ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ του Περικλή Δανόπουλου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
του Περικλή Δανόπουλου
προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,
Προκόπη Παυλόπουλο


Κύριε Πρόεδρε
Δεν γνωρίζω εάν το email αυτό φτάσει στα χέρια σας. Αν φτάσει παρακαλώ ξοδέψτε δυο λεπτά διαβάζοντάς το.

Κύριε Πρόεδρε,
από μέρα σε μέρα τελειώνει στην Βουλή η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Δεν θέλω να συζητήσουμε το γεγονός ότι είναι μια συμφωνία που επιβλήθηκε από ξένες δυνάμεις όπως ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, κλπ., γιατί πιθανώς να είστε σύμφωνος με την συνεργασία της Ελλάδας με αυτές τις δυνάμεις.
Δεν θα σας πω για την συμφωνία που είναι μια σύμβαση κατά 90% εταιροβαρής για την Ελλάδα, γιατί το γνωρίζετε πολύ καλύτερα από εμένα ως νομικός.
Δεν θα ήθελα να κάνω σε κανέναν μάθημα πατριωτισμού σχετικά με την ονομασία, την εθνικότητα, την γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό, όπως όλα αυτά εκχωρούνται στο γειτονικό κρατίδιο.
Δέχεστε όμως να νομιμοποιήσετε με την υπογραφή σας, να υπάρχει ένα κράτος με το όνομα της Μακεδονίας και μια επαρχία με το ίδιο όνομα; Γιατί ας μην κροϊδευόμαστε, το συνθετικό Βόρεια, συντομότατα θα εξαφανιστεί. Διαβάστε τις πολεμικές δηλώσεις Ζάεφ, πριν ακόμα στεγνώσει η μελάνη…

Κύριε Πρόεδρε,
σε ένα σημείο θα επιμείνω.
Η παρούσα κυβέρνηση, πέραν του λαϊκού ερίσματος το οποίο έχει από καιρό απωλέσει, πρόσφατα απώλεσε και την δεδηλωμένη. Την κοινοβουλευτική πλειοψηφία ανέκτησε με τις γνωστές μεθόδους (αποστασίες, απειλές, εκπλήρωση πολιτικών φιλοδοξιών και διατήρηση βουλευτικών εδρών κλπ.) τις οποίες αποκηρύττει μετά βδελυγμίας το σύνολο του Ελληνικού λαού.
Αυτή η κυβέρνηση, αποπειράται με τυχοδιωκτικές μεθόδους, να περάσει μια συμφωνία που αφορά Εθνικό θέμα υψίστης σπουδαιότητας, ερήμην του λαού. Δεν μπήκε καν στον κόπο να σκεφτεί, το πώς είναι δυνατόν να γίνεται δημοψήφισμα στην γείτονα και όχι στην Ελλάδα. Με όλες αυτές τις διαδικασίες, ο μέσος Έλληνας αισθάνεται ότι η Δημοκρατία, καταλύεται.

Κύριε Πρόεδρε,
αν όμως η Δημοκρατία καταλύεται από τα φτηνά τεχνάσματα μιας κοινοβουλευτικής μειοψηφίας, τότε αλήθεια εσείς, ποίου πολιτεύματος τελείτε ο ανώτατος άρχων και θεματοφύλακας;
Οι ευθύνες σας, και το γνωρίζετε πολύ καλά, είναι τεράστιες. Και ο λαός χρειάζεται έναν Πρόεδρο, ο οποίος παρά τις μειωμένες εξουσίες του, να συναισθάνεται τους Εθνικούς κινδύνους και πάνω από όλα να προστατεύει το πολίτευμα.
Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά τι πρέπει να κάνετε. Για την χώρα, για την Δημοκρατία, για την υστεροφημία σας, για να περπατάτε με το κεφάλι ψηλά. Δεν θα γίνετε πιο συμπαθής, θα γίνετε όμως πιο σεβαστός. Ίσως να μην γίνετε πιο αρεστός, θα γίνετε όμως χρήσιμος.
Και το πιο βασικό, θα γίνετε παράδειγμα, κύριε Πρόεδρε.
Πραγματικά, δεν έχω μεγάλες ελπίδες. Ελπίζω να με διαψεύσετε και να παραιτηθείτε, αποχωρώντας δοξαζόμενος.

Περικλής Δανόπουλος,
ένας απλός πολίτης.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: Παυλοπουλος, δημοκρατια, Δανοπουλος, προεδρος της δημοκρατιας, προεδρος δημοκρατιας, Μακεδονια, μακεδονικο, Σκοπια, σκοπιανο, ΠΓΔΜ, FYROM, Ζαεφ
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ