Φεστιβάλ Κούλας 12-14 Ιουλίου 2018, στην Πλαζ Κούλα στις Πρέσπες

Φεστιβάλ Κούλας
12-14 Ιουλίου 2018

Στην Πλαζ Κούλα στις Πρέσπες


Ένα Φεστιβάλ με για όλες τις ηλικίες διοργανώνει εφέτος στις Πρέσπες ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πρεσπιωτών. Συναυλίες, αθλητικές δραστηριότητες, εξορμήσεις στην φύση κ.ά. πολιτιστικές δράσεις περιμένουν τους επισκέπτες του τριημέρου 12 - 14 Ιουλίου.
Οι νέοι της περιοχής ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους τοπικούς φορείς και αξιοποιούν την παλαιά πλαζ της Κούλας στην Μεγάλη Πρέσπα, για μια τριήμερη διοργάνωση, που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός για την περιοχή και ετήσιο ραντεβού για τους επισκέπτες.

Την Πέμπτη 12 Ιουλίου:
Δίωρος περίπατος-ξενάγηση στο παραλίμνιο δάσος. Μια εύκολη διαδρομή, ιδανική για μια πρώτη γνωριμία με την Πρέσπα και τις ομορφιές του εθνικού πάρκου.  Το απόγευμα οι επισκέπτες θα έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στον ουρανό με το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο - Planetarium On The Go με ένα συναρπαστικό ταξίδι στο αχανές Διάστημα, μέσα από την προβολή 6 ψηφιακών παραστάσεων ημισφαιρικής οθόνης πλήρους θόλου (360ο). Παράλληλα με τις προβολές θα γίνεται και παρατήρηση με τηλεσκόπιο του ήλιου την ημέρα και του έναστρου ουρανού τη νύχτα. Ο πολιτιστικός σύλλογος «Σπασμένο Ρόδι» από την Καστοριά θα παρουσιάσει την θεατρική παράσταση «Πάμε Πάλι» του Rick Abbot σε σκηνοθεσία Σπύρου Αθηναίου, μια σπαρταριστή κωμωδία για τον άνισο αγώνα ενός θιάσου να ανεβάσει μια παράσταση, όταν όλα πηγαίνουν στραβά.

Την Παρασκευή 13 Ιουλίου:
Σεμινάριο ανοίγματος φύλλου για βλάχικη πίττα από εντόπιους εθελοντές και ειδικούς! Νωρίς το απόγευμα παιδιά (6 - 15 ετών) μπορούν να διαγωνιστούν σε στίβους περιπέτειας ή ομαδικά παιγνίδια και κυνήγι θησαυρού, που διοργανώνει η προπονήτρια Φανή Κουσιπέτκου, σε συνεργασία με τον εκπαιδευτή ορειβασίας και αναρρίχησης Παναγιώτη Κοτρωνάρο. Σεμινάριο φωτογραφίας, από τον φωτογράφο και καθηγητή φωτογραφίας Τρύφωνα Κίτσο. Η ημέρα κλείνει με μουσική από τρία συγκροτήματα: Βασίλης Γούδας Live, Rock Αυλαία και Mary Jane’s last dance!

Το Σάββατο 14 Ιουλίου:
Ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών ξεναγεί τους επισκέπτες με λεωφορείο στα χωριά της Πρέσπας. Επαναλαμβάνεται το σεμινάριο φωτογραφίας με κινητό από τον Τρύφωνα Κίτσο. Δίπλα στη λίμνη, πάνω στην άμμο, η δασκάλα yoga και pilates Νατάσα Γιανκοπούλου θα κάνει ένα μάθημα yoga με φόντο την Μεγάλη λίμνη Πρέσπα! Το βράδυ στις 9:30 μμ συναυλία Γιάννη Βαρδή – Γιώργου Λιανού!

Όλες τις ημέρες, στον χώρο του Φεστιβάλ κατά τις μεσημεριανές ώρες θα διεξάγεται τουρνουά beach βόλεϊ!
Την Παρασκευή και το Σάββατο (13-14 Ιουλίου) θα διατεθούν δωρεάν λεωφορεία από Φλώρινα και Καστοριά προς τον χώρο του Φεστιβάλ με επιστροφή.
Στον χώρο του Φεστιβάλ υπάρχει επίσης δυνατότητα δωρεάν κάμπινγκ, για όσους θέλουν να ζήσουν το Φεστιβάλ από κοντά και τις 3 ημέρες!
Στον χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργεί ολοήμερη καντίνα.
Τιμή εισιτηρίου:
3 ημερών: 12 €
1 ημέρας: 5 €.

Το Φεστιβάλ διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πρεσπιωτών
Συνδιοργάνωση: Δήμος Πρεσπών, Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Όλα καλά. Καλή επιτυχία στα παιδιά. Αλλά όσο συνεχίζουμε να λέμε τις Βρυγηίδες Λίμνες… Πρέσπες… κάτι δεν θα πηγαίνει καλά…

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΛΙΜΝΕΣ ΠΡΕΣΠΕΣ, ΛΙΜΝΗ ΠΡΕΣΠΑ, ΦΛΩΡΙΝΑ, ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΦΕΣΤΙΒΑΛ, ΠΛΑΖ ΚΟΥΛΑ, ΒΡΥΓΗΙΔΕΣ
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ