2o ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ


2o ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ
9-10 Νοεμβρίου 2018

Το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών (Ίδρυμα Μ. Τριανταφυλλίδη) του Α.Π.Θ., στο πλαίσιο των ετήσιων διεθνών συνεδρίων για την διαχρονική και διατοπική μελέτη της ελληνικής, διοργανώνει το «2ο Διεθνές Συνέδριο για την ετυμολογία της ελληνικής: ελληνική και βαλκανική ετυμολογία» στις 9 και 10 Νοεμβρίου 2018, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών (Αγ. Δημητρίου 159Α), στην Θεσσαλονίκη.


Στόχος του Συνεδρίου είναι να εξετάσει ζητήματα που αναφέρονται στην ετυμολογία της ελληνικής γλώσσας όλων των περιόδων της και των μορφών της, διαλεκτικών και μη. Επί πλέον, όπως γίνεται φανερό από τον υπότιτλο, το Συνέδριο είναι αφιερωμένο τόσο στην ελληνική όσο και στην βαλκανική ετυμολογία.
Στο Συνέδριο έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν ως κύριοι ομιλητές οι:
Jasmina Grković-Major (Πανεπιστήμιο του Novi Sad και της Σερβικής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών), και
Thede Kahl (Πανεπιστήμιο της Jena Γερμανίας).

Θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Πληροφορίες: Στην Γραμματεία του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών, γρ. 418, Nέο Kτήριο Φιλοσοφικής Σχολής, Α.Π.Θ., email, τηλ.: 2310-997.128.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ, ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑΙνστιτουτο Νεοελληνικων Σπουδων, Ιδρυμα Τριανταφυλλιδη, ΑΠΘ, ελληνικη γλωσσα, ετυμολογια, βαλκανια, Τελλογλειο Ιδρυμα Τεχνων, Νοβισαντ, Ακαδημια Επιστημων και Τεχνων Σερβιας, Σερβια, Καλ, Ιενα, Γερμανια
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ