ΣΥΝΑΥΛΙΑ με τραγούδια για τον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. (1955-1959) στο ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, στις 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018


ΣΥΝΑΥΛΙΑ με τραγούδια
για τον Εθνικοαπελευθερωτικό
Αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α.
1955-1959
στο ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Μια ωδή στον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α., της περιόδου 1955-1959, με ειδική αναφορά σε 48 Ήρωες, θα παρουσιασθεί με την μορφή συναυλίας, στο ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, στις 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018.


Στην συναυλία θα παρουσιαστούν, σε ΠΡΩΤΗ ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ στην Ελλάδα, τραγούδια από το μουσικό επικό έργο, που κυκλοφόρησε πρόσφατα η δισκογραφική εταιρεία G.S.F Music Η. & Γ. Σαμουρίδης, σε μουσική Γιάννη Δημητρά και στίχους Γιάννη Δημητρά, Βασιλικής-Μαρίας Δημητρά και Νίκου Παπακλεοβούλου, ο οποίος είχε και την ιδέα, επιμέλεια και χορηγία παραγωγής και έγραψε και τις αφηγήσεις που προηγούνται των τραγουδιών.
Στον ένδοξον Αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. 1955-1959 προσέφεραν την ζωή τους στον βωμό της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και της ΕΝΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ 108 άτομα, τα οποία δικαίως χαρακτηρίσθηκαν ΗΡΩΕΣ. Δυστυχώς πολύ λίγοι από αυτούς είναι ευρέως και προσηκόντως γνωστοί.
Με το έργο αυτό, η δισκογραφική εταιρεία και ο παραγωγός του έργου Νίκος Παπακλεοβούλου, επιδιώκουν μέσω της υψηλού επιπέδου μουσικής και την ερμηνεία καταξιωμένων τραγουδιστών να καλυφθεί το μεγάλο κενό γνώσης που υπάρχει για τη μεγάλη πλειοψηφία των Ηρώων της Ε.Ο.Κ.Α. περιόδου 1955-1959, να τους αποδοθούν οι πρέπουσες τιμές και πρωτίστως, μακριά από κάθε μικρόψυχη σκοπιμότητα, να προβληθούν τα ΙΔΑΝΙΚΑ των ΗΡΩΩΝ, ώστε να καταστούν φάροι φωτεινοί δημιουργικής πορείας προς ένα καλύτερο μέλλον, για τις σημερινές και τις επερχόμενες γενεές.
Την συναυλία, ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ, διοργανώνει η δισκογραφική εταιρεία G.S.F Music Η. & Γ. Σαμουρίδης σε συνεργασία με τους πιο κάτω φορείς:
Σπίτι της Κύπρου, Ένωσις Κυπρίων Ελλάδος, Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος, Επιτροπή του Πανεπιστημίου Αθηνών για την Κύπρο και Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης το οποίο και φιλοξενεί αφιλοκερδώς τη συναυλία.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βλ. ΑΓΙΑ ΚΥΠΡΟΣ 201 ΠΝΟΕΣ

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΚΥΠΡΟΣ, ΠΑΠΑΚΛΕΟΒΟΥΛΟΥ, ΕΟΚΑ, ΔΗΜΗΤΡΑΣ
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ