Οι επιγραφές της Αφροδισιάδος τώρα στο διαδίκτυο!

Οι επιγραφές της Αφροδισιάδος
τώρα στο διαδίκτυο!

Η Αφροδισιάς ήταν μια από τις απουδαιότερες αρχαίες ελληνικές πόλεις στην Καρία, με την πιο ξακουστή Σχολή Γλυπτικής του αρχαίου κόσμου.
Μια πνευματικότατη πόλις.

Ο στόχος του έργου InsAph είναι να αξιοποιηθεί η εμπειρία που αποκτήθηκε από το πρόγραμμα EPAPP. Το έργο αυτό, χρηματοδοτούμενο από το Leverhulme, μας επέτρεψε να αναπτύξουμε περίπου 250 επιγραφές, χρησιμοποιώντας τις αρχές της Epidoc. Οι επιγραφές της Αφροδισιάδος μας επέτρεψαν να επεξεργασθούμε περαιτέρω τον τόμο και να τον δημοσιεύσουμε.

ΔΕΙΤΕ τις επιγραφές ΕΔΩ.

Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας μάθαμε πολλά. Δημιουργήσαμε επίσης κάποιες πολύ καλές σχέσεις με άλλους επιστήμονες στον τομέα. Στόχος μας τώρα είναι να αναπτύξουμε τη χρήση της σήμανσης Epidoc όχι μόνο για την τελική δημοσίευση των επιγραφών αλλά και ως εργαλείο για την επεξεργασία και την προετοιμασία τους για δημοσίευση. Σκοπεύουμε επίσης να συνεργαστούμε στενά σε όλα τα στάδια με άλλους συναδέλφους και άλλα έργα, ώστε να μπορούμε να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλο στην ανάπτυξη των προσεγγίσεών μας στην ηλεκτρονική δημοσίευση και να επιτύχουμε ένα λογικό επίπεδο συμβατότητας μεταξύ των σχεδίων.
Σε αυτή την ιστοσελίδα σκοπεύουμε να δημοσιεύσουμε περισσότερο υλικό από την Αφροδισιάδα, καθώς είναι έτοιμο προς δημοσίευση.
Συντάκτες των επιγραφών οι:

Άγγελος Χανιώτης (Χαϊδελβέργη)
Joyce Reynolds (Cambridge), και
Charlotte Roueche (Λονδίνο),
μαζί με τους ανασκαφείς
Christopher Ratte στην Νέα Υόρκη και
Bert Smith.
Ίσως δεν θα μπορέσουμε να δημοσιεύσουμε όλες τις επιγραφές της Αφροδισιάδος με αυτόν τον τρόπο πριν από το τέλος του έργου…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: InsAph.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την Αφροδισιάδα, βλ. Γ. Λεκάκη "Η άγνωστη Μ. Ασία".

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΑΦΡΟΔΙΣΙΑΣ, ΑΦΡΟΔΙΣΙΑΔΑ, ΕΠΙΓΡΑΦΗ, ΓΡΑΦΗ, ΚΑΡΙΑ, ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ, ΧΑΝΙΩΤΗΣ
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ