Υπέροχο αρχαίο δακτυλίδι των «Ετρούσκων» που γράφει στα ελληνικά ΕΡΩΣ και ΨΥΧΗ!

Υπέροχο αρχαίο δακτυλίδι
των «Ετρούσκων»
που γράφει στα ελληνικά
ΕΡΩΣ και ΨΥΧΗ!Μερικά αριστουργήματα της συλλογής Castellani (κυρίως αντίγραφα αρχαίων έργων τέχνης ή έργα εμπνευσμένα από αυτά).
Εδόθησαν στην δημοσιότητα μερικές φωτογραφίες από ωρισμένα αντικείμενα της συλλογής, τα οποία εκλάπησαν το 2013, ανακτήθηκαν το 2017.
Ανάμεσα σε αυτά ήταν και κάποια λαμπρά κοσμήματα εκ «των Ετρούσκων», λένε. Αλλά σε ένα από αυτά, σε ένα δακτυλίδι / βραχιόλι / μπρασελέ, διαβάζουμε στα ελληνικά, τις λέξεις ΕΡΩΣ και ΨΥΧΗ, ενώ υπάρχει και ωραιότατη απεικόνιση πεταλούδας, με μικρο-μωσαϊκο, η οποία στα αρχαία ελληνικά, ελέγετο ψυχή, αλλά και στην αρχαία και νέα ελληνική λαογραφία η ψυχή συμβολίζεται με πεταλούδα!
Είναι δε γνωστός σε όλους ο αρχαίος ελληνικός μύθος του Έρωτος και της Ψυχής!
Πρόκειται, λοιπόν, για ένα αρχαίο ελληνικό έργο τέχνης (ή αντίγραφο αυτού), που βρέθηκε στην περιοχή των Ετρούσκων (Τρώων), στην Ιταλία. Άλλωστε, όπως, έχω ξαναγράψει, οι Ετρούσκοι ήταν Έλληνες… Και αυτό το δακτυλίδι είναι μια ακόμη απόδειξις της κοντινής σχέσεως Ελλήνων-Ετρούσκων…

Αντίγραφο επίσης αρχαίου περιδέραιου από την ίδια Συλλογή.

ΠΗΓΗ: Villa Giulia – Μουσείο Ετρούσκων Ρώμης.

 ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΚΑΣΤΕΛΛΑΝΙ, κλοπη, κοσμημα, Ετρουσκοι, δακτυλιδι, ΕΡΩΣ, ΨΥΧΗ, πεταλουδα, λαογραφια, Τρωες, Τροια, Ιταλια, ΚΑΣΤΕΛΑΝΙ, αρχαιοκαπηλια, μυθος, μυθολογια, μωσαικο, ψηφιδωτο, βραχιολι, περιδεραιο, συλλογη


Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ