Τρία αρχαία ναυάγια βρέθηκαν στην βόρεια ακτή της Αιγύπτου - Βρέθηκε γλυπτή κεφαλή σε κρύσταλλο!

Τρία αρχαία ναυάγια
βρέθηκαν στην βόρεια ακτή
της Αιγύπτου

Βρέθηκε γλυπτή κεφαλή σε κρύσταλλο!



Η Αίγυπτος ανέφερε ότι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τρία ναυάγια, πάνω από 2.000 χρόνων, στ’ ανοικτά των ακτών της πόλεως της Αλεξάνδρειας.
Η δήλωση του κ. Mostafa Waziri, επί κεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, αναφέρει ότι η ανακάλυψις πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Υποβρύχιων Αρχαιοτήτων.


Ο κ. Waziri λέει ότι οι αρχαιολόγοι αποκάλυψαν επίσης ένα γλυπτό κεφάλι, σκαλισμένο σε κρύσταλλο, που πιστεύεται ότι απεικονίζει τον Μάρκο Αντώνιο και τρία χρυσά νομίσματα, που χρονολογούνται από τον πρώτο αυτοκράτορα της Ρώμης, Αύγουστο. Επίσης βρέθηκαν τμήματα μεγάλων ξύλινων σανίδων και αρχαία αγγεία, τα οποία θα μπορούσαν να αποτελούν μέρος του φορτίου των πλοίων.


Οι ανακαλύψεις έγιναν στον κόλπο Αμπουκίρ (Abu Qir) της Αλεξάνδρειας. Ξεχωριστά από τα ευρήματα της ρωμαϊκής εποχής βρέθηκε και ένας αναθηματικό του θεού Όσιρι, στην κοντινή βυθισμένη πόλη του Ηρακλείου.



ΠΗΓΗ: The Associated Press, 21 Νοεμβρίου 2017.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΑΜΠΟΥΚΙΡ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ, ΑΙΓΥΠΤΟΣ, ΑΡΧΑΙΑ ΝΑΥΑΓΙΑ, ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ, ΜΑΡΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ, ΑΡΧΑΙΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ, ΚΡΥΣΤΑΛΛΟ, ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΑ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΟΣΙΡΙΣ


Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ