Φώτης Κόντογλου Κυδωνιεύς: Νέες προσεγγίσεις του έργου του


Φώτης Κόντογλου Κυδωνιεύς:
Νέες προσεγγίσεις του έργου του 


Ημερίδα αφιερωμένη στον Φώτη Κόντογλου και παρουσίαση του καταλόγου της αναδρομικής έκθεσης «Φωτίου Κόντογλου Κυδωνιέως. Φαντασία και χειρ».
Την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018 θα διεξαχθεί στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο ημερίδα αφιερωμένη στον Φώτη Κόντογλου με τίτλο «Φώτης Κόντογλου: Νέες προσεγγίσεις του έργου του».Β΄􀃧Συνεδρία
Την ίδια ημέρα μετά το τέλος της ημερίδας, στις 13:00, θα παρουσιαστεί ο κατάλογος της αναδρομικής έκθεσης, ο οποίος εκδόθηκε χάρη στην ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου. Στον κατάλογο εμπεριέχονται  κείμενα των αρχιτεκτόνων, επιμελητών και συντηρητών του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, αναφορικά με τον σχεδιασμό της έκθεσης, τα έργα που εκτέθηκαν, πολλά από αυτά άγνωστα μέχρι σήμερα, καθώς και κείμενο που αφορά το Αρχείο Φώτη Κόντογλου, το οποίο δωρήθηκε στο Μουσείο το 2014 από τους εγγονούς του καλλιτέχνη Παναγιώτη και Φώτη Μαρτίνο.
Τον κατάλογο θα παρουσιάσει ο τ. Καθηγητής Βυζαντινής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου κ. Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος με τίτλο «Φώτης Κόντογλου: Μετά πεντήκοντα έτη! Δούναι και λαβείν».


ΠΗΓΗ: Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Βασ. Σοφίας 22, Αθήναι, τηλ. 213 2139570, 213 2139517.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑΚοντογλου, καταλογος, εκθεση, Κυδωνιές, Φαντασια, Βυζαντινο και Χριστιανικο Μουσειο, ημεριδα, αρχιτεκτονικη, Μαρτινος, Τριανταφυλλοπουλος
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ