Ο Τελευταίος τσάρος: Αίμα και Επανάσταση


Ο Τελευταίος τσάρος:
Αίμα και Επανάσταση



Το 2018 σηματοδοτεί 100 χρόνια από τον θάνατο(;) της οικογένειας των Ρομανώφ, των τελευταίων αυτοκρατορικών μοναρχών της Ρωσίας. Οι κυβερνήτες του 1/6 της επιφάνειας της γης(!), ήταν λογικό να είχαν ζωές που λάμπουν με αδιανόητο πλούτο και δύναμη!..
Στην νέα έκθεση του Science Museum (που θα ανοίξει 21 Σεπτεμβρίου 2018 και θα διαρκέσει έως τις 24 Μαρτίου 2019) διερευνώνται οι ζωές του τσάρου Νικολάου Β΄ και της οικογένειάς του, οι μυστηριώδεις περιστάσεις του θανάτου τους και η ιατρική στην Ρωσία εκείνην την εποχή.
Από την αιμοφιλία του γιου του τσάρου, Αλεξέι, μια σπάνια ασθένεια του αίματος, την βασίλισσα Βικτωρία, έως τον περίφημο μυστικιστή Rasputin, η έκθεση υπόσχεται να οδηγήσει το κοινό πίσω από κλειστές πόρτες για να διερευνήσει την ζωή της διάσημης βασιλικής οικογενείας.
Το 1918 η οικογένεια... εξαφανίσθηκε! Πολλοί υποψιάζονται ότι τα μέλη της σκοτώθηκαν στον εμφύλιο πόλεμο, που ακολούθησε την ρωσική επανάσταση. Στην έκθεση θα στηθεί μια σκηνή εγκλήματος γεμάτη με προσωπικά αντικείμενα: την οδοντοστοιχία του ιατρού τους, ένα διαμαντένιο σκουλαρίκι που ανήκει στην τσαρίνα, ενώ σύγχρονη εγκληματολογική έρευνα θα διερευνά και θα ανα-συνθέσει τα γεγονότα εκείνης της νύχτας…

Ακτινογραφίες των χεριών του τσάρου Νικολάου Β΄ (αριστερά)
και της τσαρίνας Αλεξάνδρας (δεξιά).

Θα προβληθούν αντικείμενα, που δεν έχουν εκτεθεί ποτέ σε δημόσια προβολή στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Το κοινό θα μπορεί να ιδεί:
- Μερικά από τα ρούχα της οικογένειας...

Φόρεμα της τσαρίνας.

- Μοναδικά ιστορικά έγγραφα,

- ένα αυγό Faberge, δάνειο από τα Μουσεία του Κρεμλίνου της Μόσχας. (Η μυστικιστική παράδοση στην Ρωσία των αυγών – πιο διάσημα του Οίκου Faberge – έλκει την καταγωγή της από την μυστικιστική διδασκαλία του Ορφέως και του κοσμικού αυγού του), κ.ά.

Αυτό το μοναδικό αυγό Faberge εδόθη από τον τσάρο στην τσαρίνα,
μόλις έναν χρόνο πριν από την πτώση του αυτοκρατορικού οίκου.

H τσαρική οικογένεια εξαφανίσθηκε(;) μυστηριωδώς το 1918.
Κι αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του 20ού αιώνα…


Για ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Science Museum.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο βιβλίο Γ. Λεκάκη «Κωνσταντινούπολη και Αγία Πετρούπολη» (υπό έκδοσιν).


ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑΤσαρος, Επανασταση, 1918, Ρομανωφ, Ρομανοφ, 1917, Ρωσια, τσαρος Νικολαος Β, μυστηριο, ιατρικη, αιμοφιλια, Αλεξει, αιμα, βασιλισσα Βικτωρια, Ρασπούτιν, Ρασπουτιν, βασιλικη οικογενεια, εμφυλιος πολεμος, ρωσικη επανασταση, ΕΣΣΔ, Σοβιετικη Ενωση, εγκλημα, οδοντοστοιχια, ιατρος, διαμαντι, σκουλαρικι, τσαρινα Αλεξανδρα, εγκληματολογικη ερευνα, Ηνωμενο Βασιλειο, Αγγλια, Βρετανια, ρουχα, αυγο Faberge, Μουσειο Κρεμλινου, Μοσχα, Κρεμλινο, μυστικιστικη παραδοση ωον, Οικος Φαμπερζε, ορφικη διδασκαλια, Ορφεας, κοσμικο αυγο, ω, τσαρικη οικογενεια, μυστηρια, Αγια Πετρουπολη
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ