Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ 1821 - του Β. Μούτσογλου


Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ
ΤΟΥ 1821


Η Ελληνική Επανάσταση, πέραν των πολεμικών κατορθωμάτων, είναι αποτέλεσμα κοινωνικών, πολιτισμικών και διπλωματικών διεργασιών. «Η Ελληνική Μεταβολή του 1821», παρ' όλο που δεν παραλείπει τα πρώτα, επικεντρώνεται στις διεργασίες αυτές που μετέβαλαν ένα υπόδουλο έθνος σε μια δυναμική οντότητα η οποία αγωνίσθηκε για την ελευθερία της και επέτυχε να οργανωθεί θεσμικά σε ένα σύγχρονο για την εποχή του εθνικό ευρωπαϊκό κράτος.
Στην «Ελληνική Μεταβολή του 1821» επιχειρείται η εξιστόρηση της διαδικασίας μετάβασης των Ελλήνων από το καθεστώς της δουλείας προς την Ελευθερία. Εξετάζεται η κατάσταση στην οποία βρισκόταν η Οθωμανική Αυτοκρατορία, το καθεστώς του Γένους υπό τους Οθωμανούς, η πολιτισμική και εθνική αναγέννηση, τα προεπαναστατικά κινήματα και η προετοιμασία της Επανάστασης, ο Μεγάλος Ξεσηκωμός, τα μέτρα των Οθωμανών, η πολιτική συγκρότηση του Έθνους, η λύση του Δράματος. Ιδιαίτερη θέση στην ιστορία του Ελληνισμού της εποχής κατέχει η Κωνσταντινούπολη, πρωτεύουσα του έθνους, η οποία παρέμεινε κέντρο των Ελλήνων υπό την Οθωμανική Αυτοκρατορία και μετά την Επανάσταση, ως ένας δεύτερος εθνικός πόλος.

Το βιβλίο Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ 1821 του Βασίλης Μούτσογλου κυκλοφορεί από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΣΟΥΚΑΤΟΥ, Μαυρομιχάλη 84 & Καλλιδρομίου, 114 72 Αθήνα, τηλ.: 210 8817341 - 210 8818992, τηλ/πο: 210 8818992, e-mail: info@tsoukatou.gr.

Βασίλης Μούτσογλου

Ο Βασίλης Μούτσογλου γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και είναι απόφοιτος του Ζωγραφείου Λυκείου, του Πολυτεχνείου Κωνσταντινουπόλεως (Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός), της Παντείου Α.Σ.Π.Ε. (Πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών) και του Κέντρου Διπλωματικών Σπουδών του Υπουργείου Εξωτερικών.
Ο Βασίλειος Μούτσογλου έχει ακολουθήσει διπλωματική σταδιοδρομία και είναι πρέσβυς ε.τ.

Προηγούμενα βιβλία του: 
1821-1923, Εκδόσεις Παπαζήση (1998)

Η Τουρκία στο Μεταβαλλόμενο Διεθνές
Περιβάλλον και οι Ελληνοτουρκικές Σχέσεις, Εκδόσεις Παπαζήση (2000)

Η Βαλκανική Παράμετρος,
Εκδόσεις Παπαζήση (2002)

Η Αραβική Ανατροπή: Η ανοιξιάτικη
καταιγίδα του Αραβικού Κόσμου,
Εκδόσεις Παπαζήση (2014)

Τα Κριτήρια στην Διεθνή Πολιτική,
Εκδόσεις Παπαζήση (2015)

Τουρκία: Η προσωπικότητα του κράτους,

Εκδόσεις Bookstars (2016)

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: Ελληνικη Επανασταση, 1821, Οθωμανικη Αυτοκρατορια, Μουτσογλου, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΣΟΥΚΑΤΟΥ
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ