Παγκόσμιες γιορτές και σαχλαμάρες


Παγκόσμιες γιορτές
και σαχλαμάρες

Η Ημέρα του Οργασμού, της Γραβάτας,
της Πετσέτας, της Τουαλέτας...


Το παραμύθι για τις παγκόσμιες μέρες είναι μία πλεκτάνη για να επικρατήσει στον πλανήτη η Παγκόσμια Κυβέρνηση που την διευθύνουν η Λέσχη των 300 που είναι η πυραμίδα και η κεφαλή  που συντονίζει όλες τις παραφυάδες όπως Λέσχη της Ρώμης, Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, Τριμερής επιτροπή και άλλες. Πρόεδρος της Λέσχης είναι η μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου. Δεν είναι τυχαίο που η 23η Απριλίου θεωρείται ημέρα έναρξις των εορτών για το βιβλίο. Όπως θα διαβάσετε παρακάτω θα δείτε ότι στην πραγματικότητα γιορτάζουμε τον Θάνατο του Σαίξπηρ και του Θερβάντες. Για τον πρώτο γνωρίζουμε το πόσο επηρεάστηκε από την Ελληνική Γραμματεία και επίσης ότι αμφισβητείται η ύπαρξή του. Ο άλλος κυνηγούσε χίμαιρες. Έτσι συνδυάζοντας και τον θάνατο του Θερβάντες το κάνανε διεθνή εορτή. Ο υπόλοιπος κόσμος το δέχεται με χαρά και πανηγυρίζει.
«Ο Σαίξπηρ και ο Θερβάντες πέθαναν στις 23 Απριλίου του 1616 και το γεγονός αυτό προσδίδει ιδιαίτερη συμβολική βαρύτητα στην Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, που καλεί τους νέους να ανακαλύψουν την απόλαυση της ανάγνωσης, συνειδητοποιώντας το μέγεθος της συμβολής της στην κοινωνική και την πολιτιστική ανάπτυξη της ανθρωπότητας».
Με την παραπάνω παράγραφο θα δείτε την πλύση εγκεφάλου που γίνεται από τους ειδικούς που γι' αυτούς δεν υπάρχει η Ελληνική Γραμματεία που έχει δώσει τα Φώτα παγκοσμίως και που σήμερα ο κόσμος θα ζούσε στο σκοτάδι. Έπρεπε η παγκόσμια αυτή γιορτή να αρχίζει με την έναρξη της χρονιάς μέχρι την λήξη της και κάθε χώρα να επιλέγει τους δικούς της πνευματικούς ανθρώπους.
Το Υπουργείο Πολιτισμού με τους πνευματικούς φορείς και την Ακαδημία Αθηνών να κάνουν την επιλογή.
Αυτά είχα να πω.

Τα απίθανα και παράδοξα των παγκοσμίων ημερών. Διαβάστε μερικές παγκόσμιες ημέρες. Είναι κάτι σαν το εορτολόγιο του παγκόσμιου πολίτη...

Οι πιο περίεργες και οι πιο απίθανες Παγκόσμιες Ημέρες!

Διαβάστε τον κατάλογο τον κατάλογο που ακολουθεί…
Μέρος του εορτολογίου του παγκόσμιου πολίτη!

13 Φεβρουαρίου:
Η Διεθνής Ημέρα Προφυλακτικού


Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 13 Φεβρουαρίου, την παραμονή της Ημέρας των Ερωτευμένων, στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας για την πρόληψη των σεξουαλικώς μεταδιδομένων νοσημάτων και του ιού HIV.

14 Φεβρουαρίου:
Παγκόσμια Ημέρα ερωτευμένων


Αλλά ο Βαλεντίνος δεν είναι Άγιος της ορθοδοξίας αλλά της κατανάλωσης. Ο Άγιος Βαλεντίνος δεν μνημονεύεται πουθενά στο ορθόδοξο εορτολόγιο και, όπως ήταν φυσικό, η ορθόδοξη Εκκλησία ποτέ δεν τον παραδέχτηκε. «Ο άγιος αυτός είναι για μας ανύπαρκτος. Είναι μια μυθοπλασία δυτικής προέλευσης», δηλώνουν άνθρωποι της Εκκλησίας. Με τη σειρά της και η Καθολική Εκκλησία στην αναθεώρηση του γενικού εορτολογίου της το 1969 υποβίβασε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σε τοπική εορτή, επειδή δεν γνώριζε σχεδόν τίποτα για τον βίο του, παρά μόνο ότι ετάφη στη Βία Φλαμίνια της Ρώμης στις 14 Φεβρουαρίου.
Όταν, όμως, ο ξενόφερτος άγιος άρχισε να μπαίνει για τα καλά και στη ζωή των Ελλήνων και η ημέρα αυτή να καθιερώνεται και στη χώρα μας ως η ημέρα των ερωτευμένων στα τέλη της δεκαετίας του ‘70 με πρωτοβουλία των ανθοπωλών, εκπρόσωποι της Εκκλησίας πρότειναν οι Έλληνες ερωτευμένοι να τιμούν και να γιορτάζουν αγίους που υπάρχουν στο ορθόδοξο εορτολόγιο.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει τους δικούς της Αγίους του έρωτα. Μπορεί η Καθολική Εκκλησία και επιχειρηματικά συμφέροντα να επέβαλαν τον Άγιο Βαλεντίνο, αλλά στις 13 Φεβρουαρίου τιμάται η μνήμη των Αγίων Αποστόλων Ακύλα και Πρισκίλλης, που θεωρούνται προστάτες των ερωτευμένων, ενώ υπάρχει και ο Άγιος Υάκινθος για τους ερωτευμένους του καλοκαιριού.
Τόσα χρόνια κανένας κληρικός δεν είχε ασχοληθεί με τον άγιο του έρωτα. Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, σε μια προσπάθεια να τραβήξει την προσοχή των νέων προς την ορθόδοξη πίστη, πρότεινε στους ερωτευμένους να γιορτάζουν την αγάπη τους την προηγουμένη του Αγίου Βαλεντίνου, δηλαδή στις 13 Φεβρουαρίου, που η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη των Αγίων Ακύλα και Πρισκίλλης.
Ο Ακύλας και η αγαπημένη του Πρίσκιλλα ήταν σκηνοποιοί και ασπάστηκαν το χριστιανισμό κατά πάσα πιθανότατα όταν κατέφυγαν από τη Ρώμη στην Κόρινθο τον 1ο αιώνα μ.Χ. για ν' αποφύγουν τους διωγμούς του αυτοκράτορα Κλαύδιου. Εκεί γνώρισαν τον Απόστολο Παύλο, ο οποίος μάλιστα τους μνημονεύει σε τρεις επιστολές του, και τον ακολούθησαν στην Έφεσο ως συνοδοί.
Η παράδοση αναφέρει ότι ο Ακύλας έγινε επίσκοπος Ηρακλείας και μαρτύρησε για την πίστη του μαζί με τη σύζυγό του, ενώ κατ' άλλους ερευνητές κοιμήθηκαν ειρηνικά. Στη μνήμη αυτού του αγαπημένου μέχρι το θάνατο ζευγαριού πρότεινε ο μακαριστός Χριστόδουλος να γιορτάζουν την αγάπη τους οι ερωτευμένοι.
Ο άλλος ορθόδοξος "Βαλεντίνος" είναι ο άγιος Υάκινθος και γιορτάζει στις 3 Ιουλίου, την ημερομηνία δηλαδή που μαρτύρησε για την αγάπη του Χριστού επί αυτοκράτορα Τραϊανού (το 98 μ.Χ.) σε ηλικία 20 χρόνων. Οπως αναφέρεται σχετικά, ήταν θαλαμηπόλος στην αυλή του αυτοκράτορα Τραϊανού και ο πρώτος ναός που χτίστηκε αφιερωμένος αποκλειστικά σ' εκείνον βρίσκεται στα Ανώγεια της Κρήτης, σε κάποια από τις πλαγιές του Ψηλορείτη, φτιαγμένος από πέτρα, κρυφός, γιατί κρυφά είναι και τα αισθήματα.
Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, με υποστηρικτές του ανθρώπους πνευματικούς, καθιέρωσε τη γιορτή τα τελευταία χρόνια και ταυτόχρονα μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων, τα Υακίνθεια, που διαρκούν τρεις μέρες.
Έτσι, ο Άγιος Υάκινθος, "άγιος της αγάπης, του έρωτα, προστάτης των ζευγαριών, της σχέσης άνδρα και γυναίκα", γιορτάζεται κάθε χρόνο 12 χιλιόμετρα νότια των Ανωγείων στους ορεινούς Φούρνους, στο ομώνυμο πέτρινο εκκλησάκι που χτίστηκε στη χάρη του σε υψόμετρο 1.200 μέτρων (στον Ψηλορείτη).
Το ξεκίνημα γι' αυτό τον εορτασμό το χρωστάμε στον μητροπολίτη Ρεθύμνου Άνθιμο, ο οποίος όταν του προτάθηκε η ανέγερση και η λογική του εορτασμού και των εκδηλώσεων αποδέχτηκε με χαρά.

Το τελευταίο Σάββατο του Φεβρουαρίου:
Παγκόσμια Ημέρα Κατάποσης Σπαθιών
Η πρωτοβουλία ανήκει στη Διεθνή Ένωση Κατάποσης Σπαθιών, η οποία με την πρωτοβουλία της αυτή θέλει να αναδείξει την πανάρχαια τέχνη της κατάποσης σπαθιών, που εμφανίστηκε στη νότια Ινδία πριν από το 2000 π.Χ. και στη συνέχεια επεκτάθηκε σε Κίνα, Ιαπωνία, Ελλάδα και Ρώμη. Στη σύγχρονη εποχή έγινε γνωστή μέσα από το τσίρκο και τους ζογκλέρ, που έδιναν παραστάσεις στους δρόμους.

14 Μαρτίου:
Παγκόσμια Ημέρα της Σταθεράς «π»
Απευθύνεται αποκλειστικά σε μαθηματικούς, εξ αιτίας κάποιων αριθμητικών συμπτώσεων που συμβαίνουν την ημέρα αυτή. Στην Αμερική, η 14/3 γράφεται ως 3-14, δηλαδή η τιμή της σταθεράς (Π=3,14). Η Ημέρα γιορτάζεται με πάρτι σε πολλές μαθηματικές σχολές του κόσμου, ακριβώς στη 1:59 μετά το μεσημέρι, καθώς το 1,5,9 είναι οι τρεις αριθμοί που ακολουθούν τη σταθερά 3,14 η οποία στην επταψήφια εκδοχή της είναι Π=3,14159.
Ο εορτασμός της ημέρας του «π» καθιερώθηκε το 1988 από τον Larry Shaw. Γιορτάζεται, δε, με την κατανάλωση στρογγυλών πιττών καθώς στα αγγλικά το ελληνικό γράμμα π θυμίζει την αγγλική λέξη pie = πίττα.
Η μαθηματική σταθερά π είναι ένας πραγματικός αριθμός που μπορεί να οριστεί ως ο λόγος του μήκους της περιφέρειας ενός κύκλου προς τη διάμετρό του στην Ευκλείδεια γεωμετρία.
Ο συμβολισμός προέρχεται από το αρχικό γράμμα «π» (πι) της λέξης «περιφέρεια», και έχει καθιερωθεί διεθνώς. Το π είναι γνωστό επίσης ως σταθερά του Αρχιμήδη και έχει κι αυτή η ελληνική σταθερά τον ξένο καπηλευτή της ως «αριθμός του Λούντολφ»!!!



20 Μαρτίου:
Παγκόσμια Ημέρα Αποχής από το Κρέας
Το 1985 με πρωτοβουλία της αμερικανικής οργάνωσης FARM (Farm Animal Reform Movement) και έχει εξαπλωθεί και εκτός των ορίων των ΗΠΑ. Η καμπάνια στοχεύει στην ενημέρωση του κοινού από τις συνέπειες της διατροφής που βασίζεται στα ζωικά προϊόντα. Εστιάζεται στην κακοποποίηση των ζώων στα σφαγεία, στα περιβαλλοντικά προβλήματα από τις μεγάλες φάρμες, αλλά και στα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την κατανάλωση ζωικών προϊόντων.

20 Μαρτίου και 28 Ιουνίου:
Διεθνής Ημέρα Ευτυχίας
Καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ. Στην απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ επισημαίνεται ότι «το κυνήγι της ευτυχίας είναι βασικός ανθρώπινος σκοπός», ενώ αναγνωρίζεται «η ανάγκη για πιο δίκαιη και ισορροπημένη ανάπτυξη, που θα καταπολεμήσει τη φτώχεια και θα συμβάλλει στην ευτυχία και την ευημερία όλων των εθνών».

22 Μαρτίου:
Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ.

2 Απριλίου:
Η Διεθνής Ημέρα Μαξιλαροπολέμου
Εκτός από την εκτόνωση που προσφέρει, απαιτεί από τον κάθε συμμετέχοντα την καταβολή ενός χρηματικού ποσού, το οποίο διατίθεται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.


18 Απριλίου:
Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών



πρώτη Κυριακή του Μαΐου:
Διεθνής Ημέρα Γέλιου
Ξεκίνησε να εορτάζεται στην Ινδία το 1998 με πρωτοβουλία του δρ. Μαντάν Κατάρια, που πιστεύει στις θεραπευτικές ιδιότητες του γέλιου. Μία τυπική Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου περιλαμβάνει Πορεία Ειρήνης, ασκήσεις γιόγκα με γέλιο και συγκέντρωση των συμμετεχόντων σε ανοιχτό χώρο με δραστηριότητες γέλιου και προσευχή για την Παγκόσμια Ειρήνη.
  
6 Μαΐου:
Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας
Πρόκειται για έναν βρετανικής εμπνεύσεως εορτασμό, που καθιερώθηκε το 1992 από μία πρώην ανορεξική, την Μαίρη Έβανς-Γιανγκ, επί κεφαλής της αντιδιαιτικής καμπάνιας στη Μεγάλη Βρετανία και συγγραφέως του μπεστ σέλερ

25 Μαΐου:
Η… Ημέρα της πετσέτας
Μην ξεχνάτε την ημέρα αυτή να κυκλοφορείται στους δρόμους με μία πετσέτα, σύμβολο και απαραίτητο εξάρτημα όσων κάνουν ωτοστόπ, όπως αναφέρεται στο πιο γνωστό έργο του συγγραφέα Ντάγκλας Άνταμς, το χιουμοριστικό μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας «Γυρίστε τον γαλαξία με ωτοστόπ».

22 Ιουνίου:
Παγκόσμια Ημέρα Σκαραβαίου
Οι φανατικοί φίλοι του «Σκαραβαίου» (του δημοφιλούς μοντέλου της Volkswagen «Beetle»), που δεν είναι λίγοι σε όλο τον κόσμο, γιορτάζουν το αντικείμενο της λατρείας τους. Η ημερομηνία αυτή επιλέχθηκε γιατί στις 22 Ιουνίου 1934 ο Αδόλφος Χίτλερ υπέγραψε συμβόλαιο με τον Φέρντιναντ Πόρσε για την κατασκευή του «σκαραβαίου», που αποδείχθηκε με το πέρασμα των ετών, ένα από τα μπεστ-σέλερ της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

25 Ιουνίου:
Η Παγκόσμια Ημέρα των Στρουμφ
Γιορτάζεται με σειρά εκδηλώσεων σε όλο τον κόσμο, κάθε χρόνο στην ημερομηνία γέννησης του δημιουργού τους, του Βέλγου κομίστα Peyo (25 Ιουνίου 1928 - 24 Δεκεμβρίου 1992).

8 Αυγούστου:
Η Παγκόσμια Ημέρα Οργασμού 
Πρωτογιορτάστηκε το 1998, με πρωτοβουλία του Αμερικανού εικαστικού καλλιτέχνη και ακτιβιστή του σεξ, Άλεξ Χίρκα. Ο αμφίφυλος Χίρκα πιστεύει ότι ήταν αναγκαία η καθιέρωση μιας τέτοιας μέρας, όπου θα αποθεώνονται ο οργασμός που αποτελεί το ανώτατο στάδιο της σεξoυαλικότητας, αλλά και οι χαρές του σώματος. Ως Παγκόσμια Μέρα Oργασμού καθιερώθηκε από τον ίδιο η 8η Αυγούστου, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο. Μόνο επειδή είναι μια μέρα του καλοκαιριού και δεν υπάρχει άλλη γιορτή αυτή την ημερομηνία.

Το πρώτο Σάββατο του Σεπτεμβρίου:
Η Ετήσια Εορτή Μουσάτων και Γενειοφόρων
Στόχος του εορτασμού είναι η προώθηση και η ανύψωση του κοινωνικού κύρους της γενειάδας! Τα ίχνη της γιορτής χάνονται στα βάθη των αιώνων. Θρυλείται ότι οι Βίκινγκς είχαν μία ημέρα του Αυγούστου αφιερωμένη στη λατρεία της γενειάδας. Ο σύγχρονος εορτασμός φαίνεται ότι ξεκίνησε από τις βόρειες χώρες και τα τελευταία χρόνια απέκτησε παγκόσμιο χαρακτήρα, με την καθοριστική συμβολή του Διαδικτύου. Ανήμερά της το ξύρισμα δεν είναι επιτρεπτό, καθώς θεωρείται δείγμα ασέβειας προς τους γενειοφόρους. Στο Ντάσμποργκ της Σουηδίας, όποιος δεν έχει γενειάδα εξοστρακίζεται από την πόλη και αναγκάζεται να περάσει όλο το 24ωρο στο παρακείμενο δάσος. Οι γενειοφόροι, που είναι οι κυρίαρχοι στην πόλη, καίνε ομοιώματα αγαπημένων τους προσώπων, που επιμένουν να είναι «άτριχοι». 
13 Οκτωβρίου:
Παγκόσμια Ημέρα απόλυτης ελευθερίας για τις γυναίκες από τα σουτιέν
Με απώτερο σκοπό τη σωστή ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού. Το σύνθημα «Leave your bra at home», ξεκίνησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες όμως τα τελευταία χρόνια πέρασε και τον Ατλαντικό.

15 Οκτωβρίου:
Η Παγκόσμια Ημέρα Πλυσίματος Χεριών
Γιορτάζεται από το 2008. Η πρωτοβουλία ανήκει στη Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα για το Πλύσιμο των Χεριών (PPPHW), που συσπειρώνει δημόσιους φορείς και γνωστές πολυεθνικές εταιρείες του ιδιωτικού τομέα (Unilever, Procter&Gamble), που κατασκευάζουν προϊόντα ατομικής υγιεινής.

18 Οκτωβρίου:
Η Διεθνής Ημέρα Γραβάτας
Πρωτοβουλία κροατικών οργανώσεων, για την ανάδειξη του ανδρικού αυτού ενδυματολογικού αξεσουάρ, η διάδοση του οποίου πιστεύεται ότι ξεκίνησε από Κροάτες μισθοφόρους στη Γαλλία τον 17ο αιώνα. Άλλωστε και ετυμολογικά η λέξη «γραβάτα» προέρχεται από την αντίστοιχη γαλλική «cravate» (= Κροάτης).

19 Νοεμβρίου:
Παγκόσμια Ημέρα Τουαλέττας
Καθιερώθηκε το 2001 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουαλέττας, που συγκεντρώνει στους κόλπους του πανεπιστημιακούς, υγιεινολόγους σχεδιαστές τουαλετών, οικολόγους και άλλους ειδικούς από συναφείς κλάδους. Σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας Τουαλέτας είναι η ενημέρωση του κοινού για το δικαίωμα του σε ένα καλύτερο περιβάλλον στις τουαλέτες και η διεκδίκηση του από τους ιδιοκτήτες των τουαλετών, αλλά και η υποχρέωσή του χρήστη να συνεισφέρει στη διατήρηση, την καθαριότητα και την υγιεινή τους. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, ο μέσος άνθρωπος επισκέπτεται την τουαλέτα 6-8 φορές την ημέρα, 2.500 φορές τον χρόνο. Περνά περίπου 3 χρόνια της ζωής του στην τουαλέτα!

14 Δεκεμβρίου:
Η Παγκόσμια Ημέρα Μαϊμούς
Γιορτάζεται σε πολλές χώρες του κόσμου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού και την επίδειξη αγάπης και στοργής για τις μαϊμούδες και τ’ άλλα μη ανθρώπινα πρωτεύοντα θηλαστικά, όπως οι πίθηκοι, οι λεμούριοι και οι ταρσίδες. Η πρωτοβουλία ανήκε σε δυο Αμερικανούς σκιτσογράφους και κομίστες, τον Κέισι Σόροου και τον Έρικ Μίλικιν. Οι εκδηλώσεις για την «Ημέρα της Μαϊμούς» περιλαμβάνουν μασκέ πάρτι με σχετική θεματολογία, εκθέσεις, επισκέψεις σε ζωολογικούς κήπους και μαραθώνιους διαδικτυακού κόμιξ.

ΠΗΓΕΣ: www.sansimera.gr

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ, ΓΙΟΡΤΗ, ΕΟΡΤΗ, ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ, ΛΕΣΧΗ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ, ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ, ΣΑΙΞΠΗΡ, ΒΙΒΛΙΟ, ΕΡΩΣ, ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΟ, ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΙ, ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΩΝ, AIDS, HIV, ΑΓΙΟΣ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ, ΑΓΙΟΣ ΥΑΚΙΝΘΟΣ, ΚΡΗΤΗ, ΡΩΜΗ, ΑΚΥΛΑΣ, ΠΡΙΣΚΙΛΛΗ, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ, ΗΡΑΚΛΕΙΑ, ΦΟΥΡΝΟΙ, ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ, ΣΠΑΘΙ, ΤΣΙΡΚΟ, ΖΟΓΚΛΕΡ, ΑΡΙΘΜΟΣ Π, Π, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ, ΚΡΕΑΣ, ΔΙΑΙΤΑ, ΕΥΤΥΧΙΑ, ΜΑΞΙΛΑΡΟΠΟΛΕΜΟΣ, ΓΕΛΙΟ, ΚΑΤΑΡΙΑ, ΕΒΑΝΣ-ΓΙΑΝΓΚ, ΑΝΤΑΜΣ, ΠΕΤΣΕΤΑ, ΣΚΑΡΑΒΑΙΟΣ, VW, ΠΟΡΣΕ, ΧΙΤΛΕΡ, 1934, ΣΤΡΟΥΜΦ, ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ, ΠΕΓΙΟ, ΠΕΙΟ, ΟΡΓΑΣΜΟΣ, ΧΙΡΚΑ, ΜΟΥΣΙ, ΓΕΝΕΙΑ, ΓΕΝΕΙΑΔΑ, ΝΤΑΣΜΠΟΡΓΚ, ΣΟΥΗΔΙΑ, ΒΙΚΙΝΓΚΣ, ΣΟΥΤΙΕΝ, ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ, ΣΤΗΘΟΔΕΣΜΟΣ, ΠΛΥΣΙΜΟ, ΚΡΟΑΤΙΑ, ΚΡΟΑΤΕΣ, ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ, ΓΑΛΛΙΑ, ΤΟΥΑΛΕΤΤΑ, ΤΟΥΑΛΕΤΑ, ΜΑΙΜΟΥ, ΠΙΘΗΚΟΣ, ΛΕΜΟΥΡΙΟΙ, ΤΑΡΣΙΔΕΣ, ΣΟΡΟΟΥ, ΜΙΛΙΚΙΝ, ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ, ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ, ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ, ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ, ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ, ΙΟΥΝΙΟΣ, ΜΑΙΟΣ, ΑΠΡΙΛΙΟΣ, ΜΑΡΤΙΟΣ, ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ, ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ, ΛΟΥΝΤΟΛΦ, ΠΙΤΤΑ, ΠΙΤΑ, ICOMOS, ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΣΙΩΝ
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ