ΖΗΤΩ Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - του Κ. Κωνσταντινίδη


ΖΗΤΩ Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Του υποστράτηγου ε.α., Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη (*)

Τιμή και Δόξα στους αθάνατους ηρωικούς νεκρούς μας. Κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ στο μνήμα και στην μνήμη τους και τους υποσχόμεθα ότι δεν θα αφήσουμε την πατρίδα μας να υποδουλωθεί σε κανέναν κατακτητή με στρατιωτική στολή ή με πολιτική, ούτε να μικρύνει.
Η Μακεδονία μας είναι και θα μείνει εσαεί Ελληνική.

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει.
Στην Αμπέτειο Σχολή Καΐρου.

Δίνουμε όρκο η Ελλάδα μας να ελευθερωθεί από τους ντόπιους και ξένους δυνάστες. Τους προδότες τους καταστροφείς, καθώς και τους κλέφτες. της Πατρίδος μας μια ημέρα θα τους στήσουμε στο εδώλιο της δικαιοσύνης
Οσάκις η πατρίς μας μεγαλούργησε το οφείλει στην ένωση της σε κοινό σκοπό, σε ένα όραμα και προ παντός στην πράξη. Η Μεγάλη Ιδέα ζει και ποτέ δεν πέθανε στο Ελληνικό Έθνος. Μόνο αλλάζει στόχους και τακτική, η στρατηγική όμως παραμένει η ίδια. Οπλή μας το πνεύμα και η ανδρεία, η πένα και το σπαθί. Ελλάδα και Ελληνισμός είναι παντού, όλος ο πλανήτης είναι χώρος που φθάνουν οι Ελληνικές ιδέες και αξίες και δονούν τις ψυχές όλων των ανθρώπων ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής, θρησκεύματος, πολιτικών ή φιλοσοφικών πεποιθήσεων. Είναι η αληθινή δημοκρατία, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, οι πανανθρώπινες αξίες, οι τέχνες, τα γράμματα, οι επιστήμες και ο Πολιτισμός.
Είναι ο χώρος που ζει και μεγαλουργεί η Ελληνική Ομογένεια και οι ωκεανοί και οι θάλασσες που αυλακώνουν οι Έλληνες Αργοναύτες και τα Ελληνικά πλοία.
Σκοπός μας λοιπόν σήμερα είναι η συνένωση του Ελληνισμού, η επιβίωση της πατρίδος μας από τους εξ ανατολών και όχι μόνον εχθρούς. Είναι η εξασφάλιση της εθνικής μας ανεξαρτησίας και εδαφικής μας ακεραιότητος που απειλούνται από εχθρούς και άσπονδους φίλους.
Το πολιτικό μας σύστημα - ιδία από την μεταπολίτευση ως σήμερα - απεδείχθη κατώτερο των περιστάσεων και έφερε την πατρίδα μας στο χείλος του γκρεμού υπό κατοχήν των δανειστών. Άμεσος στόχος μας να ελευθερωθεί από τον οικονομικό ζυγό και τα εξευτελιστικά μνημόνια. Η παρτίδα μας δέχεται μια πολλαπλή και συνδυασμένη επίθεση σε όλα τα μέτωπα(στρατιωτικό, πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό, ιδεολογικό κλπ.) αλλά το σπουδαιότερο θεωρώ την επίθεση στην ανώτατη και κατώτερη παιδεία με τις ορδές των αναρχικών, τα αντεθνικά και αναληθή βιβλία, από παραχαράκτες καθηγητές και της πολιτείας την συμπαιγνία
Είναι ώρα να ορθώσουμε το ανάστημα μας στους ισχυρούς της γης και να ζητήσουμε τον δέοντα σεβασμό και την δικαιοσύνη που μας αρμόζει για αυτά που το ιστορικό και ένδοξο έθνος μας τους έδωσε και συνεχίζει να τους δίνει αφιλοκερδώς με το πνεύμα των σοφών του και με το αίμα των παιδιών του.
Είναι καιρός να τους πούμε ότι η φυλή μας δεν ανέχεται άλλες γενοκτονίες διότι την οδήγησαν στο χείλος της εξαφάνισης, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα.
Είναι καιρός να εξακτινώσουμε και πάλι το ζείδωρον και οικουμενικό Ελληνικό Πνεύμα, να αντιμετωπίσουμε τα νέα κύματα της βαρβαρότητος, σκοταδισμού, θεοκρατικού φανατισμού, άγριας εκμεταλλεύσεως των πολλών από λιγοστούς, της καταστροφής της φύσεως από τους σημερινούς χωρίς να λαμβάνουν υπ’ όψιν τους αυριανούς κ.ά. Αντί λοιπόν να εξάγουμε την επαιτεία και να εισάγουμε μεταναστευτικές ροές που καταστρέφουν τις σημερινές και τις επόμενες γενιές να εξάγουμε πολιτισμό και τον σύγχρονο φιλοσοφικό στοχασμό.
Για να σωθεί η πατρίς κάθε Έλληνας (ελλαδίτης και ομογενής) και φιλέλληνας πρέπει να ενεργοποιηθεί και όλοι ενωμένοι με νέα ηγεσία να βαδίσουμε μπροστά.

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΝΔΟΞΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!
ΖΗΤΟ Η ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΛΑΣ!
ΖΗΤΩ ΤΟ ΚΟΣΜΟΪΣΤΟΡΙΚΟ ΟΧΙ ΤΟΥ 1940!
ΖΗΤΩ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ!

28.10.2018

(*) ο Αμφικτύων, συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για το 1940, ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940, 1940, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, ΑΜΠΕΤΕΙΟΣ ΣΧΟΛΗ, ΚΑΙΡΟ, ΕΛΛΑΔΑ
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ