Βοβούσα - Δίστρατο, πεζοπορική διάσχιση του μονοπατιού Ε6


Βοβούσα - Δίστρατο,
πεζοπορική διάσχιση
του μονοπατιού Ε6


Η εκκίνηση γίνεται από το γραφικό χωριό της Βοβούσας Ιωαννίνων.
Περπατάμε για ένα χιλιόμετρο σε άσφαλτο και μετά συνεχίζουμε σε χωματόδρομο για άλλα 2,5 χλμ. έχοντας στα αριστερά μας τον εντυπωσιακό Αώο. Έπειτα εισερχόμαστε σε όμορφο μονοπάτι που σύντομα μας οδηγεί στο ρέμα του Καταρράκτη. Αφού το διασχίσουμε αρχίζουμε να ανηφορίζουμε μέχρι να συναντήσουμε πάλι χωματόδρομο στην θέση «Παλαιομονάστηρο». Μετά από 1 ώρα εισερχόμαστε στην Βάλια Στάθη, ένα πραγματικά πλούσιο οικοσύστημα με ρέματα, πηγές, πεύκα και φυλλοβόλα δένδρα. Κατόπιν διασχίζουμε το ρέμα «Στάθη», περνώντας παράλληλα από την Μακεδονία στην Ήπειρο. Μετά από λίγη ώρα σε μονοπάτι ανηφορίζουμε για το «Σκρίου» (σκάλα στα βλάχικα), όπου θα αφήσουμε την Βάλια Στάθη για να βρεθούμε σε δασικούς βοσκότοπους. Μετά από λίγη ώρα θα τερματίσουμε την διαδρομή των 16 χιλιομέτρων στο Δίστρατο.
Προς το τέλος έχουμε ωραία θέα στην Τραπεζίτσα, ενώ κατά σημεία και στον Σμόλικα.


Λεπτομέρειες της διαδρομής ΕΔΩ.

Πρόκειται για μία εύκολη διαδρομή γεμάτη εκπλήξεις που παρέμεινε κλειστή λόγω πυκνής βλάστησης με αποτέλεσμα να είναι άγνωστη στο πεζοπορικό κοινό της χώρας μας.

Ίχνος αρκούδας!

Η διάσχιση έγινε 26.5.2018 με τον ΕΠΟΣ Φυλής και τον Α. Τσιμπανάκο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ φωτογραφίες, ΕΔΩ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την Ήπειρο, βλ. Γ. Λεκάκη "Ήπειρος, η γωνιά που πέτρωσε στο 5".

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: Βοβουσα Ιωαννινων, Βωβουσα, νομος Ιωαννινων, Ιωαννινα, Αωος, Καταρρακτης, Παλαιομοναστηρο, Βαλια Σταθη, ρεμα Σταθη, Σταθης, Μακεδονια, Ηπειρος, Σκριου, σκαλα, βλαχικα, βλαχοι, Διστρατο, Τραπεζιτσα, Σμολικας, ΕΠΟΣ Φυλης, Τσιμπανακος, ρεμα Καταρρακτη, αρκουδα




Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ