Οι Γερμανοί τουφέκισαν δυο Έλληνες στα Βρασνά Θεσσαλονίκης γιατί παρέλειψαν καταναγκαστική εργασία! Οι Γερμανοί δεν πλήρωσαν στους Έλληνες ούτε τα μεροκάματα της καταναγκαστικής εργασίας που επέβαλαν...

Οι Γερμανοί τουφέκισαν
δυο Έλληνες
στα Βρασνά Θεσσαλονίκης,
γιατί παρέλειψαν...
καταναγκαστική εργασία!


Οι Γερμανοί το 1942 τουφέκισαν δυο Έλληνες στα Βρασνά Θεσσαλονίκης γιατί παρέλειψαν την καταναγκαστική εργασία, που τους επέβαλαν, εν προκειμένω την φύλαξη των τηλεφωνικών ασυρμάτων!
Θορυβημένος ο πρόεδρος της Κοινότητος Αρναίας Χαλκιδικής,  Ευθ. Τσαπραζλής, ενημερώνει τους κατοίκους της κώμης, και επισημαίνει ότι κάθε Σάββατο τοιχοκολλάται ο κατάλογος φυλάκων-καταναγκαστικώς εργαζομένων της εβδομάδος. Όσοι απουσιάσουν θα αποστέλλονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσηςΣημειώνω, ότι οι μπαταχτσήδες Γερμανοί δεν πλήρωσαν ούτε τα μεροκάματα της καταναγκαστικής εργασίας, ως όφειλαν, στους εργαζομένους, που πρέπει να προσμετρηθούν στις αποζημιώσεις που οφείλουν στους Έλληνες και την Ελλάδα – πολλές ακόμη και από τον Α’  Παγκόσμιο Πόλεμο – και οι οποίες φυσικά είναι σε ισχύ…Η είδηση αναδημοσιεύθηκε και στο περιοδικό ΑΡΝΑΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ:ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βλ. βιβλία του Γ. Λεκάκη:

 - «Ντοκουμέντα Γενοκτονίας», 2016.
 - «Οι σφαγές, οι λεηλασίες και οι ιεροσυλίες των ναζί κατά της ορθόδοξος Ελλάδας», 2016.
- «Οι ελληνικές απαιτήσεις ισχύουν. Ντοκουμέντο: Η απόρρητη έκθεση του γερμανικού Κοινοβουλίου για τις οφειλές προς την Ελλάδα», εκδ. «Επίκαιρα-Α. Α. Λιβάνης», 27.3.2014.


Η είδηση και στα αγγλικά, ΕΔΩ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΚΑΤΟΧΗ, ΕΔΩ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τις ακόμα οφειλόμενες
ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ, ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑΓερμανοι, 1942, τουφεκισμος, εκτέλεση, Ελληνες, Βρασνα, Θεσσαλονικη, καταναγκαστικη εργασια, τηλεφωνικος ασυρματος, Αρναια, Χαλκιδικη, Τσαπραζλης, Σαββατο, τοιχοκολληση, φυλακας, στρατοπεδο συγκεντρωσης, μεροκαματο, εργασια, εργαζομενος, αποζημιωσεις, Παγκοσμιος Πολεμος, Κατοχη, ναζι, Γ Ραιχ, Γενοκτονια, τυφεκισμος, νομος Θεσσαλονικης, νομος Χαλκιδικης, στρατοπεδο συγκεντρωσεως, nazis, German, Arnaia, Chalkidiki, Vrasna, Germans, εκτέλεσεις
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ