Η λογοτεχνία χτίζει γέφυρες, γκρεμίζει σύνορα


Η λογοτεχνία χτίζει γέφυρες, γκρεμίζει σύνορα 

Την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018, στις 19:00, το Εργαστήρι Μελέτης και Έρευνας Πρώιμης Νεοελληνικής Γραμματείας του Δ.Π.Θ. σε συνεργασία με το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης πραγματοποιούν την λογοτεχνική εκδήλωση «Η λογοτεχνία χτίζει γέφυρες, γκρεμίζει σύνορα».


Πρόκειται για μια σειρά λογοτεχνικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της ανάδειξης της Αθήνας σε παγκόσμια πρωτεύουσα βιβλίου, όπου η Εταιρεία Ελλήνων Συγγραφέων της Γερμανίας βρίσκει ευκαιρία να παρουσιάσει την ελληνική λογοτεχνία που ανθίζει στο εξωτερικό και ειδικά στη Γερμανία.

Τέσσερις Έλληνες και μια Αυστριακή συγγραφείς ταξιδεύουν σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας και διαβάζουν από το έργο τους στους συμπατριώτες μας.

Με σύντομες αναγνώσεις και απαγγελίες στην ελληνική γλώσσα, προσφέρουν δείγματα μιας λογοτεχνίας χωρίς σύνορα

Συμμετέχουν:

· Μιχάλης Πατένταλης: συγγραφέας (έργα του έχουν μεταφραστεί σε 6 γλώσσες) μουσικός (εργάζεται στο Τμήμα Ψυχοθεραπείας του Πανεπιστημίου Ντίσελντορφ), Πρόεδρος Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων Γερμανίας .
· Έλσα Κορνέτη: οικονομολόγος, δημοσιογράφος, μεταφράστρια, συγγραφέας (έργα της έχουν μεταφραστεί και δημοσιευτεί σε 10 γλώσσες).
· Ελένη Τορόση: συγγραφέας, μεταφράστρια, δημοσιογράφος στο ελληνικό και γερμανικό πρόγραμμα της Βαυαρικής ραδιοφωνίας του Μονάχου.
· Ελένη Τσακμάκη: συγγραφέας πολλών έργων για τη μετανάστευση.
· Μίσι Στάινμπρουκ: Βιεννέζα συγγραφέας, ηθοποιός.

Συντονίζουν:

·        Νίκη Άιντεναϊερ: φιλόλογος, μεταφράστρια, εκδότρια (εκδόσεις Ρωμιοσύνη), επίτιμη διδάκτωρ Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ.
·        Στέλλα Χελιδώνη: Λέκτορας, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας, συγγραφέας

Καλλιτεχνική συμμετοχή:
·        Λάκης Μουρατίδης

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων «Βιργινία Τσουδερού», του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στην Καπναποθήκη «Π», στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

ΠΗΓΗ: ΙΔΡΥΜΑ ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, Οδ. Ανδρούτσου & 12 Αποστόλων, Καπνεργατών 9, τηλ.: 25410 29282, 26635, τηλ/πο.: 25410-62086email.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΑΥΣΤΡΙΑ, ΞΑΝΘΗ
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ