1.200 πετρογλυφικά-χαρακτικά 6.000 χρόνων στην Ρωσία!


1.200 πετρογλυφικά-χαρακτικά
6.000 χρόνων
στην Ρωσία

Εικονίζουν ζώα, ανθρώπους,
σεληνιακά και ηλιακά σύμβολα,
σκηνές κυνηγιού και αλιείας



Ερευνητές σε μια θερινή αρχαιολογική έρευνα, που αναφέρει το Institute for the History of Material Culture, με έδρα την Αγία Πετρούπολη, βρήκαν αρχαία αντικείμενα, στην χερσόνησο Kola, στα βορειοδυτικά της Ρωσίας, που επιβεβαιώνουν την εποχή των χαρακτικών σπηλαίου, που ανακαλύφθηκαν εκεί ενωρίτερα, εδήλωσε ο Vladimir Perevalov, διευθυντής του Μουσείου Πετρογλυφικών της Λίμνης Kanozero.
"Οι προσπάθειες και τα ευρήματα των αρχαιολόγων κατέστησαν δυνατή την επιβεβαίωση της υποθέσεως ότι τα πετρογλυφικά στην λίμνη Kanozero είναι 6.000 χρόνων", είπε.
Κατά την διάρκεια της τρέχουσας έρευνας, της πρώτης από το 2015, οι αρχαιολόγοι από την Αγία Πετρούπολη ανακάλυψαν στοιχειώδη εργαλεία, με τα οποία έγιναν τα χαρακτικά.
Επίσης, βρήκαν θραύσματα κεραμικών και νιφάδες μαρμάρου, από την διαδικασία της έκθλιψης των σχεδίων στις πέτρες, καθώς και άλλων αντικειμένων.
Η έρευνα στην περιοχή της λίμνης Kanozero συνεχίζεται.
Τα πετρογλυφικά Kanozero ευρίσκονται στον κατάλογο με τα 5 πιο σημαντικά μνημεία, της Εποχής του Λίθου, στην Ρωσία. Το μοναδικό συγκρότημα ευρίσκεται στα νησιά της λίμνης. Έχει πάνω από 1.200 χαρακτικά, που απεικονίζουν ζώα, ανθρώπους, σεληνιακά και ηλιακά σύμβολα, καθώς και σκηνές κυνηγιού και αλιείας.
Τα πρώτα χαρακτικά σχέδια ανακαλύφθηκαν το 1997. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όλα έγιναν στην 4η χιλιετία π.Χ.

ΠΗΓΗ: Ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, 19 Ιουνίου 2018.

Για ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γ. Λεκάκη "Κωνσταντινούπολη και Αγία Πετρούπολη" (υπό έκδοσιν).

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: Αγια Πετρουπολη, Κολα, Ρωσια, χαρακτικα, σπηλαιο, Περεβαλοφ, Λιμνη Κανοζερο, πετρογλυφικα, εργαλειο, κεραμικη, μαρμαρο, νησι, χαρακτικο, ζωο, ανθρωπος, σεληνη, ηλιος, συμβολο, κυνηγι, αλιεια, σχεδιο, πετρογλυφικο, χαρακτικη
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ