Νέα απόφαση δικαστηρίου καταπέλτης για την Monsanto - Avaaz vs. Monsanto


Νέα απόφαση δικαστηρίου
καταπέλτης για την Monsanto

Avaaz vs. Monsanto

Η ακρόαση τελείωσε κι ο δικαστής ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΣΕ το ένταλμα που έστειλε η Monsanto στο Avaaz!!!
Είπε ότι το ένταλμα θα είχε «τρομακτικές συνέπειες» κι ότι «κανένας δε θα ήθελε τη δημοσιοποίηση των προσωπικών στοιχείων και δραστηριοτήτων του». Μάλιστα έκανε κήρυγμα στη Monsanto περί δημοκρατίας και ελευθερίας του λόγου!
Μέλη του Avaaz που βρίσκονταν στη δικαστική αίθουσα ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και χαμόγελα χαράς ακούγοντας τα λόγια του.



ΔEITE ένα σύντομο βιντεάκι που στέλνει ο υπεύθυνος εκστρατειών μας Iain Keith απ’ τα σκαλιά του δικαστηρίου (στα αγγλικά), ΕΔΩ.

Αυτό το τρομακτικό ένταλμα ζήταγε να παραδώσουμε στη Monsanto κάθε τι που έχει πει ή γράψει η ομάδα μας τα τελευταία ΧΡΟΝΙΑ, ακόμη και τα email των μελών του Avaaz που έχουν επικοινωνήσει με αρμοδίους σχετικά με τη Monsanto. Θα κόστιζε στο κίνημά μας μήνες δουλειάς και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
Ακόμη χειρότερα, οι δικηγόροι μας είπαν ότι τα δικαστήρια της Νέας Υόρκης ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ τέτοια αιτήματα! Γιατί συνήθως, περισσότερη διαφάνεια σημαίνει περισσότερη δημοκρατία.
Αλλά το κίνημά μας ανέλαβε δράση. Πάνω από 200.000 από εμάς πληρώσαμε και προσλάβαμε τον δικηγόρο ειδικευμένο σ’ αυτόν το τομέα, Andrew Celli, ο οποίος έχει κερδίσει τέτοιες υποθέσεις στο παρελθόν. Ο Andrew κι η ομάδα του συνεργάστηκαν με την ομάδα του Avaaz για να κάνουμε φύλλο και φτερό το ένταλμα της Monsanto. Είναι εκτενές και δικηγορίστικο, αλλά αν καταλαβαίνεις τη γλώσσα θα το βρεις υπέροχο - μπορείς να το διαβάσεις εδώ.
Η Monsanto εκπροσωπήθηκε από γνωστό δικηγόρο, ο οποίος έχει ιστορικό στο να υπερασπίζεται δηλητήρια, όπως το αρσενικό και ο αμίαντος. Αλλά ο δικαστής πείστηκε απ’ τις καταθέσεις μας και τα ισχυρά μας επιχειρήματα, και πήρε μια πραγματικά ΣΠΑΝΙΑ απόφαση απορρίπτοντας το ένταλμα στο σύνολό του!!! Συνήθως απλά περιορίζουν τέτοια εντάλματα για να τα εκλογικεύσουν κάπως. Αλλά ο δικαστής δεν βρήκε τίποτα λογικό στις καταγγελίες της Monsanto εναντίων μας!


Σήμερα είναι μέρα γιορτής, αλλά μπορεί να μην είναι το τέλος.
Η Monsanto μπορεί να ζητήσει έφεση, ή να βρει τρόπο να μας τη φέρει από αλλού. Αλλά πλέον έχουμε δημιουργήσει δεδικασμένο κι έχουμε αποκτήσει μια καταπληκτική νομική ομάδα. Αλλά πάνω απ’ όλα έχουμε ένα ατρόμητο κίνημα που θα υψώσει ανάστημα και θα φωνάξει για το δίκαιο, όταν το απειλούν οι ισχυροί του πλανήτη.
Ο στόχος αυτών των νομικών επιθέσεων είναι να μας τρομοκρατήσουν. Νιώθω δάκρυα χαράς αυτή τη στιγμή, καθώς συλλογίζομαι ότι με τη στήριξη αυτού του κινήματος δεν χρειάζεται να φοβάμαι τέτοιες επιθέσεις. Γιατί ακόμη κι οι πιο ισχυροί του πλανήτη, δεν είναι ισχυρότεροι απ’ την αλήθεια, τη συλλογική δύναμη των ανθρώπων που μαζί αγωνίζονται για όσα αγαπάμε και τη δύναμη όλων μας σ’ αυτό το υπέροχο κίνημα.

Με απέραντη ευγνωμοσύνη,
Ricken και όλη η ομάδα του Avaaz.
Ricken Patel - Avaaz

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΜΟΝΣΑΝΤΟ, ΕΔΩ.


ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΜΟΝΣΑΝΤΟ, ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ