Η θυσία του εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα και ο αφελληνισμός της Βορείου Ηπείρου

Η θυσία του εθνομάρτυρα
Κωνσταντίνου Κατσίφα
και ο αφελληνισμός
της Βορείου Ηπείρου


Ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου βιώνει καθημερινά όλο και περισσότερο την καταπίεση από τις αλβανικές αρχές.
Στις καταστροφές κτισμάτων, στις υφαρπαγές περιουσιών, στην φθορά ελληνικών πινακίδων, στον εκφοβισμό όσων μιλούν δημόσια την ελληνική γλώσσα και σε άλλες μεθοδεύσεις, ήρθε να προστεθεί και η δολοφονία του 35χρονου Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα, στο χωριό του στους Βουλιαράτες Αργυροκάστρου, ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.
Να σημειωθεί ότι λίγες μέρες πριν, στις 25 Οκτωβρίου 2018, το μέλος του Δ.Σ. της Κίνησης για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου Μόντης Κολίλας (σύζυγος της αδελφής του έτερου εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα, που δολοφονήθηκε από Αλβανούς εξτρεμιστές στην Χιμάρα το 2010), κρατήθηκε από την αλβανική αστυνομία, συνολικά πέντε ώρες, τρεις ώρες στον μεθοριακό σταθμό Κακαβιάς και δύο ώρες στην Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργυροκάστρου προκειμένου «να του γίνουν ερωτήσεις» για δραστηριότητες υπέρ των δικαιωμάτων των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου.
Λόγω της υφιστάμενης κατάστασης πολλοί Βορειοηπειρώτες έχουν εγκαταλείψει και συνεχίζουν να εγκαταλείπουν τις πατρογονικές εστίες τους, αρκετοί επιλέγουν να γίνουν υποτακτικοί των αλβανικών συμφερόντων για να επιβιώσουν και κάποιοι όπως ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, επιλέγουν τον δρόμο του αγώνα και της θυσίας επειδή δεν δέχονται να ζουν σαν ραγιάδες στην ίδια τους τη γη.
Αν θέλουμε ειρήνη και ασφάλεια στα Βαλκάνια, όπως ευαγγελίζεται σύσσωμο το ελληνικό πολιτικό σύστημα, τότε θα πρέπει μεταξύ άλλων να βρεθεί και μία δραστική λύση ώστε να σταματήσει η υπόγεια εθνοκάθαρση εις βάρος του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου.
Η Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου η οποία, συμμετείχε στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, τόσο στους Βουλιαράτες Αργυροκάστρου όσο και στην πρεσβεία της Αλβανίας στην Αθήνα το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου 2018, εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του νέου Βορειοηπειρώτη εθνομάρτυρα και δηλώνει πως είναι σε ετοιμότητα για πιο δυναμικές κινητοποιήσεις τις επόμενες ημέρες.

ΠΗΓΗ: Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου.

ΔΕΙΤΕ και ΑΚΟΥΣΤΕ την ομολογία Έλληνα ιατρού, για τον Κ. Κατσίφα, ΕΔΩ.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΗΠΕΙΡΟ, ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: Ελληνισμος, Ηπειρος, Αλβανια, ελληνικη γλωσσα, Βορειοηπειρωτης, Κατσιφας, Βουλιαρατες, Αργυροκαστρο, 28η Οκτωβριου, Κολιλας, εθνομαρτυρας, Γκουμας, Αλβανοι, εξτρεμιστες, Χιμαρα, 2010, αστυνομια, μεθοριακος σταθμος, Κακαβιας, Αστυνομια, θυσια, ραγιας, Βαλκανια, εθνοκαθαρση
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ