Ανασχεδίαση της Ιεράς Οδού Μιλήτου-Διδύμων

Ανασχεδίαση της Ιεράς Οδού Μιλήτου-Διδύμων


Το πρόσφατο άρθρο των Anja Slawisch και Toby Christopher Wilkinson με τίτλο «Processions, Propaganda, and Pixels: Reconstructing the Sacred Way Between Miletos and Didyma», αναφέρεται στην Ιερά Οδό, που συνέδεε (και συνδέει) την πόλη της Μιλήτου με το ιερό των Διδύμων. Αυτή θεωρείται, από καιρό, ένα από τα καλύτερα τεκμηριωμένα παραδείγματα ενός δρόμου πομπών, του αρχαίου κόσμου.
Στο άρθρο επανεξετάζονται τα επιγραφικά και αρχαιολογικά τεκμήρια, ενσωματώνοντας τις τελευταίες έρευνες στην περιοχή, και υπογραμμίζονται τα πολλά κενά στις γνώσεις μας και την πιθανότητα η διαδρομή και η ταυτότητα της Ιεράς Οδού να έχουν αλλάξει σημαντικά με το πέρασμα του χρόνου….
Έγινε υπολογιστική μοντελοποίηση της τοπογραφίας που επιβεβαιώνει, πιθανή  σκοπιμότητα εναλλακτικών διαδρομών, και την επίδραση που πιθανόν να είχε η πιθανή μακροπρόθεσμη αλλαγή του τοπίου γύρω από τον Πάνορμο.
Το άρθρο αυτό προτείνει ότι η Ιερά Οδός από την Μίλητο έως τα Δίδυμα, είχε πολλαπλές περιόδους (επαν)εφευρέσεως και εκ νέου ανα-κατασκευής, από την αρχαϊκή εποχή μέχρι την σημερινή εποχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ το άρθρο ΕΔΩ.

Για τα Δίδυμα, ΔΙΑΒΑΣΕ επίσης:

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΜΙΛΗΤΟΣ, ΠΑΝΟΡΜΟΣ, ΔΙΔΥΜΑ, ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ, ΔΙΔΥΜΩΝ


Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ