Τι σχέση έχει ο… κροκόδειλος με τα ευφυή συστήματα μεταφορών;


Τι σχέση έχει ο… κροκόδειλος
με τα ευφυή συστήματα μεταφορών;

Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 13.00, έγινε στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη η παρουσίαση του έργου Crocodile II.

Το έργο Crocodile 2 είναι ένα από τα τέσσερα έργα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που έχουν ως σκοπό να εφαρμόσουν την Ευρωπαϊκή Οδηγία των Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών σε όλα τα κράτη μέλη. Εμπλέκονται δημόσιες υπηρεσίες, διαχειριστές εθνικών οδών και πάροχοι πληροφοριών κυκλοφορίας οχημάτων. Σκοπό έχει να διασφαλίσει τη συντονισμένη διαχείριση τη κυκλοφορίας, οδηγώντας σε υπηρεσίες παροχής δυναμικής πληροφόρησης κυκλοφορίας υψηλής ποιότητας. Εταίροι από την Αυστρία, τη Βουλγαρία, την Κροατία, την Κύπρο, την Τσεχία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ουγγαρία, την Ιταλία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Σλοβακία, τη Σλοβενία, την Ιταλία, συνεργάζονται για να βελτιώσουν τις διασυνοριακές συνθήκες κυκλοφορίας και μεταφορών, υλοποιώντας εναρμονισμένες και συγχρονισμένες εφαρμογές ευφυών συστημάτων μεταφορών.


Οι βασικοί στόχοι του έργου στην Ελλάδα είναι:
(α) Η εναρμόνιση πληροφοριών οδικής κυκλοφορίας και ασφαλών σταθμών στάθμευσης με όλα τα κράτη μέλη.

(β) Η ίδρυση και λειτουργία των Εθνικών Κέντρων Πρόσβασης πληροφοριών οδικής κυκλοφορίας και του Ανεξάρτητου Φορέα Πιστοποίησης αυτών.

To ΤΕΙΔΜ μαζί με το Πανεπιστήμιο Πατρών έχουν ως κύρια αρμοδιότητα την παροχή υπηρεσιών δυναμικής πληροφόρησης για ασφαλείς θέσεις στάθμευσης φορτηγών και εμπορικών οχημάτων.

Εισηγητές της παρουσίασης ήταν ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Πρόεδρος Ειδικού Λογαριασμού του ΤΕΙΔΜ κ. Μαρόπουλος Στέργιος, οι κ. Τσιαμήτρος Δημήτριος και Στημονιάρης Δημήτριος, Επιστημ. υπεύθυνοι του έργου και ο κ. Γιάννης Θεοφύλακτος, βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά στην έναρξη του έργου το 2015, όταν οι γνωστές δυστοκίες που έφεραν τα capital controls απειλούσαν να μην εκτελεστεί το έργο στην Ελλάδα. 

ΠληροφορίεςCrocodile.
Και από τον επιστημονικό υπεύθυνο του έργου κ. Δημ. Τσιαμήτρο, τηλ. 24610-68.146.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΚΟΖΑΝΗ, ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ