Αρχαία ελληνικά μουσικά όργανα ανακαλύφθηκαν σε τάφο κοντά στην Κριμαία - Σε νεκρόπολι αρχαίας ελληνικής πόλεως του 6ου αι. π.Χ. - Αρχαία ελληνικά μουσικά όργανα σε τάφους έχουν βρεθεί στον Πειραιά και τον Τάραντα


Αρχαία ελληνικά μουσικά όργανα
ανακαλύφθηκαν σε τάφο
κοντά στην Κριμαία

Σε νεκρόπολι αρχαίας ελληνικής πόλεως
του 6ου αι. π.Χ.

Αρχαία ελληνικά μουσικά όργανα
σε τάφους
έχουν βρεθεί στον Πειραιά και τον Τάραντα


Ο αρχαίος τάφος με την άρπα, στο Volna της Ρωσίας.

Ερευνητές από το Ινστιτούτο Αρχαιολογίας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών έφεραν στο φως θραύσματα αρχαίων ελληνικών μουσικών οργάνων - μιας άρπας και μιας λύρας - στην χερσόνησο του Ταμάν, στη νότιο Ρωσία!
«Μέχρι προσφάτως, ήταν γνωστό, μία μόνο μερικώς διατηρημένη αρχαία ελληνική άρπα, που βρέθηκε στην νεκρόπολι του Πειραιώς και τα κλειδιά μιας άρπας που απεκαλύφθη σε μια νεκρόπολι στον Τάραντα της Μεγάλης Ελλάδος, στην νυν νότια Ιταλία» είπε ο αρχηγός της αποστολής Roman Mimokhod.
«Η άρπα που βρέθηκε στην νεκρόπολι Πειραιώς χρονολογείται στα τέλη του 5ου αιώνα π.Χ., και του Τάραντα στον 3ο-2ο αιώνα π.Χ.. Σε σύγκριση με αυτά, η άρπα που ανακαλύφθηκε στο Ταμάν είναι ένα τα αρχαιότερα και καλύτερα διατηρημένα αρχαία ελληνικά μουσικά όργανα», πρόσθεσε.

Ο αρχαίος τάφος με την άρπα, στο Volna της Ρωσίας.


Οι Ρώσοι ερευνητές πραγματοποίησαν αυτή την ανακάλυψη, ενώ εξέταζαν μια αρχαία νεκρόπολι κοντά στον οικισμό Volna. Οι αρχαιολόγοι λένε ότι υπήρχε εκεί μια αρχαία ελληνική πόλη, ήδη από τον 6ο αιώνα π.Χ. έως τον 4ο  αιώνα μ.Χ., που ανήκε στο θρακικό Βασίλειο του Βοσπόρου, το οποίο εκτεινόταν και στις δύο πλευρές των Στενών Κερτς.

Ο αρχαίος τάφος με την λύρα, στο Volna της Ρωσίας.

Το Ινστιτούτο Αρχαιολογίας του Σότσι διεξάγει στην περιοχή ανασκαφές για τρίτη συνεχόμενη χρονιά! Οι ερευνητές έχουν εξετάσει περισσότερους από 600 τάφους και τα μοναδικά χειροποίητα αντικείμενα που βρήκαν είναι αποδείξεις ότι υπήρχαν στενοί δεσμοί μεταξύ των αρχαίων ελληνικών και των τοπικών πολιτισμών.

Οστέινο πλήκτρο μουσικού οργάνου, από αρχαίο τάφο, στο Volna της Ρωσίας.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ευρήματα από την Κριμαία/Ταυρική, ΕΔΩ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την αρχαία ελληνική μουσική,
βλ. Γ. Λεκάκη "Μουσικής Μύησις".

ΠΗΓΗ
: TASS, 9.7.2018.


Μετά απ' αυτό, Πειραιάς - Τάραντας - Κριμαία θα μπορούσαν δικαιωματικά να γίνουν μια "μουσική" αλυσίδα, με κοινές γιορτές αρχαίας ελληνικής μουσικής...

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: Ρωσια, μουσικο οργανο, αρπα, λυρα, Ταμαν, Κριμαια, Ταυριδα, νεκροπολις, Πειραιας, κλειδι, νεκροπολη, Ταραντας, Μεγαλη Ελλαδα, Ιταλια, Πειραιευς, Ταρας, Βολνα, Θρακη, Βασιλειο του Βοσπορου, Βοσπορος, Στενα Κερτς, Σοτσι, ταφος, μουσικη, πληκτρο, μουσικος, Russia, lyre, Cithara, guitar, Piraeus, Taras
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ