Η απελευθέρωση των δυο στρατιωτικών, ένα ευτυχές γεγονός, μόνο σαν συγκυριακό αποτέλεσμα μπορεί να εκληφθεί - του Περ. Δανόπουλου


Η απελευθέρωση
των δυο στρατιωτικών,
ένα ευτυχές γεγονός,
μόνο σαν συγκυριακό αποτέλεσμα
μπορεί να εκληφθεί… 

Του οικονομολόγου Περικλή Δανόπουλου

Ένα κόμμα εξουσίας, από την στιγμή που θα βρεθεί στην κυβέρνηση, χρειάζεται ένα ισχυρό αφήγημα και μια αποτελεσματική επικοινωνιακή πολιτική, ειδικά όταν το αφήγημα δεν είναι πλέον ιδιαίτερα πιστευτό.
Η κυβέρνηση - και το έχω ξαναπεί - έχει εξαιρετικά αποτελεσματική επικοινωνιακή τακτική. Μια μέθοδος που συνδυάζει γκαιμπελική προπαγάνδα και διαλεκτική Καραγκιόζη, βοηθούμενη φυσικά από τα κάθε χρώματος «παπαγαλάκια» των συστημικών ΜΜΕ.
Η απελευθέρωση των δυο στρατιωτικών, ήταν ένα ευτυχές γεγονός, το οποίο όμως μόνο σαν αποτέλεσμα συγκυριακό μπορεί να εκληφθεί, προερχόμενο από τους τακτικισμούς του Ερντογάν. Τίποτε άλλο.



Κάποιοι άρχισαν να μιλούν για αναθέρμανση της ελληνοτουρκικής φιλίας(!!!). Ο Τζέφρυ μάλιστα ετοιμάστηκε για μια σπέσιαλ ζεϊμπεκιά, όπως εκείνη που έριχνε τότε με τον μακαρίτη Ισμαήλ Τζεμ. Αλλά το καταπληκτικό είναι άλλο. Είναι ο τρόπος με τον οποίο σιγά-σιγά προσπαθεί το ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛίτικο συνονθύλευμα να εκμεταλλευθεί το γεγονός. Με την παρουσία του «τουρκοφάγου» Καμμένου και με σκόρπιες δηλώσεις κυβερνητικών, περί νίκης της ελληνικής διπλωματίας. Ακόμα και ο σύντροφος Νίκος, επιχαίρει και θριαμβολογεί. Για την προσπάθεια εκμετάλλευσης από πλευράς ΝΔ, λόγω παρουσίας της Ντόρας δίπλα στον Ερντογάν... άνευ σχολίων.
Θα ρωτούσε κανείς, μα αυτά τα γράφουν οι περισσότεροι στο διαδίκτυο, τα γνωρίζουμε. Προσωπικά εγώ τα γράφω και τα αφιερώνω, σε εκείνη την ομάδα των τρολ (και δεν είναι καθόλου μικρή) του ΣΥΡΙΖΑ, που εδώ και καιρό επιχειρεί να δηλητηριάσει και το διαδίκτυο, διασπέρνοντας ψευδείς ειδήσεις και προπαγανδιστικά φλιναφήματα. Και κυρίως απευθύνομαι σε όλους εκείνους που ακόμα αμφιταλαντεύονται για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ το παλεύει ακόμα ή αν πρόκειται για μια σκληρή νεοφιλελεύθερη μετάλλαξη.
Πνέει τα λοίσθια η κυβέρνηση. Αλλά προσοχή και επαγρύπνηση! Το πληγωμένο θηρίο, λίγο πριν το τέλος είναι τρομερά επικίνδυνο

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΚΟΥΚΛΑΤΖΗΣ, ΜΗΤΡΕΤΩΔΗΣ, κομμα εξουσιας, κυβερνηση, αφηγημα, επικοινωνιακη πολιτικη, γκαιμπελικη προπαγανδα, διαλεκτικη Καραγκιοζη, γκαιμπελς, παπαγαλακι, ΜΜΕ, Ερντογαν, ελληνοτουρκικη φιλια, Τζεφρυ, ζειμπεκια, ζειμπεκικο, Παπανδρεου, Τζεμ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Καμμενος, ΝΔ, Μπακογιάννη, νεοφιλελευθερισμος, ΔΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ