Το Ετήσιο Συνέδριο της Βρετανικής Ένωσης για την Αρχαιολογία της Εγγύς Ανατολής στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ, 22-24 Φεβρουαρίου 2019


Το Ετήσιο Συνέδριο
της Βρετανικής Ένωσης
για την Αρχαιολογία
της Εγγύς Ανατολής
στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ

22-24 Φεβρουαρίου 2019


Το Ετήσιο Συνέδριο της Βρετανικής Ένωσης για την Αρχαιολογία της Εγγύς Ανατολής / British Association for Near Eastern Archaeology / BANEA, από τις 22 έως τις 24 Φεβρουαρίου 2019 φιλοξενείται στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ.


Η έρευνα για την αρχαία Εγγύς Ανατολή (περιλαμβάνει την Αίγυπτο στο πλαίσιο της αποστολής του Πανεπιστημίου) έχει μια πλούσια ιστορία. Ωστόσο, ο όρος «αρχαία Εγγύς Ανατολή» και η έρευνά του φαίνεται ότι συχνά στερούνται συνοχής. Τα όρια μεταξύ περιόδων, περιοχών και επί μέρους κλάδων είναι διαφορετικά στην επιστημονική έρευνα, εμποδίζοντας έτσι την ολοκληρωμένη κατανόηση των αρχαίων κοινωνιών της Εγγύς Ανατολής. Ορισμένες περίοδοι παραμένουν ελάχιστα μελετημένες, ενώ οι μεταβατικές περίοδοι μεταξύ τους στερούνται επαρκούς έρευνας.
Ομοίως, η σαφής κατανόηση της περιοχής που είναι γνωστή ως η Εγγύς Ανατολή περιπλέκεται από ερωτήματα γύρω από τα γεωγραφικά της όρια. Ενώ η περιοχή υπήρχε καθ 'όλην την διάρκεια της Ιστορίας μέσα σε ένα ευρύτερο δίκτυο συνδέσεων, συχνά συζητείται σαν να ήταν απομονωμένη ή να απομονώθηκε από τις γειτονικές περιοχές.
Παραμένουν επίσης μια πρόκληση, οι επί μέρους κλάδοι σπουδών της Εγγύς Ανατολής, οι οποίοι περιλαμβάνουν κλασσικές, βιολογικές, υλικές και ψηφιακές μελέτες και η ενσωμάτωση παλαιότερων συνόλων δεδομένων με νεώτερα στοιχεία και νέες μεθοδολογίες.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: Εγγυς Ανατολη, Αιγυπτος, αρχαιολογια, Λιβερπουλ, συνεδριο
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ