Της Θάλασσας, του Ταξιδιού, του Νόστου - Έκθεση χειροποιήτων καραβιών του τραγουδοποιού-ποιητή Γιώργου Σταυρακάκη


Της Θάλασσας, του Ταξιδιού,
του Νόστου

Έκθεση χειροποιήτων καραβιών
του τραγουδοποιού-ποιητή
Γιώργου Σταυρακάκη

Έως 10 Αυγούστου
στην Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου


Ο τραγουδοποιός και ποιητής Γιώργος Σταυρακάκης ξεδιπλώνει μια άλλη πτυχή του δημιουργικού του κόσμου, αυτήν την φορά στα εικαστικά, κατασκευάζοντας καράβια από ανακυκλώσιμα υλικά, με βάση το ξύλο και το μέταλλο. Για τον ίδιο τον δημιουργό είναι η μεταγραφή της ποιητικής του σε ένα άλλο, διαφορετικό τοπίο.
Η έκθεση φιλοξενείται στην αίθουσα Σ. Συριώτη της Δημοτικής Πινακοθήκης Μυκόνου έως και τις 10 Αυγούστου 2018.

Ο Γιώργος Σταυρακάκης γεννήθηκε στην Ιεράπετρα της Κρήτης, μεγάλωσε στο Ηράκλειο και τα τελευταία 20 χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έχει εκδώσει επτά προσωπικούς δίσκους και πολλές ποιητικές συλλογές. Έχει επίσης πολλές συμμετοχές ως δημιουργός και ερμηνευτής στην ελληνική και ξένη δισκογραφία, ενώ ποιήματά του έχουν συμπεριληφθεί σε διάφορες ποιητικές ανθολογίες. Η τελευταία του ενασχόληση με την κατασκευή καραβιών βρήκε χώρο και χρόνο στις ελεύθερες ώρες του, όταν δεν γράφει τραγούδια ή ποιήματα. Τα υλικά κατασκευής των καραβιών είναι κυρίως ανακυκλώσιμα με βάση το ξύλο και το μέταλλο.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: Σταυρακακης, καραβι, Μυκονος, Ιεραπετρα, νομος Λασιθιου, Κρητη, Ηρακλειο, μουσικη, ποίηση, χειροποιητο, εκθεση, Μύκονος, Mykonos

Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ