Η δρ Λευτάκη είναι Δρ Τμήματος Μαθηματικών Πανεπιστημίου Πατρών (1973). Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος D.E.A. του Πανεπιστημίου Paul Sabatier Τουλούζης, Γαλλίας (1974). Κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος (Doctorat de troisieme cycle) του Πανεπιστημίου Paul Sabatier Τουλούζης, Γαλλίας (1977). Mέλος συντακτικής επιτροπής περιοδικού “WSEAS Transactions on Applied and Theoretical Mechanics”. Μέλος Διεθνών Επιστημονικών Οργανωτικών Επιτροπών Συνεδρίων. Έχει δώσει διαλέξεις σε σεμινάρια στο εξωτερικό και το εσωτερικό.
Ο δρ. Βαλάρης, διετέλεσε καθηγητής στα Πανεπιστήμια Frederick και Cyprus, ενώ είναι πλέον επιστημονικός συνεργάτης στο ΤΕΙ Πάτρας από το 2000 εώς και σήμερα. Με διδακτορικό στον τομέα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Μηχανικής καθώς και με πλήθος δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά (“Earth, Moon and Planets (2000), “Astrophysics and Space science, 2003, WSEAS Transactions on Mathematics, κ.α) είναι μια δυναμική προσθήκη στην ομάδα μας
Ομάδα LASER, 27 Απριλίου 2017.

Και την υποστήριξη του καθηγητού Νικόλαου Βερνίκου του πανεπιστημίου Αιγαίου.
Ο καθηγητής Νικόλαος Βερνίκος, έχει μοναδική εμπειρία ως διδάσκαλος σε πανεπιστήμια, Παρισιού 1969- 1976, Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο Schiller College (1978-1980), Διεθνείς Οργανισμούς UNESCO-UNEP (1973-1989), καθώς και με τις διακρίσεις του σε διεθνείς οργανισμούς:
- Μόνιμος διεθνής υπάλληλος (ερευνητής-ειδικός προγράμματος της UNESCO 1976-1980)
- μέλος της ελληνικής επιτροπής UNESCO και της ελληνικής επιτροπής MAB 1992
- Εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Διεθνών Υπαλλήλων UNESCO, Μέλος της Συγκλήτου (εκλεγμένο) Πανεπιστημίου Παρίσι 8
- Εκπρόσωπος των ελληνικών ναυαγοσωστικών επιχειρήσεων στις διεθνείς επαγγελματικές οργανώσεις (1975-1986)
- Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών (1986-1993).
Η υποστήριξή του στην θωράκιση της ανθρωπότητας αποτελεί ηθική επιβράβευση της ομάδας και τόνωση για την συνέχεια των προσπαθειών μας.
Ομάδα LASER, 28 Απριλίου 2017.


Και την υποστήριξη του καθηγητού Σταύρου Παπαμαρινόπουλου  του Πανεπιστημίου Πατρών - Τμήμα Γεωλογίας.
Ο καθηγητής Σταύρος Παπαμαρινόπουλος, με την πραγματικά εντυπωσιακή ερευνητική καριέρα σε πανεπιστήμια του εξωτερικού (Cardiff, New Castle και Oxford), διδακτική σε γεωλόγους, φυσικούς και μηχανικούς του Πολυτεχνείου, συγγραφική καθώς και με την  ιδιότητά του ως μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας, αποτελεί  σημαντικότατη υποστήριξη για το ερευνητικό έργο της ομάδας μας.
Ομάδα LASER, 29 Απριλίου 2017.

Τους ευχαριστούμε πολύ και ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι της υποστήριξής τους. 



Impact of a solar storm on Earth

By L.A.S.E.R team (Laser & Afforesting Shields for Earth-life Rescuing)

Introduction

It is of outmost importance to inform and prepare public for the treat of extreme space weather events. By the term “space weather” we refer to effects from space including solar flares, electrically charged particles arriving from the sun and coronal mass ejections. Space weather events must be dealt as a threat to our civilization. Extreme space weather events can significantly disrupt and/or destroy electrical supply, water supply, health care and transportation. Hence further study of potential damages on our infrastructure and ways to minimize or even avoid it, is crucial and towards the benefit of human kind.









Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ