ΟΚΤΩ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΞΑΓΩΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΞΙΑΣ ΔΕΚΑΔΩΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ

ΟΚΤΩ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΞΑΓΩΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΑΞΙΑΣ ΔΕΚΑΔΩΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ
ΕΤΗΣΙΩΣ

Του ΙΩΑΝΝΗ-ΠΕΤΡΟΥ ΜΑΚΡΙΔΗ – ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ (*)

ΘΕΜΑ Με αφορμή:
1ον:        Στην συνεδρίαση (6-5-2015) της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας, της κατευθυντήριας γραμμής Εθνικής Στρατηγικής για την Έρευνα και Τεχνολογία.
2ον:        Την ολιστική προσέγγιση των μέχρι τούδε παθών της Οικουμένης.
3ον:        Αλλά και το πώς αποκτήθηκε το καλό όνομα των χιλιετιών που μας στηρίζουν.
4ον:        Για να συνεχίσουν να υπάρχουν η πολυποικιλότης του περιβάλλοντος και οι προσπάθειες ποιότητας βάσει των πανανθρώπινων αξιών του Αρχαίου Πνεύματος του Ωραίου, του Μεγάλου και του Αληθινού.
5ον:        Για να ανασυνταχθεί το ανθρώπινο δυναμικό που θα δημιουργήσει την φυσική έλξη στο πνεύμα του εσαεί.
Σας καταθέτω Έκθεσή μου που δομείται από το εσαεί στρατηγικό σχέδιο αναγνωρισμένης ελληνικής εξαγωγικής παραγωγής που η χωρίς την παρουσία μας, και την παρουσία της, εσφαλμένη χρησιμοποίησή τους, έχει επιφέρει το σημερινό αδιέξοδο επίλυσης των κάθε πακέτων Γιούνκερ και των δυσεπίλυτων προβλημάτων των όποιων πολυνομοσχεδίων που μαδάν σαν μαργαρίτα τις ελπίδες της κυβέρνησης, για την εφαρμογή των ελπίδων της για τα οράματα του Ελληνικού Λαού.
Χωρίς την ανάγκη στήριξης καμίας δανειστικής δύναμης αλλά μόνο από τη φωνή όλων των λαών που φωνάζουν όπου βρίσκονται «ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ» για το πώς θα γίνουμε άμεσα οικονομικά ανεξάρτητοι εσαεί, ξαναποκτώντας το κύρος του επαΐοντος μέσα στην αταξία του 21ου αιώνα, Οικουμενικά με τις εξής ενέργειες, φροντίζοντας:

1oν         Να εκμεταλλευτούν λειτουργικά τα Αρχαία Θέατρα και Στάδια που είναι εκτός του Ελλαδικού κράτους, ως χώροι παιδείας για τους ντόπιους. Η αρχή γίνεται από περιοχές όπου πέρασε ο Μεγαλέξανδρος και που τον έχουν ως Παμμέγιστο.

2 oν        Να παρουσιάσουμε την καινούργια Ζωφόρο της Ελλάδος (μετά τη Ζωφόρο του Παρθενώνα) που είναι έτοιμη και περιμένει το κάλεσμα, καθότι ο Ελληνικός Πολιτισμός δεν εκπνέει μέσα στα μουσεία τους, ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ ΤΟΥ, απαιτεί φύση για να δημιουργήσει τον λόγο του έργου για τον οποίο δημιουργήθηκε, και που είναι η τιμή στους Ήρωες, στο Πνεύμα τους στον σπόρο του Σύμπαντος το Η, στις Θυσίες τους, στους Αγώνες των προγόνων τους και των εκάστοτε και εσαεί ισάξιων επιγόνων αυτών, του «ΑΜΜΕΣ ΔΕ Γ’ ΕΣΟΜΕΘΑ ΠΟΛΛΩ ΚΑΡΡΟΝΕΣ» (Εμείς θα γίνουμε πολύ καλύτεροι από εσάς), ακούγεται από τον χορό της Αρχαίας Τραγωδίας από τα εγγόνια προς τους πατεράδες και τους παππούδες τους. Και δεν έχουν το δικαίωμα άμορφοι πανανθρώπινων αξιών σχηματισμοί να μας κρατούν υπό κατοχή φυλακισμένους και στη χώρα τους και στη χώρα μας και να μας ζητούν τα ρέστα ενώ είναι απέναντί μας καταχρεωμένοι οικονομικά και ξεβράκωτοι ηθικά. Προσπαθούν να αποκτήσουν κύρος, επισείοντας τα δάκτυλά τους (που ψάχνουν τι χρήση έχουν) τις δε γραβάτες τους, τις χρησιμοποιούν για να πνίγουν - εξουδετερώνουν λαούς στο άψε – σβήσε μέσα σε κοινοβούλια και αλίμονο σ’ αυτόν που δεν τους υπολογίσει... μαύρο σκοτάδι… Για μας τα δάκτυλά μας εδώ και χιλιάδες χρόνια όταν άφησαν τα μαχαίρια, που ήταν για άμυνα και για την εξασφάλιση του προς το ζην, το πρώτο που δημιούργησαν ήταν τα σμιλέψουμε σε πέτρα του ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΚΥΗΜΑ (750.000 χρόνια π.Χ., Σπήλαιο Πετραλώνων Χαλκιδικής, βρέθηκε από τον Ανθρωπολόγο Άρη Πουλιανό ο σκελετός του Αρχάνθρωπου δίπλα σε άγαλμα με εργαλεία στα χέρια του άρα το αριστερό μέρος του εγκεφάλου του, που παράγει τον Λόγο λειτουργούσε). Αυτό είναι στην ουσία το παιχνίδι μεταξύ Φωτός – Ηλίου και Σκιάς και ουχί από ντουβάρι σε ντουβάρι, για να φαίνονται οι γραβάτες το πώς σκεπάζουν το κούφιο του κορμιού, αφού όπου υπάρχει ψυχή είναι για να ξεχειλίζει μουσική χρυσής τομής, αρμονία που δεν την κρύβουμε (και όχι ντάπα-ντούπα θόρυβοι μεταλλικοί που αποδομούν τους κρυστάλλους της σύστασής μας).

3oν         Να ενεργοποιήσουμε τα 16,5 χιλιάδες χλμ. των ακτών μας, ούτως ώστε τα κύματά τους να μεταφέρουν τις εντολές της γοργόνας της αδελφής του Μεγαλέξανδρου στα πέρατα της Οικούμενης για να αποδειχθεί το ποια ήταν τότε και ποια είναι ακόμα και σήμερα η παρουσία του Μεγαλέξανδρου στην Οικουμένη (πριν 2.340 χρόνια) και ότι ακόμα ζει και το τι ρόλο παίζουν αυτοί που παριστάνουν έκτοτε και μέχρι σήμερα τους Πλανητάρχες (όχι με έργα αθάνατα Πολιτισμού αλλά με σκουπίδια, φόνους και θανάτους).

4oν         Να χρησιμοποιήσουμε την Κ/ΛΩΣΣΑ (εκ του ΚΛΩΣΣΩ: ΕΠΩΑΖΩ) ΠΟΥ ΓΕΝΝΑ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ και όχι τον τρόπο που οι πάντες συντηρούν με τον πιο αδιάφορο και ακόμα εγκληματικό τρόπο από τότε που σφαγιάσανε (με τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία) την κλασική Ελληνική Ανάπτυξη – Παιδεία μετατρέποντας τα Συμπόσιά της σε Μνημειώδη όργια οίκων ανοχής των πάντων ακόμα και των του Δ.Ν.Τ. Δηλαδή αυτά που ζούμε σήμερα εν πλήρει αδιαφορία με την παγκοσμιοποίηση. Χρησιμοποιώντας μόνο ψήγματα από τα σύμβολα της Γλώσσας μας – κλώσσας μας, να μην μεριμνούν, αλλά να αδιαφορούν για τους ανέμους που σπέρνουν και τις θύελλες που θερίζονται μέσα από τους ολέθρους των παρά φύση έργων τους, που μόνο οργή και όργια είναι να απολαμβάνουν τα παιδιά μας ως κληρονομιά (bullying) και τίποτα από ευλογία η αύξηση παραγωγής που να την απορροφήσει – αφομοιώσει η Φύσις.

5oν         Να ενεργοποιήσουμε τις ζώνες πνευματικής σποράς που έχουν αλλοιωθεί από τους ρυθμούς του πιθηκισμού και από τις παρά φύση σχέσεις των ανθρώπων, αδρανοποιώντας ΣΩΚΡΑΤΗ: «Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΔΙΑΣΑΛΕΥΣΗ ΝΟΥ». ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: «ΑΝΑΜΙΜΝΗΣΚΕΣΘΑΙ ΔΕ ΟΥΔΕΝ ΑΛΛΟ ΔΥΝΑΤΑΙ ΠΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ» που είναι η Παιδεία του Ολυμπιακού Ιδεώδους, της Ευγενούς Άμιλλας, του Ωραίου, του Μεγάλου και του Αληθινού (όπως είναι οι Πανανθρώπινες αξίες Δικαιοσύνης, Ελευθερίας, Δημοκρατίας) μακριά από ουσίες παραμυθίας με αυξήσεις αναβολικών αποτελεσμάτων από το ξεπούλημα αξιών, θυσιών και γης των προγόνων μας.
Άρα οφείλουμε να εμφυσήσουμε στα 880 εκ. της Νεολαίας επί των 7 δισ. κατοίκων του πλανήτη Γη, τις βάσεις της ίδιας Ανθρωπιστικής Παιδείας Αλληλεγγύης, Συνεργασίας, Αδελφότητας, Κοινότητας, Πολιτείας (ΦΟΙΝΙΣΣΑΙ ΕΥΡΙΠΙΔΗ) την ιδέα της Κατανομής που κυριαρχεί στο Σύμπαν. Τα ανωτέρω αποτελούν ακάλυπτες απαντήσεις και σε προγράμματα του ΕΣΠΑ αλλά και αφορμές άμεσης εξαγωγής ελληνικής παραγωγής (βάσει της επιστολής των 22 Νομπελιστών στην Ε.Ε. από το 2012) εσαεί ύψους ετησίως δεκάδων δισ. Ευρώ. Και όχι σκορπίζοντας οικονομίες αλλά κτίζοντας με τις οικονομίες αφού η οικονομία ξεκινά από το ΝΑ ΝΕΜΩ ΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΚΑΙ Ο ΟΙΚΟΣ ΔΟΜΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΑΓΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ και όχι από τυχάρπαστους πυρήνες, χωρίς σημαίνον και σημαινόμενο, LOVEHOMEMONEY, οπότε έχουμε την Παιδεία του μαστίγιου και του καρότου, που οδηγούν στο χάος, στο χάσμα – χάσμη, της οποίας όμως ο λόγος παρουσίας στο ανθρώπινο κορμί αποσιωπάται αφού μόνο στα Ασκληπιεία διδασκόταν επί της ουσίας με στάδιο μύησης, η ανάταξις των οστών. ΙΟΥΛΙΟΣ ΠΟΛΥΔΕΥΚΗΣ: «ΤΟ ΜΕΤΑ ΧΑΣΜΗΣ ΑΝΑΤΕΙΝΕΙΝ ΕΑΥΤΟΝ».

6oν         Αν τα ανωτέρω δεν εκτιμηθούν δεόντως για την οργάνωση Κοινό – Πολιτείας (Ε.Ε.), μπαίνοντας άμεσα σε εφαρμογή και υπό τον έλεγχο επί της ουσίας δικής μας επαΐουσας επίβλεψης, επιβάλλεται να καταβληθούν ως ελάχιστα ποσοστά χρήσης: Ι. Επί της καθημερινής τους διευκόλυνσης, ΙΙ. Επί του συνόλου της όλης παραγωγής τους: α) από τις χώρες όπου τα λεξικά τους έχουν με την δομή της γλώσσας τους, κατά ένα ποσοστό πολλαπλάσιο την ελληνική γλώσσα, από το ποσοστό της γλώσσας που χρησιμοποιείται περισσότερο από τις υπόλοιπες εκτός από την ντόπια λαλιά, β) όταν η ζωή και η παραγωγή του βασίζεται στο Ελληνικό Σκέπτεσθαι Αστρονομίας, Φιλοσοφίας, Μαθηματικών, Γεωμετρίας, Φυσικής, Χημείας, Ιατρικής, Φιλολογίας, Τέχνης, Μουσικής κ.ά., γ) να απαιτήσουμε μέχρι να μας επιστρέψουν τα κλεμμένα, την καταβολή ποσοστών από την έκθεσή τους στα μουσεία τους και επειδή η κλοπή των έργων συνέβη σε καιρό πολέμου ή κατοχής πρέπει να διωχθεί και ποινικά, για να μάθουν κάποια στιγμή τα παιδιά που επισκέπτονται τα μουσεία ότι η συγκεκριμένη έκθεση είναι πρώτα από όλα αποτέλεσμα βιασμού και όχι μόνο ενός επιφανειακού ενθουσιασμού. Απ’ ότι αποδεικνύει η εποχή που ζούμε, η μέχρι τώρα στάση μας δεν τους ωφέλησε ανθρωπιστικά αφού κουνώντας απειλητικά το δάκτυλό τους εναντίον μας, μας ειδοποιούν ότι φταίμε εμείς. Οφείλουμε λοιπόν να τα αποκαταστήσουμε, αποκτήσουμε τα «ευγενώς προσφερθέντα» από το κύρος τους με το κύρος μας ώστε να έρθουν στην αγκάλη μας. Γιατί μόνο τότε θα νιώσουν το πόσο άδεια είναι η χώρα τους.

7oν         Είναι αδιανόητο όλη η Οικουμένη τον προηγούμενο χρόνο του 2014 (από το Σεπτέμβριο-Δεκέμβριο) να ενδιαφέρεται επί καθημερινής βάσης με τα ευρήματα του Τύμβου της Αμφίπολης (μετά των ταφικών μνημείων του) και τον μήκους 500 μ. περίβολό του και εμείς να μην έχουμε συνεχίσει στην ανάδειξη, όχι των άγνωστων θησαυρών μέσα στο λόφο, αλλά των εργασιών του περιβόλου αυτού κατά 3 μ. εκατέρωθεν του μήκους, εσωτερικά-εξωτερικά, της μοναδικής κατασκευής κυκλικής όψης του (αφού είναι αμφίπλευρη. Είδε σχετική μελέτη μου που επισυνάπτεται με τον τίτλο: «Η ΑΜΦΙΠΟΛΙΣ, ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ / Η ΑΝΤΙ-ΠΟΛΙΣ, ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΜΑΣ» δημοσιευμένη στις 14-9-2014 πριν ακόμα προχωρήσουν οι εργασίες και μόνο από την επισταμένη κατασκευαστικώς μελέτη της κορυφής της περιμέτρου του περιβόλου και η οποία επαληθεύεται από τα μέχρι τώρα αποκαλυφθέντα ή και σκοπίμως αποκρυφθέντα).
Το όλο έργο ανάδειξης της περιμέτρου θα είχε περατωθεί σε 167 ημέρες, και δεν είναι τα όποια χιλιάδες ή εκατ. € που θα εισέρρεαν από τη συρροή των επισκεπτών και οι εργαζόμενοι που θα παρήγαγαν έργο αλλά κυρίως, το ότι, το όνομα της Ελλάδας θα συζητείτο μόνο θετικά αναζωογονώντας καθημερινώς και επαυξάνοντας το κύρος μας και όχι με το κατά πόσο είμαστε χρεωκοπημένοι και αν ανήκουμε στην Ευρώπη και στο χρεωκοπημένο ευρώ τους.

8ον         Εν κατακλείδι, να ζωντανέψουμε τη σχέση δομής της Ελληνικής Αλφαβήτου του Ε-Υ-ψιλόν και του Ό-μικρον και του Ω-μέγα με εμάς και το Σύμπαν, χρησιμοποιώντας το υγρό στοιχείο τα κύματα που μας μεγάλωσαν και μας θέριεψαν ως Θαλασσοκράτειρα χώρα αφού τα σεβαστήκαμε από γεννησιμιού μας, και άρα η σκέψη αυτή, είναι η διέξοδος που θα αγκαλιάσει όλους, θέλουμε δεν θέλουμε, μα ποτέ παραδίδοντας, προδίδοντας τα νησιά μας και τις ακρογιαλιές μας. Η Αττική με την αρχαία λέξη της λεγόταν «ΑΚΤΙΚΗ» ποτέ δεν θα παραδοθεί ως πα-Λατσική ή πα-Λιάτσικη για τα πλιάτσικα ή για τα πλιτς - πλατς των Golden Boys, ως σελίδα Ρομάντζου μεταξύ των κυβερνήσεων ενός success story που δομούν και καλύπτουν τις μεταξύ τους σχέσεις με μίζες ακόμη και με προγράμματα οπλισμού ή μη καταβολής ΦΠΑ 500 εκ. € από Γερμανούς σε Ελλάδα (Αεροδρόμιο Αθηνών).
Η Ν.Α.Σ.Α. προσδιόρισε κατόπιν έρευνας την Ελλάδα ως τον τόπο «Γέννησης του Φωτός» στην υδρόγειο σφαίρα, που την λέμε Γη (και που είναι η Νήσος Δήλος, αυτό Δηλώνει - Φανερώνει). Και ο Ήλιος εξάγει Φως δεν εισάγει τίποτα. Όποιος προσπαθήσει να κλέψει το Φως είναι βλαξ εκ του προχείρου, έχοντας την κεφαλή χοίρου (όπως λέει ο λαός) το δε κορμί λουκάνικο, ενώ όποιος προσπαθεί να λουστεί στο Φως, τότε η ζωή του αποκτά νόημα εννοιών Πολιτείας Πανανθρώπινων Αξιών Φωτός και όχι Σκότους που είναι ο μόνος αντίπαλός του, κατά την ερμηνεία των Παθών του Θεανθρώπου Ιησού.

Υ.Γ.:
Στις ανωτέρω θέσεις εντάσσονται και τα κάτωθι δύο (2) συνημμένα δημοσιευμένα κείμενα: 1ον των 22 νομπελιστών προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναφερόμενοι σε ευρωπαϊκά οικονομικά προγράμματα με κονδύλια που μένουν ανεκμετάλλευτα αλλά και 2ον η εφαρμογή ήδη αντιστοίχου προγράμματος, όχι για την οικουμενική διαπαιδαγώγηση των πολιτών που είναι το πρόβλημα όλων των νέων και επομένως σταδιακά, διαδοχικά, ολοκληρωτικά των πολιτών κατοίκων του πλανήτη μας αλλά για το… φαγητό του σχολείου (που αυτοβαφτίζεται… έξυπνο) τρώγοντας μόνο υγιεινή διατροφή και πολύ σωστά, αλλά αδιαφορώντας στο ότι οι άνθρωποι ως μαθητές αλληλοσκοτώνονται με όπλα στα σχολεία και όταν μεγαλώσουν ως πολίτες δεν συνειδητοποιούν ποιες αξίες προέχουν στη διακυβέρνηση της οικογενείας μας του πυρήνα της κοινωνίας, ενός πιλοτηρίου αεροπλάνου, ενός Δήμου, μιας πόλης ή μιας πολιτείας ή και του συνόλου των πολιτειών.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΕΠΙ ΧΙΛΙΕΤΙΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ
ΧΩΡΑ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ
ΑΡΑ ΕΞΑΓΩΓΗΣ ΦΩΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΤΕΛΙΣΜΟΥ.

Γλυφάδα, 13 Μαΐου 2015.


(*) τηλ. 211.4022.615 / 6936.528.528.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΜΑΚΡΙΔΗΣ, ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ