Το Κιβέρι Αργολίδος στο διάβα της ιστορίας - του Γιώργου Στείρη


Το Κιβέρι Αργολίδος
στο διάβα της ιστορίας,
του Γιώργου Στείρη

Στην προσωπική ιστοσελίδα του Γεωργίου Στείρη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών θα βρείτε το νέο του βιβλίο, «Το Κιβέρι στο διάβα της ιστορίας», σε μορφή ΔΩΡΕΑΝ e-book. Θα το βρείτε επίσης και στο Academia.edu, ένα διεθνές επιστημονικό site που εξασφαλίζει τη διάδοση της ιστορίας του Κιβερίου σε όλο τον πλανήτη.


Λέει ο συγγραφέας: «Μπορείτε να διαβάσετε το βιβλίο on-line, να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας ή να το τυπώσετε. Το μικρό αυτό βιβλίο αποτελεί μια πρώτη αποτύπωση της έρευνάς μου. Επικεντρώθηκα στην πρωτογενή έρευνα, στην προσπάθεια δηλαδή να αναδείξω νέες πληροφορίες, και όχι στην απλή αναπαραγωγή των όσων έχουν γράψει παλαιότεροι, πολλά από τα οποία είναι ατελή ή ανακριβή.
Επέλεξα, τελικά, αυτό τον τρόπο έκδοσης του βιβλίου, γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι οφείλω στο Κιβέρι, ενώ το χωριό μου δεν μου οφείλει τίποτα, όπως δεν οφείλει και σε κανέναν άλλο, κάτοικό του ή μη. Το Κιβέρι υπήρχε πριν από εμάς και θα υπάρχει και μετά από εμάς.
Αρχική μου πρόθεσή μου ήταν το βιβλίο αυτό να εκδοθεί σε έντυπη μορφή από τον ΕΡΜΗ, ο οποίος θα εισέπραττε τα έσοδα από τις πωλήσεις. Οφείλω να ευχαριστήσω θερμά τον πρόεδρο του ΕΡΜΗ Θάνο Νταβελο και τα μέλη του Δ.Σ. επειδή αποδέχθηκαν τη σκέψη και προσπάθησαν ειλικρινά για την πραγμάτωσή της. Η ιδέα μου δεν ευδοκίμησε γιατί οι τοπικοί φορείς έχουν ήδη κάνει άλλες επιλογές.
Ελπίζω να σας ικανοποιήσει η ανάγνωση και θα χαρώ να συζητήσω το περιεχόμενό του με όποια και όποιον το θελήσει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ το, ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ το, ΕΔΩ.

Αν κάθε ένας έκανε κάτι τέτοιο πόσο πιο πλούσιοι θα ήμασταν...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΑΡΓΟΛΙΔΑ, ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΚΙΒΕΡΙ, ΑΡΓΟΛΙΔΑ, ΑΡΓΟΛΙΣ, ΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ, ΣΤΕΙΡΗΣ
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ