ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΤΟΥΡΓΚΟΥΤ ΚΑΓΙΑ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ – ΑΜΕΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ


ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ IΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΤΟΥΡΓΚΟΥΤ ΚΑΓΙΑ


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΑΜΕΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ


O Άρειος Πάγος αποφάσισε στις 30.5.2018 την έκδοση του Τούρκου αγωνιστή Τουργκούτ Καγιά στην Τουρκία, για να εκτίσει ένα υπόλοιπο ποινής που του έχει επιβληθεί από δικαστήριο της χώρας του, καταδικασμένος ως «τρομοκράτης» για τις πολιτικές του θέσεις  και ουσιαστικά για τη συμμετοχή του στους αγώνες της τουρκικής και κουρδικής αριστεράς.
Από τις 31.5.2018 βρίσκεται σε απεργία πείνας ζητώντας την ανάκληση της απόφασης. Για την τελική θετική έκβαση χρειάζεται σύμφωνα με τον νόμο να μεριμνήσει ο Υπουργός Δικαιοσύνης. Αρωγός στην απόφαση μπορεί να είναι το κίνημα διαμαρτυρίας που έχει αναπτυχθεί υπέρ του αγωνιστή.
Ο ΣΕΑ, σταθερά προσανατολισμένος στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βεβαίως στη δυνατότητα έκφρασης των απόψεων και του διαλόγου, είναι αντίθετος με την έκδοση του αγωνιστή Τουργκούτ Καγιά.  Το καθεστώς Ερντογάν της Τουρκίας έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί και δε θέλει να υπερασπιστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα, αντιθέτως είναι αυταρχικό και αντιδημοκρατικό και διώκει όποιον αυτό θεωρεί εχθρό του, τις περισσότερες φορές με ανυπόστατες κατηγορίες.
Για τους λόγους αυτούς, ο ιστορικός και δημοσιογράφος Τουργκούτ Καγιά, δεν πρέπει να εκδοθεί διότι θα φυλακιστεί για τις πολιτικές του πεποιθήσεις, θα κινδυνεύσει με νέα βασανιστήρια, ενώ θα αντιμετωπίσει και νέες ποινικές διώξεις, αποκλειστικά λόγω της πολιτικής του στάσης.
Ζητάμε από την κυβέρνηση την άμεση απόρριψη του αιτήματος έκδοσης του Τουργκούτ Καγιά, την άμεση απελευθέρωσή του καθώς και τη χορήγηση καθεστώτος πολιτικού πρόσφυγα.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Τούρκο Αγωνιστή  Τουργκούτ Καγιά.ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: Αρειος Παγος, 2018, Τουρκια, Καγια, δικαστηριο, τρομοκρατια, Κουρδοι, αριστερα, απεργια πεινας, Υπουργος Δικαιοσυνης, ΣΕΑ, Ερντογαν, ανθρωπινα δικαιωματα,IΣΤΟΡΙΚΟΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ, πολιτικο ασυλο
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ