Βρέθηκε φτυάρι 56.000 χρόνων!


Βρέθηκε φτυάρι 56.000 χρόνων!



Στις 25 Αυγούστου 2011 ανακαλύφθηκε ένα φτυάρι κάποιου Neanderthal, ο οποίος το χρησιμοποιούσε… 56.000 χρόνια πριν από σήμερα!
Ποτέ άλλοτε δεν έχει βρεθεί κάτι παρόμοιο σε μια περιοχή όπου ζούσαν Νεάντερνταλ ή ακόμη και στους σύγχρονους ανθρώπους της Παλαιολιθικής Εποχής, τους Homo Sapiens.

Πρόκειται για ένα ξύλινο σκεύος, ένα μικρό φτυάρι, με λαβή (!), που χρησιμοποιήθηκε από τους Νεάντερνταλ που κατοικούσαν πριν από 56.000 χρόνια στην βραχοσκεπή Cinglera del Capelló, στο Abric Romani[1], μια περιοχή του Δήμου Capellanes στην Καταλανία, κοντά στην Βαρκελώνη (αρχαία ελληνική Βάρκη).



Οι παλαιοντολόγοι του Catalan Institute of Human Paleoecology and Social Evolution (IPHES) το βρήκαν στο επίπεδο «Ρ», αποτυπώθηκε το αποτύπωμά του, καθώς και υπολείμματα του ξύλινου σώματός του. Ίσως ήταν από ξύλο πεύκου ή αρκεύθου (κέδρου), δένδρα που ήταν γύρω από την περιοχή όπου βρέθηκε…
Οι έρευνές συνεχίζονται…

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

[1] O αρχαιολογικός χώρος ανακαλύφθηκε το 1909 από τον Amador Romani.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΙΣΠΑΝΙΑ, ΕΔΩ.


ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: 2011, φτυαρι, Νεαντερνταλ, Παλαιολιθικη Εποχη, Χομο Σαπιενς, λαβη, Αμπρικ Ρομανι, Καπελλανες, Καταλανια, Καταλωνια, Ισπανια, πευκο, αρκευθος, κεδρος
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ