Το κύμα καύσωνος στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέδειξε... αρχαιολογικούς τόπους!


Το κύμα καύσωνος
στο Ηνωμένο Βασίλειο
ανέδειξε... αρχαιολογικούς τόπους!



Το τωρινό κύμα καύσωνος στο Ηνωμένο Βασίλειο… αποκαλύπτει, ως άλλος αρχαιολόγος, το περίγραμμα των αρχαίων οχυρώσεων και οικισμών!

Η ποιότητα του εδάφους ακόμη και σήμερα επηρεάζεται από τις κατασκευές της Εποχής του Σιδήρου, και το γρασίδι στην επιφάνεια αλλάζει… χρώμα στον ήλιο!

Η άνευ προηγουμένου περίοδος ζεστού και ξηρού καιρού σε όλην την Ουαλία έχει προσφέρει τέλειες συνθήκες για την αρχαιολογική αεροφωτογραφία. Πολλά αρχαιολογικά ευρήματα απεκαλύφθησαν για ακόμη μια φορά στις καλλιέργειες.
Ο Royal Commission’s aerial investigator δρ. Toby πετώντας σε αυτές τις ξηρές συνθήκες, επάνω από την μέση και την νότια Ουαλία, κατά την τελευταία εβδομάδα, τεκμηρίωσε γνωστά αρχαιολογικά σημεία, αλλά επίσης ανακάλυψε και άλλα μέχρι τώρα χαμένα ή άγνωστα σημεία και μνημεία!
Με την ξηρασία που αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον άλλες δύο εβδομάδες, ο δρ. Toby θα επιτηρεί στην βόρεια και την νότια Ουαλία, με ένα ελαφρύ αεροσκάφος, για να καταγράφει μόνιμα αυτά τα ευρήματα για το National Monuments Record of Wales (της Ουαλίας), πριν οι καταιγίδες και οι βροχές «ξεπλύνουν» τα σημάδια, μέχρι το επόμενο ξηρό καλοκαίρι…

Η επιχείρηση ονομάσθηκε «Cropmarks 2018»

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ φωτογραφίες ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΟΥΑΛΙΑ, ΒΡΕΤΑΝΙΑ, ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ, ΚΑΥΣΩΝΑΣ, ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, ΞΗΡΑΣΙΑ




Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ