Δεν γίνονται δεκτοί στην Αλβανία όσοι Έλληνες δηλώνουν προορισμό «Βουλιαράτες, για να συμμετάσχουν στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα»

Δεν γίνονται δεκτοί στην Αλβανία
όσοι Έλληνες
δηλώνουν προορισμό
«Βουλιαράτες, για το μνημόσυνο
του Κωνσταντίνου Κατσίφα»


Οι Αλβανικές αρχές στην συνοριακή διάβαση της Κακκαβιάς δείχνουν το πιο σκληρό τους πρόσωπο προς τα άτομα που μεταβαίνουν για να συμμετάσχουν στο αυριανό μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα.
Χαρακτήρισαν ανεπιθύμητο (Persona non grata) για 5 τουλάχιστον χρόνια, όπως δήλωσαν, τον δημοσιογράφο του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ Παναγιώτη Σαββίδη και δεν του επέτρεψαν την είσοδο στην Αλβανία. Ο λόγος που προέβαλλαν ήταν πως δεν εγκρίνουν τον τρόπο που αρθρογράφησε για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα.
Ένας ακόμα ανεπιθύμητος είναι ο Σπύρος Βούκαλης από τα Ιωάννινα.
Όλοι οι ταξιδιώτες ερωτώνται για τον προορισμό τους και όσοι δηλώνουν προορισμό «Βουλιαράτες» δεν γίνονται δεκτοί.
Κάποιοι που δήλωσαν προορισμό «Αργυρόκαστρο» τους επέτρεψαν να περάσουν με την απειλή όμως «Προσέξτε θα σας παρακολουθούμε, αν πάτε στους Βουλιαράτες θα συλληφθείτε».
Τα αυτοκίνητα «ύποπτων» ερευνώνται σχολαστικά με αφαίρεση καθισμάτων και ξεβίδωμα τμημάτων τους.
Οι αποσκευές ταξιδιωτών ελέγχονται και αυτές σχολαστικά, κατασχέθηκαν ιστορικά βιβλία που αναφέρονται στην «Βόρειο Ήπειρο».
Τηλεοπτικά συνεργεία κρατήθηκαν επί δίωρο, ερευνήθηκαν σχολαστικά και ερωτήθηκαν επίμονα, όμως τελικά τους επέτρεψαν την διέλευση.
Το Σάββατο στις 11 πμ θα πραγματοποιηθεί το μνημόσυνο. Την ίδια ώρα Αλβανοί εθνικιστές θα πραγματοποιήσουν στο Αργυρόκαστρο παναλβανικό συλλαλητήριο.

07.12.2018

ΠΗΓΗ: Η Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τον Κ. ΚΑΤΣΙΦΑ, ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑΑλβανια, συνορα, διαβαση, Κακκαβια, μνημοσυνο, Κατσιφας, ανεπιθυμητος. Persona non grata, δημοσιογραφος, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, Σαββιδης, Κατσιφας, Βουκαλης, Ιωαννινα, Βουλιαρατες, Αργυροκαστρο, Ηπειρος, Αλβανοι, εθνικιστες, παναλβανικο συλλαλητηριο
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ