Από ιδιωτικές συλλογές αστροναυτών...

Από ιδιωτικές συλλογές αστροναυτών...
Από τα αναμνηστικά που ανήκουν σε αστροναύτες…
Έχουν άπληστους συλλέκτες…

Το ασημένιο μενταγιόν (medallion) του Robbins για το διαστημόπλοιο Apollo 11, με αύξοντα αριθμό 409 (εκτιμάται περίπου 35.000-45.000 δολλάρια).
Ένα από τα 450 που κυκλοφόρησαν για τον «Απόλλωνα 11», επίσημα το πρώτο επανδρωμένο σκάφος που προσεδαφίστηκε στο φεγγάρι, στις 16-24 Ιουλίου 1969, με μέλη του πληρώματος τους Neil Armstrong / Άρμστονγκ, Michael Collins / Κόλλινς και Buzz Aldrin / Ώλντριν. Το εμπρόσθιο μέρος απεικονίζει την πρωτότυπη ιδέα του Collins για τα διακριτικά της αποστολής, με έναν αετό που φέρει ένα κλαδί ελιάς στο στόμα του, σχεδιασμός των αξιωματούχων της NASA - αλλά ενδεικτικό του τότε σχετικού πολέμου.


Μια σφραγίδα από το πλήρωμα του Apollo 11 "First Man on the Moon" (εκτιμάται περίπου 2.800-3.600 δολλάρια). Απόλυτα σπάνια. Με τις υπογραφές και των τριών αστροναυτών στην αποστολή: Neil Armstrong, με μπλε μελάνι και Buzz Aldrin και M. Collins με μαύρο μελάνι.


Την εφημερίδα "Wapakoneta Homecoming" του 1969, για τον Neil Armstrong (εκτιμάται 800-1.000 δολλ.), και την 6η Σεπτεμβρίου 1969, δηλ. την επιστροφή του Armstrong στην πατρίδα του, το Οχάιο. Υπογράφεται με μπλε μελάνι από τον αστροναύτη. Η εφημερίδα γράφει με έναν τεράστιο τίτλο "WELCOME HOME, NEIL" με γράμματα τόσο μεγάλα, που μόνο ο τίτλος πήρε περίπου το ήμισυ της σελίδας!




Δημοπρατούνται από την Heritage στις 10 Νοεμβρίου 2017 στο Ντάλας του Τέξας, των ΗΠΑ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τις πτήσεις αυτές, βλέπε:
Γ. Λεκάκη "Παγκόσμια Ιστορία των Πτήσεων".
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ